Bu gelen son müjde, doğrusu ekonomiye ayrı bir değer katacak, bundan kimsenin kuşkusu yok. Nedir mesele… İzah edelim.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Aksu OSB ile Türkoğlu 2 OSB’leri terkin edilerek, Erkenez OSB tüzel kişiliği altında birleştirildi. OSB’lerin birleşmesiyle ilgili konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, ‘Birleştirilen OSB’ler ekonomimize önemli katkılar sağlayacak. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun’ demişti.

Biz de hayırlı olsun dedik zaten.

*

Bu şehirde, yatırım yapan, istihdam sağlayan, üreten ve bu şehre deviz kazandıran, vergi rekortmeni olan tüm yatırımcıları seviyoruz. Tırnaklarına taş değmesin.

Allah yokluklarını vermesin. Şehirdeki ekonomik, sosyal ve yaşamsal zenginliği, hareketliliği sağlayan insanlar.

Tek tek isim verecek olsam, unuttuklarım olacak, bu bakımdan sadece birkaç isme yer vereceğim bu yazıda.

Diğerleri alınmasın, gücenmesin! Haaa, gücenen çıkar, alınan olursa da, ‘Bu şehirde en büyük benim, ben abiyim, ben şu kadar adam çalıştırıyorum!’  diyenler çıkarsa da, kusura bakma şekerim. Kapında o kadar çalışan varsa, (Allah razı olsun!) babası hayrına çalıştırmıyor kimse. Herkes emeğinin, alın terinin, harcadığı zamanın karşılığını alıyor. Sadaka vermiyorsun nihayetinde. Zaten şu zamanda beleş öpücük bile kalmadı verecek. Emeğin karşılığı dedik de…

Onu da tam olarak alabiliyorlar mı, emin değilim, bunu tartışmanın da yeri bura değil zaten. Başka güne…

Dedikten sonra geldik fasulyenin nimetine. Yani ayrıcalıklı bazı isimlere, yatırımcılara, işletmecilere.

Bir kere, şu sıralar HOLDİNG olma yolunda emin adımlarla yürüyen İSKUR’u ve onun mümtaz yönetim kurulu başkanı sevgili Abdulkadir Kurtul’u baş köşeye oturttururum. Onun yeri ayrı, başka…

Yazının başlığında ‘Birleşen Yollar’ demiştim. Şule Yüksel Şenler’in  romanının adı. Bu şehir, bu sanayi sektörü, iki Mustafa’yı yan yana getirdi, her ikisi de başarıdan başarıya, eserden esere koşarken, bazıları da gölgede kaldıklarını düşünüp herhalde kabus görüyordur.

Kalite her zaman pahalıdır ve başarı getirir.

İki Mustafa dedim. Anladınız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, sanayicilerin, 10 bine yakın üyesi olan en etkin sivil toplum kuruluşunun patronu, başkan olduktan, sanayicilerin gerçekten yükselen değeri olan Mustafa Buluntu.

Ve sadece para değil, sadece fabrika, okul, cami, arsa değil, yüreğinde insan da biriktirmeyi yeğ tutan, hayırsever işadamı Mustafa Narlı.

Romandaki gibi aynen, yolları bir oda’da, bir yerde kesişti, birleşti ve kazanan hem sanayiciler, hem de şehir oldu.

*

Depremlerin yaralarını sarmak, normal yaşama geçiş, bölge ticareti ve ekonomik faaliyetlerinin yeniden düzene girmesi adına tüm özveriyle çalışmalarını sürdüren KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ve Yönetimi, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ile birlikte yine oldukça önemli bir başarıya imza attı.

Muhteşem bir iki’li oluşturdular.  

Kentte bulunan OSB’lerin birleşmesi için bir süredir Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştiren Başkan Buluntu ve Narlı’nın girişimleri netice verdi ve Bakanlıktan çıkan onayın ardından Aksu OSB ile Türkoğlu 2 OSB’leri, Erkenez OSB tüzel kişiliği altında birleştirildi.

Böylece Türkiye genelinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı OSB sayısı 353 olurken, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı 39 TDİOSB ile birlikte Türkiye genelinde OSB sayısı da 392 oldu. KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, birleştirilen OSB’lerin hem Kahramanmaraş hem de Türkiye ekonomisine önemli katkılar vereceğini söyleyerek, hayırlı olmasını diledi.

*

Peki bu şehir sadece iki Mustafa’dan mı ibaret. Değil tabi. Abdulkadir Kurtul’a yer vermiştim.

Sırayla, parayla değil bu işler; bir Abdullah Çinkay’ın yeri kolay doldurulamaz. 12 senedir Kavlaklı OSB Başkanlığını yapmış, yüzünden gülümsemesi eksik olmayan güleç yüzlü, dost canlısı hayırsever dost. Samimi, dürüst, net ve insancıl.

Bir Hacı Hüseyin Dinçer’i görmezden gelemeyiz. Çelik-krom sektöründe tek. HAS CEVHER’i dünya markası haline getirdi. Fabrikasını gezdim, ne büyük yatırım, yaklaşık 1.600 kişi çalışıyor. Rabbim rızkını bol versin.
Bir MADO gerçeğini kimse inkâr edemez! Bir dünya markası. Yaklaşık 50’ye yakın ülkede bayrağımızı dalgalandırıyor. Tanıtım elçisi. ‘Dondurmayı yapan değil, satan ustadır!’ diyen Mehmet Kanbur kardeşimizin yeri bu sektörde başka.

Bir Mahmut Arıkan markası var ki, ekonomik, yatırım ve istihdam anlamında şehre verdiği katkı büyük. Allah razı olsun!

*

Şimdi mesele geldi isimlere dayandı ya, vazgeçtim.

Hepsi de birbirinden değerli işletmecilerimiz, işletmelerimiz, üretimi ile istihdamı ile şehre katma değer katan işadamlarımız var ki, devam edip yazmaya kalkışsam, unuttuklarım olacak, sitemler, kahırlar birbirini takip edecek.

Bütün üreten, istihdam sağlayan arkadaşlarımı seviyorum.

İyi ki varsınız!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol