Meseleye direk dalıyorum, iddia ediyorum, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör çalım atmayı sevmez, pas verir, paylaşır, tekmeye kafa atmaz, temkinli davranır, futboldan çok güreşi sevdiği için belki çangal’ı bilir ama kimseye çelme takmaz, eğer biri yıkılacaksa, yıkılmayı hak ediyorsa, oyun esnasında ayak oyunlarına yelteniyorsa, affetmez, trank diye devirir adamı.

Düz adam, net adam, ne yalan bilir, ne alavere-dalavere.

*

O gün canlı yayın konuğumuzda, en çok da merak edilen soru soruldu, ‘Depremde yoktun, ilk günü herkes sahada iken ortalıkta gözükmedin!’

Cevap verdi, depremin ilk dakikalarından beri, hatta yarım saat içinde soluğu belediyede almıştı. Bu kadar net.

Kellesini kesseniz yalan söyletemezsiniz! Yapmayacağı şeyler için söz vermez, kimseyi güvendirmez!

Yanlış yapanı, üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeyeni, aldığı maaşı hak etmeyeni, kuruma zarar vereni, kurumsal kimliğe leke düşürecekleri, başkanının başını yere eğdireni affetmez!

Aile ve devlet terbiyesi ile büyümüş insan.

Ha, siyasetçi olabildi mi, çalışsa da, becerebildiğini söyleyemem. Çünkü siyasetçi gömleği başkana birkaç gömlek büyük geliyor. 

Geçen hafta sonunda doğa turizmine hareket ve bereket getirecek olan Alikayası Cam Teras Tesisi, doğa turizmine hizmet edecek iken, inancım odur ki, bu şehre gelen yerli veya yabancılar, sadece dondurma yiyecek, kapalı çarşıda birkaç alıp-veriş ardından şehri terk edecek!

Yok öyle bir dünya! Gelenler konaklayacak, bir turizm cenneti olan şehrime kazandırıldığında Alikayası Cam Teras ve Turizm Tesisi, doğa turizminin gözbebeği olacak. Kalbi de diyebiliriz.

Başkan buna inandı.

Zaman zaman ikili veya toplu sohbetlerde en çok eleştiri alan isim kuşkusuz Hayrettin Güngör. Eee, o kadar da olacak. Kavak ağacının gölgesi olur belki ama ne kömürü olur, ne de meyvesi.

İnsanoğlu işte, kavak ağacını taşlamaz, meyve veren kayısı ağacını gözüne kestirir, taşlar da taşlar.

*

Eleştirilmek ve eleştirmek güzel ve iyi de, tadında, kıvamında olursa tadından yenmez! Gelenin keyfi için de kimseye vurulmaz! Başkan sayın Güngör, doğrudur, bu şehirde en çok eleştirilen yerel yönetici.

Fakat, talihsizlik bir insanın yakasına yapıştı mı bırakmıyor, sülük gibi. Göreve başladığında ciddi ve hatırı sayılır bir borç yükü ve bazı sıkıntıları kucağında bulundu, arkasından pandemi, takip eden aylarda ekonomik kriz ve derken bu bölgeyi kapsayan deprem.

Neresinden tutsanız elinizde kalıyor! Kucağa sığdıracak yer kalmadı.

O’na siyasetçi olamadı deyin, onaylarım. O’na ilk geldiği günlerde insanlara randevu vermedi, kabul ederim.

O’na ‘kimseye güvenmedi, ekibini kuramadı’ derseniz, ‘yok canım, daha neler!’ demem.

Hırsız diyemezsiniz, çaldı çırptı, yakınlarını işe doldurdu, belediyeyi çiftliğe çevirdi de derseniz vebali var.

Dürüst.

Gayreti çok, eseri haddinden fazla, ama PİAR’ı yok.

*

Neyse… Alikayası ile başladık devam edelim. Göreceksiniz yerli ve yabancılar bu doğa harikası tesisi gezmek, görmek için can atacaklar ve bu şehirde kalacaklar. Zaten bizim derdimiz yerli ve yabancı turistleri bir dondurmadan ibaret göndermeyip şehirde tutmak, yatırmak ve doğal güzelliklerimizle tanıştırmak. Turizm bacasız sanayi diyorsak ki öyle, Başkan sayın Güngör bu meselede ciddi adımlar atıyor.

Tamamlandığında ekonomik, sosyal ve toplumsal getirisini varın siz hesap edin!

Ve… Alikayası ile Edebiyat Yolu’nu birbirine bağlayan 17 km.lik güzergâhın asfaltı yapılacak, ulaşım kolaylaşacak. Akabinde Alikayası Cam Teras ve Turizm Tesisi ile sağlık turizminin önemli mekânı Ilıca arasında yeni bir bağlantı oluşturulacak. Turizm potansiyeli artacaksa, yatırımla olur, emekle olur.

Bunları okumak, duymak ve yazmak bile insanı heyecanlandırıyor.

*

Dondurmanın başkentiyiz. Amenna!

Kültürün, sanatın ve edebiyatında öyle, eyvallah!

Her ikisine dair müzelerimiz varken, 6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın depremindeki hatıraları bir araya toplayan DEPREM MÜZESİ fikri mükemmel bir proje.

Yaşadıklarımız, çektiklerimiz, acılarımız ve enkaz altında kalan hayallerimiz gelecek nesillere ancak böyle bir müze ile mümkün olacak.

Hem de sembol haline gelen Ebrar Sitesi bitişiğine.

O, çalım atmıyor, paylaşıyor, paslaşıyor ve pas veriyor. Başarının en belli başlı kriterleri bunlar olsa gerek!

Daha ne deyim ki, yazacağım da, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Başkan sayın Güngör’ü alkışlıyor, tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol