Seçim dönemlerinin vazgeçilmez iki cümlelik sözü. Her seçim döneminde karşımıza çıkar, hele hele adayların şansları oran bakımından birbirine akın ise, birileri tarafından seçim çantada keklik görülmüyorsa, vatandaşın tercih ve teveccühü beklentilerin üzerine çıktıysa, ‘bıçak sırtı’ ibaresi devreye girer.

Eh, artık son düzlüğe gelinen noktada, adayların yerinde durduğu yok. Çünkü duracak zaman kalmadı.

*

Bu seçim heyecanı, bu seçim gerginliği, bu seçim atmosferi, daha önce yaşanmadı. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel’in karşısına dişli, çevresi olan, milli görüş geleneğinden gelen Yeniden Refah Partisi adayı Muhammet Aydoğar çalışma temposunu artırınca, AK Parti ekibi toptan taarruza geçer gibi, tüm kozlarını sahaya sürmeye başladı.

Şehir adeta kuşatma altında. Merkez, metropol ilçeler, diğer içeler… Bir mahalleye gidiyorsunuz, biri gitmeden öbürü dalıyor. Artık seçmen de bıktı usandı aynı adayları dinlemekten, aynı müziğe kulak vermekten, aynı vaatleri duymaktan.

Onlar da bir an önce bitse de ıpırahat olsak derdindeler.

*

Adayların ve adaylara destek verenlerin cümleleri, uyarıları, söylemleri gerginliği artırıyor.

Oysa hiç gerek yok. Bu millet zaten gerginlikten, parçalanmaktan, bölünmekten, guruplara ayrışmalardan bıktı, nefret eder hale geldi. Daha fazla üzerine gidip, tuz biber ekilmeden, itidalle, sağduyu ve basiretle seçim çalışmalarını tamamlamalarını istesek de, bizi kim takıyor, kim dinliyor.

Herkes bildiğini okuyor. Hoca misali.

*

Adaylar son kozlarını, son cümlelerini canlı yayınlarla vatandaşlara duyurmaya devam ediyor. Etseler de vatandaş kararını çoktan vermiş. Bu saatten sonra gezmeler, vaadler, eleştiriler, yorumlar ve iddialar seçmende kalıcı olmuyor.

Son koz demişken, AK Parti bu seçimi alacak. Merkezde. Yani Büyükşehir’de Fırat Görgel bu seçimi kazanır. Peki, bir önceki dönemde olduğu üzere, yani Hayrettin Güngör’ün aldığı oy oranı ile zaferi kazanabilirler mi, görüştüğüm insanlar, seçmen tabakası bunun mümkün olamayacağı görüşünde.

Görgel 55-60 yüzdesinde bu seçimin kazananı olacak görüşü ağır basıyor. Ama niyet bu oranı daha da artırmak. Bu bakımdan ellerindeki son kozu, yani büyükşehir kurucu belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u sahaya sürdü.

Eski Başkan Erkoç, bugün Ekinözü ilçesine gidecek, iftarını orada açacak ve seçim çalışmasına katkı sunacak.

Çünkü Ekinözü’nde AK Partinin işi kolay gözükmüyor. Bunun farkında olan AK Partililer, Erkoç gibi çevresi olan bir gücü, bir potansiyel siyasetçiyi bu ilçeye göndererek ilçeyi rakibine kaptırmama ve bir kere daha alma peşinde.

Çünkü bu ilçede CHP adayı Harun Vicdan’ın önde gittiğine dair duyumlar alıyoruz.

*

Anketler merkezde Görgel’i birinci gösteriyor. Bu doğal. Zaten başka bir sonuç beklemek inandırıcı olmazdı. Her ne kadar anketlere inanan, güvenen biri olmasam da, birkaç kez önüme düşen anket sonuçlarına bakılırsa, Fırat Görgel açık ara bu seçimin kazananı görünüyor.

Sağ cenahtan (Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi Saadet Partisi ve İyi Parti) 4 aday çıkartan Bertiz bölgesi bu seçimin kaderini belirleyecek bölge olarak dikkat çekiyor. O bakımdan bugün Görgel ve arkadaşları Bertiz bölgesine çıkartma yapacaklar.

Fakat ve lakin tutarlı, ayağı yere basan projeleri, güçlü ekip çalışması, her gün üzerine koyduğu çalışma temposu, insanları ikna yeteneği ile Görgel bu seçimin farklı galip gelen adayı olacak.

Daha önce de yazdım, Aydoğar bu seçimin sürpriz ismi. Bütün kartlarını, bütün şanslarını, bütün ümitlerini 2028’e bağlamış vaziyette.

*

AK Parti adına seçimin çantada keklik olmadığı iddia edilse de göstergeler, söylemler, eylemler ve yoğun çalışma temposu seçimlere üç gün kala, son düzlükte ‘Fırat Görgel’e hayırlı olsun!’ dedirtmeye başladı bile.

Kesin olsa bile, önemli olan oy oranını artırabilmek. Biz de diyelim, sayın Görgel hayırlı olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol