Bildiğim ve değişmeyeceğine inandığım bir gerçek var, ki bu çalışkan, üretken, toplumsal paylaşımı kendi için değil, arkadaşları, dostları, üyeleri ve insanlık için hayata geçiren liderler için geçerli.

Bu kuralı önemsiyorum.

Mustafa Buluntu’yu da önemsiyorum bu açıdan, Mustafa Narlı’yı gözardı etmek nankörlük olur, onu da önemsiyorum. Zaten kendisi de farkında.

Kendi alanlarında şehrimizin gözbebeği, sadece sigorta şirketlerinin değil, basın dahil tüm kent halkının çok sevdiği isim sevgili Mehmet Beşen’i ve şahsiyeti, sağlam duruşu ile takdirlerimizi kazanan sevgili Durmuş Karcıoğlu’nu zaten bir tarafa ayırmamızın mümkünatı yok. Görmezden gelemeyiz Türkçesi.

Bir parantez de sevgili Serhan Erdoğanyılmaz’a açmam gerekirse, ki bir elmanın yarısı gibiler, yayla turizminin önde gelen işletmecisi, aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Genç Girişimciler İcra Kurulu’nun başındaki yetenekli, kalender işadamı. Hakkını teslim etmek gerek.

Katılır veya katılmazsınız, sizin keyfinize kalmış, Mustafa Buluntu’da bir liderlik trendi görüyorum. Bunu yakalamış ve özümsemiş durumda.

Daha önce de yazdım, bu şehirde sanayici ve esnaf ayağa kakacaksa, bunda 2 Mustafa’nın payı büyük olacak.

Bu muhteşem ikilinin TÜSAŞ için verdiği mücadeleyi, akabinde başarılarını daha önce zikretmiştim sayfamda. Tekrarı sizi sıkabilir.

Fakat bir gerçeği atlamamak gerek; artık savunma sanayinin yıldızı Kahramanmaraş’ta parlayacak.

Son hareketlerine baktım, Azerbaycan’a yaptıkları çıkartmada, iki ülke arasında ticari ilişkilerin güçlenmesi için ortaya koydukları çaba.

Ekonomimizin, enflasyonun çokça tartışıldığı, gündemden düşmediği günümüzde bu şehir, sanayicisiyle, esnafı ile ayağa kalkacaksa, önceliği sanayicilere vermek gerek diye düşünenlerden iken, üretim olmaz ise, istihdam yaşanmaz ise, ihracat olmaz ise toplumsal çöküşün, üçüncü sayfa gazete haberlerinin neler yaşatacağını anlatmaya gerek yok.

Toplumsal çürüme sürerken, ekonomik nedenler insanların belini büker, yaşam şartlarını zorlaştırırken, bu 2 arkadaşımızın, iki sempatik Mustafa’nın gayretini ne olur göz ardı etmeyelim.

Kıymetini bilmek gerekiyor.

Kahramanmaraşlı sanayiciler bir çıkış, bir yükseliş, bir trend yakaladılar. Başlıkta da söylemeye, izah etmeye çalıştım, başarının asansörü yok, merdivenleri çıkmanız gerekiyor. Ama birer birer, ama atlamadan, ama yorulmadan. Basamakları birer birer değil, üçer beşer çıkmaya yeltenirseniz, yorulur, tükenir, bitersiniz.

İnsanlar, hele hele sanayici iseniz, üretiyor, istihdam yaratıyorsanız, başarıya giden yolda nelere katlandığınızı, neler çektiğinizi bilmezler. Damdan düşenin halinden en iyi kim anlar, tabi ki damdan düşen. Bizim yorum da o hesap!

Artık öyle ki günümüzde, insanlar cebine girene paraya bakarken, şehrimizin sanayi hamlesindeki yükselen trendde 2 Mustafa kardeşimin nelere katlandığını sanıyorum bir kendileri bilir, bir de Allah.

Ne deyim, Rabbim yardımcıları olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol