Zaman zaman bu sayfada, kadim şehre değer katan, ister siyasetçi, ister işadamı, ister gazeteci, ister sivil toplum kuruluş kanaat önderi olsun, takdir etmek, onurlandırmak ve rol model olmaları hesabıyla toplumla buluşturmak adına yazılar yazıyorum.

Bugün sıra değerli kardeşim, adaşım Mehmet Eken’de sıra.

*

Basın camiası dâhil, pek çok kimse onun AK Parti Kahramanmaraş il başkanlığı yaptığını bilmez, hatırlamaz belki. Haklı da olabilirler, zira bu beyefendi, düzgün ve o kadar da hayırsever arkadaşımız, Fatih Erkoç’un büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemlerde yerel siyasetin patronu idi.

Bir de 3 ay sürdü görevi. Sanıyorum 2013’ün Aralık ayı idi. Kısa dönem askerlik gibi bir şeydi ama inançlı, kararlı ve adil yönetimi, teşkilata mensubu arkadaşları, yerel siyasiler ve milletvekilleri ile kurduğu sağlıklı diyalog sayesinde kısa sürede sevilen, sayılan ve hatırda kalan isim oldu.

İş hayatı, özele yaşamı ve siyasi tercihi dâhil, her daim gönül adamı olmayı başardı, her daim hatırnaz olmayı ziyadesiyle hak etti, her daim herkesle uyum içinde çalışmayı prensip edindi, bu yüzden de akılda kalan siyasetçi kimliği ile AK Parti Kahramanmaraş camiası dâhil, herkesin ‘Mehmet ağabeyi’ olma özelliğini muhafaza etti.

*

Öyle kuruntusu, takıntısı, egosu olmayan, düz adam sayın Mehmet Eken. Küçük sanayi sitesinde, güvenilir, sözü senet kabul edilen bir yapıya sahip. İkiyüzlülük, riya, yalan, entrika, adam alıp satma onun kitabında yer almadı hiçbir zaman.

Belki de o yüzden il başkanlığı kıska sürdü diyebilirsiniz de, değil.

İşi ağır bastı, 3 aylık gibi kısa il başkanlığı görevini bıraktı.

Ama geride, arkasında dürüstlük, iyi niyet, hak-hukuk gibi kavramlar bıraktı.

Partisinin, davasının, arkadaşlarının, çocuklarının yüzünü yere eğdirecek hareket, yanlışlık içinde olmadı. Partiden güç almadı, ki ihtiyacı da yoktu, aksine partiye güç veren isimdi.

Bıraktığı en güzel miras da bu olsa gerek!

Var olsun sevgili Ilıca’lı komşum!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol