Şimdi, büyükşehir başta olmak üzere, ilçe belediye başkanlarının isimleri 15 Ocak’a kaldı ya, vatandaşın merakı daha da artış gösterdi.

‘Büyükşehir belediye başkanı kim olacak?’

Hayrettin Güngör mü?

Av. Fırat Görgel mi?

Osman Okumuş mu?

Av. Mustafa Büyükdereli mi?

Hanifi Mahçiçek mi?

Celalettin Güvenç mi?

Ahmet Bülbül mü?

Hacı Mehmet Güner mi?

Prof. Dr. Rafet Bozdoğan mı?

Fatih Mehmet Erkoç mu?

Ve…

Av. Ahmet Özdemir mi?

*

Şimdi herkes aday toto oynamaya başladı.

Ne asgari ücrete gelen zam, ne enflasyon, ne hayat pahalılığı, ne işsizlik unutuldu, bir kenara itildi, bütün dikkatler aday isimlerine takıldı, bütün gözler adaylar üzerine, bütün kulaklar Ankara’ya çevrildi.

Hatta Riyad’da oynanacak süper kupa finalinin yarattığı sportif@siyasi krizi bile iki günde unutuverdi millet. Yılbaşı kutlamaları desen gece yarısı sonrası o da unutulanlar listesindeki yerini aldı, 2024’de dair hayaller kurulacak. Ne kadarı gerçekleşirse artık!

*

Mahalli seçim diyorduk da herkesin kafasında bir farklı isim.

Senaryo yazan çok.

Çok ve o kadar da her adaya bir kulp takma hastalığımızdan kurtulamadığımız için, bazı aday adayları için kucak dolusu, sayfalar dolusu dosyalar Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gidince, sayın Erdoğan da baktı ki anketlere, baktı ki temayül sonuçlarına, bir sürpriz yapıp, kimsenin ummadığı, beklemediği, aklından bile geçirmediği bir ismi getirip büyükşehir belediye başkanı yapar mı, olmaz diye bir şey yok!

*

Şimdi iki hafta var. Bu iki hafta içinde yine aday adayları Ankara’yı, AK Parti Genel Merkezini Çarşıbaşı yoluna çevirecekler, zannediyorum bu sıralar otellerde boş yer de yok, eh mevsim kış, park-bahçede sabahlayacak halleri de yok aday adaylarının, mecburen paraya kıyacaklar, otellerde kalacaklar.

Tam da süre bitti, aday belirlenecek derken sürenin 2 hafta daha uzaması, amiyane tabirle maçın uzatmalara kalması, zannediyorum adayları da hem yordu, hem tedirgin etmeye başladı.

Adamlar cayır cayır para harcıyor. Kimisi bankadan kredi çekti, kimisi hanımının kolundaki bilezikleri bozdurdu, kimisi de borç buldu sağdan soldan, eh siyaset de parasız olmuyor, paran yoksa gidip hamamın önünde kil satacaksın azizim, neyse ki az kaldı, iki hafta daha sabır.

*

Tabi büyükşehir başta olunca, içeler bir anlamda ikinci planda kaldı. Ama en çok da ‘Onikişubat ilçesinin belediye başkanı kim olacak?’ sorusuna cevap bulmakta zorlanıyor insanlar.

Birileri Dulkadiroğlu için, (her ne hikmetse, neden ısrar ediliyorsa!) bir 5 yıl daha için bastırırken, gücü yetecek mi, o da ayrı bir tartışma konusu.

Niye ısrar ediyor, o bambaşka ayrı bir merak konusu!

Herkes AK Parti adaylarını tartışıyor, gündeme getiriyor ama hiç olmayan, sahada gözükmeyen, bırakın sahada gözükmeyi, sahaya çıkmaya dahi cesaret edemeyen muhalefet partisi adayları gündeme getirilmez, tartışılmazken, işi gücü bıraktık kim nereye aday gösterilecek, onun telaşına düştük!

Hayırlısı olsun diyen yok, şehre kim hizmet edecekse ona hayırlı olsun diyen yok! Kime layık ise, o aday gösterilsin diyen hiç yok!

Varsa yoksa senin adamın, varsa yoksa benim adamım olsun!

Yani uzayan dal bizden olsun hesabı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol