Hatırlayın, daha yakın zamana kadar ilçenin resmi adı ‘Çağlıyancerit’ idi. Merkezi yönetimden yeteri hizmet alamadığı, başkanların halka layık hizmetler veremediği gerekçesiyle vatandaş dalga geçercesine, ti’ye alırcasına  ilçenin adını, Ç harfini silip ‘.ağlıyancerit’ koymuştu.

Hatırladığım kadarıyla, mahallelim sayın Yıldırım Ramazanoğlu’nun milletvekilliği döneminde bu meseleye el atmış, ilçenin adındaki bir harf gitmiş, yerine başkası konmuş, ‘Çağlıyancerit’ yerine ‘Çağlayancerit’ gelmişti.

Tüm levhalarda bu kadersizlik, ümitsizlik, sahipsizlik vardı.

*

Peki, muhtemelen yine çok sayıda aday çıkacak. Yine muhtemelen ittifak bu seçimde işlemeyip, her parti kendi adayı ile mücadeledeki yerini alacak gibi görünürken, bir isim üzerinde ittifak kurulabilinir mi, ortak akıl ile ortak aday çıkarabilirler mi, bu ayrı mesele gibi dursa da, konuştuğum isimler buna pek ihtimal vermiyor.

Her parti aynada kendini görecek, terazinin kefesinde gücünün, yüreğinin kaç okka geldiğini öğrenecek.

*

İlçenin kaderini, daha doğrusu belediye başkanını Helete’liler belirleyecek. Merkez ile yıldızı pek barışık olmayan Helete halkının adayı da muhtar Ali Solak. Konuştum kendisiyle. MHP’den aday. Vatandaşlarının çoğu yurt dışında olan Helete’liler belirleyici olurken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de öfkeliler bu arada. Verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle. Şahin her eve inek dağıttı, vatandaş ya sattı, ya kasaba gönderdi.

Helete’nin kaynak suyu olan Göksu Irmağı, ilçe, yol, okul, soğuk hava deposu vaadi ile komşu ile verilirken, sadece soğuk hava deposu yapıldı. Bu arada Gaziantep’in iş makinaları mevcut yolu mahvetti.

Nurhak-Helete ve Balkar-Helete arasına köprü yapılacaktı, yol kısalacak, insanlar zamandan tasarruf edecek, ekonomik olacaktı her şey. Köprülerin temeli atıldı ama arkası gelmedi. Halkın bir öfkesinin nedeni de bu, vaaad edildiği halde tutulmayan sözler.

Dedim ya, Çağlayancerit ile yıldızları barışmadı bir türlü. Sanki ayrı bir Cumhuriyet Helete. Bir rekabet, bir çekişme, bir zıtlaşma, bir inatlaşma yaşanıyor.

Seçimi etkiler mi, dibine kadar hem de!

*

İYİ Parti adayı olduğunu öğrendiğimiz, tapu ve kadastrodan emekli Ekrem Duymaz faktörü de var ilçede.

Merkezde, ilçede tanınırlığı olan bir isim. Bürokrat iken ilçe ve çevreden gelen herkesin yardımına koşan, işlerini halleden munis bir arkadaş.

Ecz. Mustafa Çolak da ilçede hatırı sayılır, bilinen bir esnaf. Onun da İYİ Partiden aday olabileceği konuşuluyor.

Orman Mühendisi Yunus Şahan… AK Parti’den adaylığı konuşuluyor. Yöreyi bilen, mesleğine, konumuna hakim birisi.

Yukarıda isimlerini saydığım 3 isim düzgün kimseler. Şimdiye kadar ne mesleki, ne siyasi bir sabıkalarını duymadık. Allah rast getirsin!

*

Tekrar ediyorum, M. Zahid Aydemir’i yabana atmasın kimse! Projeleriyle, ekibi ile gelmeye hazır ve nazır. Bu yerel yönetimlere görev için üçüncü hamlesi, bu kez olur mu derseniz, bilinen söz, olmaz olmaz deme, olmaz olmaz…

Aday çok. Lakin koltuk tek. Bir kızı on kişi ister, ama kız bir kişi ile nikâh kıyar. Şans, kısmet kimin kapısını çalarsa, ona hayırlı olsun demek düşer bize.

*

Çağlayancerit Dosyası’nın son bölümünü, yani VARAN-5’i 3 kişiye ayırdık.

Mevcut belediye başkanı Hanifi Sarıaltun… İlçenin siyaseten de hafızası gösterilen Kazım Demiröz’ün ifadesi ile ilçenin ve sorunların hakimi. Merkezle diyaloğu mükemmel, halkını seviyor, sorunların üstesinden gelebilmek için özveriyle çalışıyor.

Bir başkası, ilçenin ve merkezin güçlü kadın adaylarından 4 üniversite mezunu, başarılı bir sivil toplum kuruluşu kanaat önderi, kadınların da yerel yönetimde başarılı olabileceğini kanıtlayacak cesarete, güce ve donanıma sahip Sultan Ünal

Yine ev sahibi sayılır, ilçenin teşkilat başkanı, halkı ile kurduğu gönül köprüsü ile gönüllerde taht kuran, yüreğinde biriktirdiği insan yanında, enerjisi ve gençliği ile heyecan kasırgası estirecek dedirten, başkanlığa layık birisi olarak gösterilen Mehmet Berk…

Bu yazı, ilçe ile olan izlenimlerimizin finali olacak. İşin garip tarafı, her ikisi de yakın akraba. Kader onları karşı karşıya getirecek. Hadi hayırlısı.

Cuma günü… Bekleyin!  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol