“Başkalarının, içini yiyip bitiren üstünlüklerini sanki görmemiş, sanki duymamış, sanki hiçbir farkında değilmiş gibi, bilmezden gelebilirsiniz.

Bu, usta bir taktik gerektirir. Kıskanç biri bu sırrı şehvetli bir günahkâr kadar dikkatli saklar, kendini maskelemek ve gizlemek için sonsuz bir oyun mucidi haline gelir. Bu tip insanlar, bütün gücüyle iş birliği yapmaya çalışır ve bu nedenle de, herhangi bir ortamda herhangi bir üstünlüğün ortaya çıkmasına engel olur.”

Yukarıda okuduğunuz satırları ben demiyorum, ben yazmıyorum. Kendini diğer insanlardan çok daha seçkin, çok daha kaliteli ve çok daha bilgili gören, yerine koyan, bana göre de bundan mutsuz olan, kötümser, karamsar, felaket yoksunu (bana göre ve her şeye rağmen) büyük filozof Arthur Schoperhatter’in…

Devam edeyim mi; “Eğer yine de bir üstünlük ortaya çıkarsa, onu belirsizlik, aşırı eleştiri, alaycılık ve iftirayla kaplar, tıpkı bir kurbağanın deliğinden zehir fışkırması gibi, buna karşılık aynı tür etkinlikler için sürekli olarak önemsiz, vasat ve hatta alt düzeyde olan insanları yükseltir.”

Ne anladınız, tabi ki hiçbir şey!

*

Anladığım şu, bilgi, deneyim yoksunu, dar kafalı, önyargılı, çokça da memur zihniyetli kimi kifayetsiz ve kıskanç muhterislerin ne kadar fena, ne kadar sıradan insanlar olduklarını öğrendim, bunu anladım.

Şunu da biliyorum, dünyada, hatta bu şehirde iyimser, gelecekten ümidini kesmeyen insanların sayısı, ukala, egosu yüksek, koltuk delisi, kendini beğenmiş tiplerin sayısından daha fazla.

İnanmayanınız varsa, anket yaptırabilirler.

Parası da beden!

*

Biraz sıkıcı oldu değil mi? farkındayım. Haydi bir fıkra…

Temel, bir binanın 10’uncu katında oturan arkadaşını ziyarete gider. Arkadaşı, kapıyı açtığında Temel’i i soluk soluğa, nefes nefese görünce, “Ne oldu ula Temel. Ne bu halin, soluk soluğasın!” diye sorar.

Temel cevap verir: “Ne olsun, merdivenlerden çıktım da ondan.”

Arkadaşı; “Ula niye asansöre binmedin!” diye sorunca Temel; “Asansörde ‘6 kişiliktir’ yazıyordu. Bekledim, bekledim 5 kişi daha gelmeyince, ben de merdivenlerden çıkmak zorunda kaldım” cevabını verir.

*

Rabbim bizi aklı kıt, olduğundan fazla görünme ve koltuk delisi, heveslisi, ukala tiplerin şerrinden muhafaza buyursun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol