Herkes bugünü sabırla, merakla ve özlemle beklerken, umutlar, beklentiler 15 gün sonraya sarkıverdi. Çarşamba günü açıklanması beklenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı için takvim olarak bugün beklendiyse de, bugün de bir haber gelmedi yardan.

Pardon Ankara’dan.

Tabi herkes kafasındaki ismi ön plana çıkarttı, gönlünden geçeni tutup ilk sıraya koydu ama hiç bir şey beklendiği gibi olmadı, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarının isimlerinin açıklanması, 15 Ocak’a sarktı.

15 Ocak da benim doğum günüm. Hayırlara vesile olur inşallah! Belki de sayın Cumhurbaşkanı bunu biliyordu, bana sürpriz yapmak istedi, muhtemelen beni aday gösterecek! Çünkü süre çok uzadı…

*

Aslında Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ajandasında, çekmecesindeki zarf içinde büyükşehir ve ilçe başkanlarının kim olacağı yazılı. Hazır bekliyor.

Muhtemelen 15 Ocak’ta, muhteşem bir tanıtım ve görsel şölenle adaylarını belirleyecek.

Bize ulaşan isimler var ama şimdi kalkıp isim versek ayıp olacak. Çünkü siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Yarın nelerin olabileceğini kestirebilmek güç. Dün listede olan, bakıyorsun ertesi günü yok olmuş, silinmiş. Az mı yaşadık, az mı tanık olduk bu silinmelere, yok olup gitmelere.

*

Sayın Erdoğan’ın şahsım şehrinde, aday belirleme noktasında fikrini alabileceği kadim dostları var. Maraş’a geldiğinde bağ evinde kaldığı sanayici desem, şıp diye ‘tamam o işte!’ diyeceksiniz.

Ne milletvekillerine sormuştur, ne anketlere itibar etmiştir, ne temayül sonuçlarına kafayı takmıştır.

Bilir ki anketler hikâye, temayül masaldan ibaret!

*

Ankara’da, siyasetin zirvesindeki isimle konuştum, soruma cevap verirken keyifliydi, emindi, yine de isim vermekten imtina ediyordu.

Evet, bugün bekleniyordu, açıklanacak deniliyordu, olmadı. Bakalım, 15 Ocak’a şunun şurasında kaç gün kaldı, o kadar bekledik, bir 15 gün daha bekleriz!

Alıştık beklemeye!

Bazı milletvekillerinin bazı belediye başkanları (her ne hikmetse! Neden icap ediyorsa artık!) için bastırdığı, (bastırması falan nafile çaba, çünkü sayın Erdoğan kimseyi dilemiyor, takmıyor!) bilinse de ok yaydan çıktı, cin şişeden fırladı, belirlenen isimler sayın Erdoğan’ın masasının üzerinde, çekmecesinde, aklında, ajandasında!

Lakin aradığım (ilçe belediye başkan aday adayı) bazı isimler, ‘hayırlı olsun diyebilirsin!’ sevincini dışa vururken, biz yine de tehennili hareket edip, tedbirli olmayı yeğleyelim.

Bakarsın değişir meğişir, başımıza iş açmayalım durup dururken!

Bir kılçık attım, gerisini siz düşünün!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol