Daha önceki bir yazımda, Büyükşehir Kurucu Belediye Başkanı, bu şehrin yerelde hafızası, özellikle depremle birlikte ulaşımın ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, yeni yerleşim ve imar alanlarını da zikrederek, kuzey çevre yolu ve etrafının yeni yerleşim alanı olmasında büyük payı olan sayın Fatih Mehmet Erkoç’u sayfama taşıyınca, olumlu olumsuz birçok yorumla karşılaştım.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değilken, toplum mühendisliği yapmak adına yazıyorum, şehre mal olmuş, başarı hikayeleri yazmış, eserleri ile bunu ispatlamış her kim olursa olsun, onları sayfama taşımaktan imtina etmem.

Gördük işte, yazının yüzü dediğimiz Kıbrıs meydanından sonraki alanlar, eskiden patlıcan tarlası ve marul bahçesi idi. Sulak arazilere, verimli tarım alanlarına yapılan en az 10’ar katlı binalar, bir üfürükle yerle bir oldu. O kadar insan hayatını kaybetti.

Sorumlu olanlar cezasını çekecek mi, tabi ki çeksinler! İnsanlara toplu mezarlar inşa edenler, rahat uyku görmesinler inşallah!

Herkesin eleştiriye hakkı var. Eleştiren insan, eleştiriye de açık olacak. Eleştirenlere saygı duyarım, ne yazılırsa bunu doğal karşılarım.

*

Bu şehrin kayda değer isimleri var. Ticareten de olsa, siyaseten de olsa gerçeklerden kaçınamayız.

Dikkat ediyorum, siz de farkındasınız, siyaset mühendisliğine soyunanlar, siyaseti angarya değil, hizmet aracı olarak algılayanlar, eski milletvekillerinden şikayetçi. İstemiyorlar hiçbirini. Öyle ki, ‘Bizim milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı komşu Gaziantep belirlesin, tayin etsin!’ şeklinde olmayacak duaya âmin der gibi yaklaşım, yorum içinde insanoğlu.

Kaldı ki bizler de komşu ilimizi örnek gösterdiğimiz zaman, tepkileri, şimşekleri üzerimize çekiyor, ‘Bizim onlardan neyimiz eksik, ikide bir Gaziantep ile kıyaslanmak gücümüze gidiyor!’ şeklinde bizleri ve bu zihniyette bulunan insanları eleştiri odağına koyanlar, haklı olabilirler mi, niye olmaksın!

Dedim ya, herkesin düşüncesi, yorumu kendine. Kendine de bir toplum kendi seçtiği insanlara bu kadar düşman olur mu?

*

Neyse…

Yedikuyular Kayak Merkezi hizmete girdiğinde, bu şehirde yerli turist sayısı oldukça azdı. Zaten turlarla gelen yerli turistler, dondurma yer, kapalı çarşıda bir iki alışveriş yapar, sonra da şehri terk ederlerdi. Ama Yedikuyular Kayak Merkezi hizmete girince, şehre akın eden yerli turist sayısında, diğer adıyla kış sporlarında Kahramanmaraş zirveye tırmandı.

Gelenler kahvaltısını bile burada yapıyor, zamanı varsa yatıya kalıyordu. Bizim de istediğimiz, yerli veya yabancı turistleri bu şehirde tutmak. Ama otel sorundu, ama ulaşım ciddi sorundu.

Bu gerçeklerin farkında olan bir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezi yanında, Kuzey Çevre Yolu, diğer bağlantı yolları, alt-üst geçitler, Millet Bahçesi, yeni ulaşım yolları ve otoparklarla (Arasa Otopark) şehrin çehresini, kaderini değiştiren yerel yönetici oldu.

*

Bu yazıyı kimse bana silah zoruyla yazdırmadı. Yazdıramaz da zaten.

Diyorum ki, eğer bir hakkı teslim etmek gerekiyorsa, bu şehirde imzası, eserleri bulunan Fatih Mehmet Erkoç yüce Meclis’e gitmeli, üstün temsil yeteneği ile şehrimizi siyaseten temsil edebilmeli, kazanan da şehrimiz olmalı.

Yıllara sığan bir birikimi, tecrübesi var nihayetinde.

Sonra, bu şehrin tez zamanda ayağa kalkması gerekiyor. Yeniden inşa ve ihyası meselesi yani. Aynı zamanda ticaret adamı, inşaat mühendisi olan Erkoç, yeniden yapılanma konusunda yerel yönetimlere de ciddi destek verecek yardımcı olacak, yine kazanan bu şehrin halkı olacak.

*

Eskilerden söz ederken, Ahmet Özdemir’i here zaman ayrı bir yere koyduğumu biliyorsunuz. Onu ne kadar çok sevdiğimi ve takdir ettiğimi de. Gönül ister ki sayın Özdemir’e bir bakanlık verilsin, ya da Külliye’de önemli bir göreve getirilsin, deprem sürecinde değil sadece, şehrin ana sorunlarının çözümünde, temsilde şimdiye kadar gösterdiği başarının üzerine koyacak çok şeyi olan Özdemir, inancım odur ki, hizmet noktasında elini taşın altına koyacak, kendisine inananları mahcup etmeyecektir.

*

Diyeceksiniz ki, ‘Kardeşim bu şehir Fatih Erkoç ile Ahmet Özdemir’den mi ibaret?’

Değil tabi.

Sayın Erkoç ve sayın Özdemir mutlaka Mecliste olmalı. Katılır veya katılmazsınız sizin bileceğiniz mesele, bu da benim düşüncem!

CHP’den sayın Ali Öztunç’a her zaman banko diyen biriyim. Ve düşüncemde de ısrarlıyım.

Ve… İYİ Parti’nin neferi gibi, koşturmaktan yorulmayan, gecesini gündüzünü hayra, vakfa, yardıma, iyiliğe ve güzelliğe adamış sayın Fatih Ölmez.

Aklın yolu bir mi, evet, bir! O halde sorun yok!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol