banner1482

Her zaman diyorum ya, bir insanı anlayabilmek, anlatabilmek için yaşamak lazım. O’nu dinlemeden, oturup bir çayını içmeden, kısa süreli de olsa yolculukta bir araya gelmeden her kim olursa olsun, hakkında vereceğiniz karar, hüküm ve algı, sizi hataya sürükler, yanlışa giden yolun taşı döşenir.

Ama insan en çok da çok iyi tanıdığını söylediği kimseyi yazarken sıkıntı çekiyor. Hele o kişinin başarı hikâyeleri ile dolu yerel yönetimde gösterdiği çaba, özveri, gayret ve iyi niyet arş-ı âlâya çıktıysa hele, anlatacak kelime bulamazsınız.

Tutup aynı kelimeleri, aynı cümleleri kullansanız, okuyucu, yani sizler kopyala yapıştır hesabına girip, yazacak şeyler bulamadığımızı ima edecek, bizi birkaç kelime, birkaç cümle ile köşe yazısı yazabilen, hazine dağarcığında pek bir şey olmayan gazeteci-yazar sınıfına sokacak! Yani aynı sepetteki armut ile elmalar hesabı. Ya da testiyi kıran ile suyu getiren hesabı.  

Bizim millet, suyu getiren ile testiyi kıranı aynı kefeye koymayı seviyor!

*

Yaklaşık 4-5 ay önce, katılacağını söylediği canlı yayın öncesi, ilçesinde yaptığı hizmetleri satır satır, sayfa sayfa bize gönderen Türkoğlu ilçemizin kıymetli Belediye Başkanı Osman Okumuş, aslına bakılırsa ilçesinde harikalar yaratıyor.

Şimdi O bunları okuyunca, ‘Mehmet abi beni yakacaksın!’ diye her zaman yüzünden eksik etmediği gülümsemesi ile takılacak. Ne münasebet, marifet iltifata tabi olduğuna göre, başarı hikâyeleri yazanı başımıza taç etmez isek, kime ne yazacağız.

O listeye baktım, ki bu 4-5 ay önceki hizmetlerinin sıralandığı A4 kağıdına yazılmış hizmet dökümanı idi, bırakın sayfa sayfa okumayı, sayfaları çevirirken bile yoruldum. O kadar yani…

İçinde, hizmet noktasında yok, yok… Aklınıza ne geliyorsa onda…

Teknik belediyecilik desen onda…

Sosyal sorumluluk belediyeciliği desen onda…

Liderlik ruhu, ciddiyet ve samimiyet desen onda…

Abad ettiği ilçesine hizmetleri taşırken, kaynak yaratma yeteneği onda…

Gönül belediyeciliğine gelindiğinde sıra, ilk sırayı kimseye kaptırmayan gönül adamlığı onda…

Birinciliği, liderliği kimseye vermiyor bu meselede.

*

Şimdi oturup o listedeki hizmetleri tek tek buraya yazacak olursam, ben sabahı ederim, sizi de okurken travma geçirirsiniz. ‘Yeter yahu, bizi mi öldüreceksin!’ diyecek, sevgili Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a teşekkür etmeyi bile unutacaksınız.

Metropol ilçe haline getirdiği Türkoğlu halkı ile barışıktır Osman Başkan.

Siyasi irade ile uyumlu çalışan yerel yöneticidir Osman Başkan.

Parti teşkilatı ile sorun yaşamadan, gönülden bağlı olduğu davasının eri olduğunu her fırsatta ispat eden başarılı yerel yöneticidir Osman Başkan.

En önemlisi de, basına olan ilgisi, samimiyeti ile samimiyet testinden geçen gönül adamıdır Osman Başkan.

*

Daha fazla yazarım da, siz en iyisi onu anlamak, anlayabilmek ve anlatabilmek için dostlarınızla, gidip ilçeyi bir ziyaret edin, gezin-tozun ve Başkan sevgili Osman Okumuş ile sohbet edin, bir çayını için, ne demek istediğimi çok iyi anlayacak, bana hak vereceksiniz!

Hadi!

*

Özetle; Başkanın hedefi büyük; hedef Oniki’den vurmak!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol