Pehlivan tefrikasına dönen seriyi bitiriyoruz. Finali yapıyoruz bugün. Tanıdığımız, bildiğimiz ve duyduğumuz kadarıyla adayları mercek altına aldık, tartıştık, irdeledik, kimin başkanlık koltuğuna layık olabileceğini p0aylaştık sizlerle.

Bakalım Mart-2024’te yapılacak mahalli seçimlerinde ilçenin kaderini değiştirecek isim kim olacak! Bakalım talih kuşu kimin başına konacak, şans kimin kapısını çalacak, kime seçimle birlikte ‘Gel kardeşim, buyur! Koltuk senin, başarılar dileriz!’ denilecek!

Merkezde ticaretle uğraşan Yahya Aksu kardeşimizin ifadesiyle, Çağlayancerit evde kalmış kıza benziyor. Taliplisi gelse de istese. Kız güzel, kız alımlı, kız hanımefendi, ama taliplisi çıkamıyor bir türlü. Kızın mı kaderi kara, bahtı mı, kimse doğru dürüst cevap veremiyor.

Çağlayancerit halkı, merkezi idareden yeterli hizmeti, desteği alamadığını iddia etse de, (istemesini bilmeyenler için söylüyorum) önce aynayı kendine çevirmeli, Helete ile barışık yaşamayı öğrenip, birlik-beraberlik mesajı ile insanları bir çatı altında kenetlemelidir. Oluşturulacak gönül bağı ve biraz ilgi ile çözülmeyecek sorunu yok kimsenin.

*

Hâlihazırda yaklaşık 16.500 seçmeni var. Ve 19 mahallesi. İlçe dağınık bir yerleşim, coğrafyada. Herkes hizmet bekliyor, herkes kapısının önünü süpürse mesele hallolacak da, herkes her şeyi yerel yönetimlerden bekliyor. İstiyorlar ki belediye başkanı elini taşın altına koysun, yaşamımızı kolaylaştırsın, mesele yok.

Mutlaka başkanların görevi insanların yaşamını kolaylaştırmak, sorunlarına çözüm, dertlerine deva olabilmek, özellikle kronikleşen yol meselesini halletmek, yaylaları halkın ve turizmin emrine açmak.

Bunun için vizyon sahibi, enerjisini hizmete çevirebilecek yetenek ve çapta başkanlar aranıyor. Gerektiğinde masaya yumruğunu vuracak, mümkün ise masayı devirebilecek, ‘yok!’ demesini bilecek, mutlaka herkesin başkanı olacak da, ahbap çavuş ilişkilerini kenara bırakacak, beklentilere cevap verebilecek birisi…

Duyguları, beklentileri talep ve ihtiyaçları karşılayabilecek, bütün renkleri masa üzerinde toplayabilecek bir isim üzerinde birleşmek istiyor insanlar.

*

Bu arada, ittifak ortağı partinin, yani MHP çatısı altında siyasetini sürdüren arkadaşın 14 Mayıs genel seçimlerde MHP’ye çalışmadığını, mevcut başkan aleyhine karşı mahallenin değirmenine su taşıdığını, hatta yönetimindeki 4 ismin CHP ve İYİ Parti’ye oy verdiğini iddia eden, söyleyen çok sayıda insanla karşılaştım.

O’nun davaya olan samimiyetsizliğini genel merkeze, milletvekiline ve il teşkilatına duyurulduğu da ilçede en çok konuşulan mesele.

Doğru ise, ilçe halkı ve kendisi ile dahi barışık olmadığı söyleniyor.

Arayıp meseleye açıklık getirirse, onu da yazarım. İdama bile gidenin söyleyecekleri vardır. Söz hakkına saygı duyarak!

*

Gelelim sona bıraktığımız, finalde isimlerini yazacağımızı söylediğimiz o 3 isme.

Hanefi Sarılatun… Ev sahibinin önceliği var. Mekânın sahibi nihayetinde. Yeniden aday gösterilir mi, başka adayların zuhur etmesi ile şans ibresi kendisinden yana döner mi, bu tercihi yapacak olan çok değerli Çağlayancerit halkı. Şunu belirtmekte fayda var, MHP kökenli başkanımız Sarıaltun, belediye imkânları ölçüsünde hizmet etmeyi şiar edinmiş kimse. Şimdiye kadar bir yolsuzluğunu, hukuksuzluğunu duymadık.

*

Devir değişti, kadınlar da artık ticarette ve siyasette söz sahibi. Kadın valiler, kaymakamlar varken, muhtarlar dahi varken, ceviz ormanları içindeki bu şirin ilçeye neden bir kadın eli değmesin!

Geçmişte ve günümüzde kadınların da çok şeyi, hatta zor olanı başardığına şahit oluyoruz, duyuyor, dinliyoruz.

Sultan Ünal… İşçi olarak girdiği sağlık kurumunda 3 çocuğunu okutmuş, çocuklarının hem annesi, (bu vatana hem doktor, hem avukat kazandırmış, yetiştirmiş) hem babası olmuş, aldığı üç kuruşluk maaşla 3 üniversiteden mezun olmuş, sosyal hizmetler, sosyoloji okumuş (sosyolog) ve kamu yönetiminde yüksek lisans yapmış, şu anda da 4. üniversiteyi okuyan Sultan Ünal, azmi ve hizmet aşkı ile dolu bir  kadın.

Cesur çıkışları, farklı düşünce yapısı olan bir kadın aday.

Bu kez yerel yönetime bir kadın eli değse, farkındalık yaratılsa, ne dersiniz! Hem siyasetin, hem ilçenin hafızası denilecek isimlerden birisi. Kadınların ticaret kadar, siyasette de başarılı olabileceğini göstereceğine eminim!

*

Milletvekili Ahmet Özdemir döneminde ilçe başkanı atanan, siyasette kendini gösteren Mehmet Berk, kısa sürede ilçenin siyaseten hafızası haline geldi. Misafirleri ağırlayan, gelenlere ev sahipliği yapan, şu sıralar popüler. Uyumlu ve herkesle diyalog, koordinasyon kurabilen bir arkadaşımız. Kendini şanslı görenlerden. Emeği sinmişse, hak ediyorsa, kısmetinde de varsa, kimse önüne geçemez, duramaz!

*

Son sözüm; İlçenin belediye başkanının kaderi, biraz da belli olacak Büyükşehir Belediye Başkan adayında. Soracaklar, ‘Falan ilçede kiminle çalışmak istersin, kiminle daha mükemmel koordinasyon, diyalog kurabilirsin!’

Bu sadece Çağlayancerit için değil, tüm ilçeler için geçerli. Ve bir de halkın tercihine, kararına saygı duyulacak.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı da bir isim verecek kuşkusuz.

Hadi hayırlısı. Gelin binmiş deveye, gör kısmeti nereye!

NOT: Sanıyorum seriyi varan:6 ile bitireceğiz. Bazıları için iddialar var, onları yazmasak olmaz!

Söyleyecek sözü olanları da bekliyoruz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol