banner1451
banner1461

TRT1’i, belgesel, futbol maçaları ve müzik kanalı dışında izlemem. Buram buram tarih koktuğunu bilsem de, tarihi dizileri de izlemem. Geçmişte, Maraş’ta çekildiği söylenen 7 güzel adam dizisini de izleyenlerden değildim.

Çünkü, çarşıya inmeyen, halkla buluşmayan dizilerin izlenme oranları sıfır iken, sırf birileri üç-beş kuruş kazansın kabilinden çekilen tarihten, geçmişten ve gerçekçilikten uzak diziler ilgimi çekmez.

Dedim ya, TRT kanalı ilgim dışında.

Diğer kanallardaki kimin eli kimin cebinde olan diziler de buna dahil.

*

Amma velakin…

Son haftalarda, yine TRT1’de gösterilen BOZKIR ASLANI CELALETTİN dizisi dikkatimden kaçmayınca, kalıplarımın dışına çıktım, sistemi allak bullak ettim, kırmızı çizgilerimi elimin tersi ile kenara ittim, bu dizinin bir-iki bölümünü seyrettim.

Keşke baştan başlasaydım.

Ve bu dizide, eski sırasıyla Erzurum, Manisa, Şanlıurfa valimiz, eski Şanlıurfa Belediye Başkanımız, bugün itibariyle AK Parti milletvekilimiz ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız sayın Celalettin Güvenç’i buldum.

Dürüst, kendine özgü yaşam tarzı, devlet vakarı, dürüstlüğü aklımdan hiç gitmez iken, dizi ile sayın Güvenç’i özdeş kıldım.

Sağlam karakter, cesur, ne dediğini, ne yaptığını bilen düzgün insan.

*

Eylül 2019'da Taşkent'te "Mendirman Celaleddin" dizisi çalışmalarına başlamadan önce, filmin ideolojik yorumunu ve senaryosunu tartışmak için uluslararası bilimsel ve pratik bir konferans olan "Jaloliddin Manguberdi: Filmlerde Yaşam ve Sanatsal Uygulama" düzenlendi.[

Özbekistan, Türkiye, Azerbaycan ve İran'dan bilim adamları ve tarihçiler katılarak, Celâleddin Harezmşah'nın biyografisini ve o dönemde meydana gelen olayların yorumunu tartıştılar.

Çünkü Celalettin Harzemşah’ın yaşamından kesitler aktarıyordu dizi.

Diziyi seyrederken, baktım ki, dizinin çekimleri Bozdağ film şirketine emanet edildi. Dizide ünlü Özbek ve Türk oyuncular rol almış.

Dizide, bir İslam kahramanının destansı yaşamı konu edilmiş.

İtiraf ediyorum, severek, çokça da gurur duyarak izledim.

*

Dizideki oyuncu karakterini Güvenç ile aynı kefeye koyarım.

O’nun kahramanlığı dürüstlüğü, art niyetsiz hareketleri, dilinden dökülmen cümlelerin siyaset ve devlet adabına tıpa tıp uyduğunu belirtmem gerek.

Siyasetine, devlet adabına her zaman yakışır bulduğum, sevip saydığım sayın Celalettin Güvenç’e sevgilerimle diyorum.

Ona olan sevginin, güvenin, itibarın bırakın boşluğu bir yana, az bile olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Tecrübeyle sabit çünkü!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol