banner1482

Nereden çıktı demeyin. Totodan değil, piyangodan değil, kazı kazan’dan da değil, içimizden geldi…

“Her biri birbirinden yürekli aday adayı arkadaşlarımla beraber örgütümüzün tüm kademeleriyle dayanışma içerisinde çalışacağımıza, partimizi iktidara taşımak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine söz veriyorum"

Bu sözler Emre Kazancı’ya ait. Peki, ne zaman söylemişti bunları; önceki dönemde CHP’den milletvekili aday adayı olduğunda…

Şimdi kendisine sorsam, desem ki, “Aradan seneler geçti, CHP ile köprüleri yıktın, şimdi yeni partinde, yeni adresinde, yeni güzergâhındasın! Aynı kararlılıkla yola devam edecek misin?”

Eminim ve son kararım, kesinlikle ‘evet’ diyecektir.

Tamam, şuna inanırım, değişene dünyada, bırakın partileri, insanlar bile artık doğdukları mahallede yaşamıyor, ölmüyor.

*

Zamana yenik düşen, teknolojiye kurban olan, günümüzün olmazsa olmazı, demokrasinin vazgeçilmezi gösterilen partilerden birine kendini mecbur hisseden insanlar, bir siyasi iradeye gönül veriyorlar.

Dün aldığımız mobilyayı beğenmiyoruz. Ya aileden, ya bütçe imkânlarından gelen tepki ve dürtülerle, belki birkaç yıl geçmeden değiştiriveriyoruz.

Arabamızı…

Telefonlarımızı…

Hatta imkânımız varsa evimizi bile...

Değişim insanlar için.

*

Daha dün merkez sağ partilerde görev alan (Doğru Yol, Demokrat Parti, HAS Parti, Anavatan Partisi vs..) bugün başka partilerde siyasetlerini sürdürüyorlar. Yani değişim kaçınılmaz. Onların çoğu ya AK Partide, ya DEVA’da, ya Gelecek Partisinde, ya CHP’de, ya da başka diğer sağ partilerdeler.

Dedim ya, daha dün aldığımız mobilya, birkaç yıl sonra gözünüze çirkin görünebiliyor, göz zevkinizi bozabiliyor. Değiştiriyorsunuz.

Aracınız örneğin. Yeni modellere çıkıyor, albenisi fazla, imkânınız da var, değiştiriyorsunuz.

Cep telefonunuzu hiç sormayın. Onun için bir sene devirmeye de gerek yok, değiştiriyorsunuz.

Eviniz… Hele hele birkaç senelik ise, artık birkaç yerden dökülmeye başlamışsa, size masraf çıkartıyor, sitede ya da apartmanda sorun yaratıyorsa, hoooop, başka eve taşınıyorsunuz.

Zaman ve imkân meselesi…

*

Siyasi partilerin bunlardan farkı yok. Bakıyorsunuz, kafanıza göre gitmiyorsa, içiniz ısınmamıştır, kanınız kaynamamıştır, umduğunuzu bulamamışsınızdır, beklentilerinize cevap alamamışsınızdır, kulvar, yani adrese değişikliği şart.

Hele yeni çıkan parti de tam kafanıza göre ise, liderine olan sempatiniz üst düzeyse, liderim dediğinizin özgül ağırlığı fazla ise, size de sempatik geliyorsa, neden olmasın!

*

Lafı şuraya getirmek istiyorum.

Uzun bir süre ara verdi siyasete. İnzivaya çekildi, bekledi… (basına bile kapıları kapatmıştı)

Senelerdir ve daha düne kadar CHP saflarında siyasetini sürdüren, eski CHP il başkanının oğlu olan, CHP’de milletvekili aday adayı ve il başkan adayı da olan Emre Kazancı, bugün yeni liderinin, yeni siyasi iradenin, yani MEMLEKET HAREKETİ’nin Kahramanmaraş kurucu il başkanı sıfatıyla siyasete yeniden merhaba dedi.

Yine eski CHP’li, Yalova milletvekili, Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkan adayı sayın Muharrem İnce, şimdi Memleket Hareketi’nin8 lideri olarak siyasi arenada kendine yer edinecek.

Tabi Emre Kazancı kardeşimiz de öyle.

Dün parti, İçişleri Bakanlığına verilen dilekçe ile resmen kuruldu. Hayırlı olsun!

Dürüstlüğüne, kararlılığına ve kalitesine güvenirim. Göle bir maya çaldı, tutar mı, bilemem. Zaman ne gösterir, bilinmez. Beklemek en iyisi…

Allah yolunu açık etsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol