banner1483

Tabi ki beni. Evet, itiraf ediyorum, ne deseniz de haklısınız. Bu şımarıklık, bu dağları ben yarattım havası, bu kibir beni mahvedecek, bitirecek!

Şımarık ve kibirli biri olduğumu kabul ediyorum. Etmesem de çevremdekiler yüzüme vuruyorlar sürekli. Şamar gibi, tokat gibi. “Çok havalandın, kibrin dağları aştı” diyenlere aslında söyleyecek söz, verecek cevap da bulamıyorum!

Hatta ve öyle ki, tanımadığım, adını bile bilmediğim birisi, geçenlerde kaldırımda biriyle konuşurken, ister istemez kulak verdim, çünkü adım geçiyordu, “Kendini bir şey zannediyor! Hiç de izlenmeyen biri canlı yayın havasıyla, yazdığı iki satır saçma sapan yazıyla kuruntu içine girmiş! Bir doktora görünse iyi olur!” sözlerini işitince, kendimi kantara çekmeye karar verdim.

*

Acaba doğru mu söylüyorlardı?

Sahiden kibirli biri miydim?

Sahiden çok mu şımarıktım. Gerçi düşünüyorum, çocuk değildim, şımarıklık yapacak yaşları da çoktan aşmıştım oysa. Kibrin yakınından ve kıyısından bile geçmezken, tanıyan-tanımayan insanların hakkımda yanlış ve altı astarı olmayan kanaat sahibi olmalarına üzüldüm doğrusu.

Aynaya bakmayı denemeli, düşünmeliydim. Özeleştiri yapacak yaşta ve olgunlukta olduğumu düşündüğümden, geçtim aynanın karşısına, “Ey ayna söyle bana, sahiden şımarık, sahiden kibirli biri miyim!”

Ele cevap; “Aynen öylesin!” demesin mi?

Deli olacağım.

*

O an, ünlü şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ‘deli olmak içten değil’ şiiri geldi aklıma, dizeleri mırıldandım farkında olmadan!

Beni bırakın da mahallenin şımarık çocuklarına bakın! Siyasiler örneğin. Şımaran şımarana. Burnu havalarda, burunlarından kıl aldırmadan üstelik de memleketi bir tek kendilerinin sevdiğini, kurtaracağına olan inançlarının esiri, kölesi olmuş zavallılar değil midir şımarık olan!

Bir kere, şunu unutmayın ve altını kalın çizgilerle çizin!

Vatan, memleket, bayrak kimsenin umurunda değil. Herkes bu kutsal  değerleri diline pelesenk etmiş, onunla kendilerini kandırdıkları gibi, milleti de kandırdıklarını zannediyorlar ama  değil, asıl aciz olan, asıl zavallı olan kendileri.

Milleti salak, milleti enayi yerine koyma dönemi geldi de geçti bile!

Kedi gözünü açtı bir kere!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol