Depremin üzerinden 2 ay geçti. Ne çabuk geçti, geçerken hangi izleri, hangi yaraları bıraktı, hangi hatıralar, hangi hayaller enkaz altında kadı, daha iyi günlerimiz, hele bayram çıksın, acılarımızla baş başa kalalım, o zaman göreceğiz, anlayacağız Hanya’yı, Konya’yı…

*

Meselemiz seçim, konumuz Üzeyir Kızılseki ve Sultan Ünal

Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerimde ismi geçen bir peygamber; Üzeyir.

İsminin anlamını Google babaya sordum; Önünde her zaman bir hedef belirler. O hedefe ulaşmak için önü daima açıktır. Ama hayatın keyfini de çok iyi çıkartır. İş problemlerini kafasından atamaz. Minik takıntılar onu huzursuz eder.

Akademik olarak okumayı ve kendini geliştirmeyi ön planda tutar. Üzüntü ve sevinçte biraz fazla kendini kaptırır. Geçmişte yaşadığı sıkıntı ve üzüntüleri bir türlü unutamaz. Hassastır, duygusaldır. Hayatı boyunca çok fazla kararsızlık yaşar.

*

Üzeyir Kızılseki diyordum. Kendisi veteriner. Mesleğine aklım yetmese de, ben onun şahsiyetine kefilim. Bir dönem belediye başkanlığı yaptı. Keşke devam etseydi ettirilseydi. Ama kıt aklımla yazıyorum, sevgili Kızılseki’nin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı sayın Fatih Erkoç ile olan samimiyeti, dostluğu, onun kenara itilmesinde en büyük etken olduğunu düşünüyorum.

Nihayetinde ilçe belediye başkanı idi, elbette Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilişkileri güçlü, sağlıklı yürütmek, tutmak zorundaydı.

Belki de başkalarının adamı olmadığı için yeniden aday gösterilmedi, kimbilir!

Yanılıyor muyum, belki… İhtimaller her zaman ve her yerde vardır!

*

5 yıllık belediye başkanlığı döneminde çok başarılı hizmetlere imzalar attı. İlçe hikâyeleri yazdı kendince, kendi imkânları dâhilinde.

Yaptıklarını cebine koyup götürmedi, tapusunu üzerine almadı. İz ve eserler bıraktı.

Ne bırakırsa bıraksın, arkasından aleyhine söylettirecek ne ifadeleri oldu, ne hareketleri, ne de icraatları.

Düzgün, dürüst…

*

Sayın Üzeyir Kızılseki, tanıdığım kadarıyla hep yüreğinde insan biriktirdi, insanların gönüllerine dokundu.

Yerel yönetimlerle, siyasi cenah ile uyumlu ve verimli çalışmalar içinde olurken, basını unutmadı, ihmal etmedi.

Basın dostu bir kardeşimizdi.

Her şeyden önce insan evladıydı. Ha, eksiklikleri, hataları olmadı mı, mutlaka olmuştur. Olacak tabi. O da insan nihayetinde, etten kemikten. Çalışana insan hata yapar, hata insan içinse eğer, ki öyle, kimbilir sevgili Kızılseki de hatalarının bedelini ödeyerek yeniden aday gösterilmemiştir.

Başkanlığı kaybetse de, sağlam ve düzgün karakterinden taviz vermemiş, her şeye rağmen yöresinin insanları ile ilişkileri koparmamış insan evladı bir kardeşimizdir Kızılseki.

*

O’ndaki hizmet aşkı, sevdası bitmişe benzemiyor. Bitmesin de…

Çağlayancerit halkının sevgili Kızılseki’ye, Kızılseki’nin de Çağlayancerit’e ihtiyacı var.

Derken akşam oldu erken, sevgili Kızılseki 28. dönem milletvekilliği için aday adayı oluverdi.

Bu güzide ilçemizden iki dost, Sultan Ünal ve Üzeyir başkan…

Bakalım piyango kime vuracak, şans kimin kapısını çalacak, toto kime çıkacak! Daha önceki canlı yayınımızda da zikrettim, Sultan Hanım, dişiyle tırnağı ile geldi bu yerlere. Asgari ücretle çocuklarını büyüttü, okuttu, fedakâr bir anne modeli ile hayata tutundu ve başardı.

Ne diyelim, hakkında hayırlısı olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol