Kıymetli dostlar, ülke olarak kolay para kazanma yollarına karşı özel bir ilgimiz var maalesef…

Emeksiz gayretsiz kolay para kazanma yolları duyduğumuz zaman hemen balıklama atlıyoruz daha geçtiğimiz yıllarda ÇİFTLİKBANK Örneğinde gördüğümüz gibi Halk arasında bu işleri cahiller yapar diye söylenir ama bakıyorum ki kolay para kazanma söz konusu olduğunda eğitimli eğitimsiz cahil ya da değil herkes kendince bir mantıkla bu işlerin içerisinde yer alabiliyor

Salgın hastalık ve beraberinde gelen yasaklarla birlikte televizyonlarda haberlere konu olan evlerde kumar oynatılması meselesini görünce kendi kendime düşündüm.

AMMA DA KUMARA MERAKLISI BİR TOPLUM OLMUŞUZ

İnsanlar ölümüne Bu işlerden vazgeçmiyorlar.

Şimdilerde ise kripto para gündemde maalesef yine ülkemiz kripto paraya ilgi konusunda ilk sıralarda yer alıyor.

Tabloyu görünce ben de çok şaşırdım hayatımın hiçbir döneminde böyle şeylere ilgi duymadım hiç milli piyango almadım hiç kripto para ilgimi çekmedi hiçbir zaman döviz almak biriktirmek aklıma gelmez.

Dövizli işim varsa o kadar, dövizle satın almak zorunda olduğumuz bir malzeme varsa ona bir şey demem…

Bizim zenginliğimiz, ÜRETİM KABİLİYETİMİZDİR, elimizdeki mal varlığı ve onun çoğalmasıdır.

Bu kripto paralara ilgi göstermek elimizdeki mal varlığının başka insanların eline geçmesi anlamına gelir…

Çiftçiler hayvancılar işleriyle meşguldür bu işlere kafa yormazlar diye düşünüyordum birkaç arkadaşın kripto paralara ilgi gösterdiğini duyunca şaşırdım ve bu paylaşımı yaparak kendi kanaatimi söyleme ihtiyacı duydum.

*

Kripto paralar dünyadaki az gelişmiş ülkelerdeki insanların düşünme kapasitelerini davranış biçimlerini eğilimlerini bizlerden daha iyi bilen insanlar tarafından oluşturulmuş Ta mı tamına bir KAZ YOLMA operasyonudur…

Dişinizle tırnağınızla binbir emekle meydana gelmiş kazancınızı mal varlığınızı sanal kripto paralar aracılığı ile kaybetmeyin! Ülke olarak bizim buna benzer eylemlere asla itibar etmiyor olmamız gerekir.

Hayvancılar ve Çiftçiler olarak bizim kazancımız hayvan sayımızın artması tarlamızın büyümesidir

Hayvanın fiyatının artması da tarlanın fiyatının artması da zenginlik değildir miktarsal anlamda sayısal anlamında artması gerekir bizim hedefimiz bu olmalıdır.

Hayvancımızın çiftçimizin sanal paralardan uzak durmasını tavsiye ederim.

Aşağıda diyanet işleri Başkanlığının konuyla alakalı fetvası mevcuttur.

DİYANETE GÖRE AŞAĞIDAKİ ÖZELLİKLERİ TAŞIYAN KRİPTO PARALAR CAİZ DEĞİLDİR

Bu noktada önemli olan husus, para olarak bilinen değişim aracının kendi özünde yani üretim şeklinde, sürüm aşamalarında ve muhataplık niteliğinde büyük belirsizlik (garar) içerip içermemesi, bir aldatma (tağrir) aracı olarak kullanılıp kullanılmaması ve belli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine vesile olup-olmamasıdır.

Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital­-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir.

Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol