Kardeş kardeşin, karı-kocanın, ortak ortağın birlikte hareket edemediği, geçinemediği günümüzde, ki daha önce de zikrettim, iki Mustafa, yani Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu’nun uyumu, koordinasyon ve diyalog muhabbeti-samimiyeti, son senelerde eşine ender rastlanan ikili eşleşmesinin en güçlü örneği gösterildi şahsım şehrinde.

Aralarından su sızmıyor Allah esirgesin. Rabbim birlik ve dirliklerini bozmasın, muhabbetlerini eksik eylemesin! Muhteşem bir ikili oldular.

Ah şu ayrık otları da olmasa!

*

Zaman zaman sayın Mustafa Buluntu’yu, bilinen gerekçe ve sebeplerden ötürü, (ki herkesin bildiği, inkar etmediği, kabullendiği mesele) eleştirdiğim olmuştur. Olacaktır da.

Ama, gelenini keyfi için geçmişe kalkıp küfretmek, hakaret etmek, linçe kalkışmak bize yakışmaz. Yapamadıklarını, hatalarını yüzüne de söylerim, söyledim de, yazarım da. Bu kırmızı çizgimin kimse önüne geçemez, set çekemez! Çekmek isteyen her kim olursa olsun, sel suları karşısında boğulur, gider!

Zengin de olsa…

Seçim vaadlerinden biriydi uzay sanayi projesi. ‘burada NASA mı var!’ burun kıvırtmalarla küçümsediler, ciddiye almadılar, neredeyse dalga geçip ‘mümkünatı yok, olamaz, yapamaz, başaramaz!’ dediler.

Amma velakin, olmaz denilen oldu, mümkün değil denilen hayata geçti, rüya dedikleri dünya projesi gerçek oldu. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncü şirketlerinden Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nin (TUSAŞ) Kahramanmaraş’ta hayata geçirmeye hazırlandığı dev yatırım için sona yaklaşılırken, yatırımın teknik detayları ve ön protokolü üzerinde istişareler gerçekleştirildi.

*

İlk etapta 1 milyar TL’lik bütçesi, oluşturacağı istihdam alanı ve sunacağı katma değerle Kahramanmaraş’ın vizyon kazanımlarından biri olacak olan TUSAŞ Uçak Parçası Üretim Tesisi için geri sayım sürerken,  Şehrimizin değerlerinden TUSAŞ Başkanı sayın Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, yatırım ortaklığı ve taslak protokol üzerinde istişarelerde bulunmak üzere birkaç kez Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ve Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile bir araya gelince, ‘Vallahi helal olsun, proje gerçekleşiyor!’ demeye başladılar.

Bu büyük, bu ciddi, bu anlamlı proje ile iş dünyasının yatırıma ortak olacağı vurgulanırken, kısa süre içerisinde TUSAŞ, KMTSO ve KMTB arasında ön protokol imzalanacağı açıklanmıştı, o ön protokol imzalandı.

*

Bir eser vücuda geliyorsa, şehrimize kazandırılıyorsa, iş dünyası da bu yatırıma ortak oluyorsa, şehrine ekonomik anlamda katma değeri yükseliyorsa, bu başarı hikayesinin iki kahramanı, iki Mustafa’yı, Buluntu ve Narlı’yı tebrik etmek gerekiyor.

*

Bakın, bu projeye dair TSO Başkanı Mustafa Buluntu demişti; “TUSAŞ Başkanımızla önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Yatırımın teknik detaylarını görüşürken, yatırımı nasıl büyüteceğimiz ve iş dünyamızın bu yatırıma nasıl ortak olacağına ilişkin görüşmeler yaptık.

Bu bizim de özlediğimiz ve hayal ettiğimiz bir proje. Bu nedenle projeyi iş dünyası olarak çok önemsiyoruz. Artık adım adım sona yaklaşıyoruz. Oda olarak şirket kurulum çalışmalarına başladık. Kahramanmaraş Uzay ve Havacılık Sanayi A.Ş. şehrimize hayırlı olsun.”

Ee, bize de hayırlı olsun demek düşüyor haliyle.

*

Tabi bu projenin en güçlü ayağı, en çok katkı sunan isim, hemşehrimiz, aslen Türkoğlu’ndan olan TUSAŞ Başkanı sayın Prof. Dr. Rafet Bozdağan ise, “TUSAŞ olarak Türkoğlu OSB içerisinde yer kiraladık. Kiraladığımız yerin TUSAŞ’ın ihtiyaçlarına uyumlu hale gelmesi için müteahhitlik hizmetlerini başlattık. Ancak bu tesisinin ileri düzeyde daha büyük bir tesis haline getirilebilmesi için odalarımız başta olmak üzere tüm ilgili kurumlarımızla görüşmeler yapıyoruz. Tesisimizi büyütmeyi arzuluyoruz. Tesisi büyütürken de hemşehrimiz sanayicilerinin de bu tesise katkı sağlamasını arzuluyoruz.” ifadelerini kullanmış, takdir toplamıştı.

*

Sayın Bozdoğan bir ekol, bir marka, katma değeri yüksek figür. Onun kıymetini bilirken, bu projede emeği geçen iki Mustafa’yı kutluyoruz.

İyi ki varlar!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol