banner1482

Bir internet sitesinde haberi görünce şaşırdım, adeta şok oldum. Senelerin siyasetçisi, düzgün ticaret adamı, senelerini ziraatle, yani çiftçilikle sürdürmüş, gelenekçi bir aileden gelen dostum diyebileceğim nezaket timsali insan Enver Kılıç ile ilgili bir haber okudum.

Bu kadar da olamaza dedim içimden.

Dedim çünkü sayın Enver Kılıç’ı 30 senedir tanırım. Doğru Yol Partisinde siyasetini sürdürürken, gitmediğimiz yer kalmamıştı. Dağ demedik, tepe demedik, kar demedik, fırtına demedik. Kış demedik, bunaltıcı sıcak demedik, zaman tükettik. Tanışıklığımın geçtiği 30 senelik süre içinde, ne ticaretinde, ne siyasetinde yanlışına şahit oldum, ne de duydum.

İnançlarına, geleneklerine, samimiyetine inandığım, güvendiğim bir arkadaşım Enver Kılıç. Siyasetini boş ver, çiftçiliğini de geçtim bir tarafa da, adamın hası, önde gidenidir O.

Aslen Haydarhöyük köyünden.

Herkes bilir, bilmeyen varsa da yazmamda sakınca yok, o bölgede camisi olan tek köy. Ataları, ailesi burada yaşar, evi de bu köyde, yani yeni adıyla mahallede.

*

Haberin öznesi neydi derseniz, gülünç ama yazmak zorundayım, iddiaya göre mahalleye geç vakitte gelen beyaz eşya firma temsilcilerine silah çekmiş!

Doğrudur, silahı var lakin dedim ya, 30 senedir tanıyan biriyim, bir gün ne belinde, ne cebinde, ne de çantasında silah görmedim.

Bunu laf olsun diye de yazmıyorum. Zaten nefret eder silah taşımaktan, kullanmaktan.

Ancak bölge yaşam şartları ve çiftçiliği sebebiyle ruhsat almış.

Beyaz eşya çalışanları, servis için mahalleye geç geliyorlar. Vakit geçiyor yani. Hava da kararmak üzere. Musluk yeri yüzünden çalışanlar ile aile bireyleri arasında tartışma yaşanıyor.  

Dikleşme oluyor!

Sonra…

Beyaz eşya servis elamanları ayrılıktan kısa bir süre sonra 25 kişilik gurupla geri geliyorlar. İşte yalan burada patlıyor, karıncayı bile incitmekten imtina eden, hayatında silahına sarıldığını kimsenin görmediği Enver Kılıç, güya guruba silah çekesi.

Hadise, yani tartışma, ağız dalaşı, diklenme herkesin içinde cereyan ediyor. Ama silah çekme yok, tehdit yok, parti adına kükremek zaten yok!

*

Yaşam tarzı, duruşu, adamlık kalitesi tescillenmiş, belli çizgisi olan biridir Kılıç.

Ancak internet sitesindeki tek taraflı haberi, üstelik de resminin konulması, onuruna dokunuyor, inciniyor. Haberin tek taraflı, yani yanlı olduğunu söylüyor. İşin bir başka tarafı, olay partiye mal ediliyor. Evet, Enver Kılıç AK Partili ve siyaseten de, ticareten de sevilen, sayılan bir isim.

Haberde olaya siyasi bir boyut ilave etmek, partiyi altı astarı olmayan haberle ilintilemek, canını sıkıyor, üzüyor. Olay tamamen bireysel. Parti ile ne alakası var dedirten cinsten! sevilen sayılan bir sima.

*

Şimdi kendi ifadesiyle asılsız haberden dolayı hukuki yollara başvuracak!

Keşke yaşanmasaydı, keşke böyle haberler yapılmasaydı.

Ama ölmüşle olacağa çare yok.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol