10 gün önceki Dereköy’de, Şeref Eroğlu er meydanındaki güreşlerden sonra bütün gözler Bertiz Boyalı güreşlerine çevrilmişti. Deprem sonrası travmalar yaşamış, hatıralarını, yakınlarını, canlarını ve hayallerini kaybeden insanların kuşkusuz sosyalleşmeye de ihtiyacı vardı ve insanların acıları taze de olsa hayat devam ediyordu.

Bu psikoloji ile Pazar günü, kıymetli dostum Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı, Bertiz bölgesinin hafızası güzel insan Resul Arslanhan ve yakışıklı-karizmatik oğlu Alperen ile yola çıktığımızda, önce yollara dair notlarımı düşmem gerekirse, Büyükşehir Belediyesi yol iyileştirme noktasında gayret ediyor. Ama uzadı.

Ve de 2 köprü var genişletilmesi gereken, dar ve virajlı. Kazalar yaşanıyor zaman zaman. Bu sene belki geçti ama seneye başkanların ömrü yeterse sorunu çözmeliler.

*

Geçen sene de dile getirdik, kimsenin kulağı duymadı. Siyasiler keyifli keyifli güreşleri seyreder, üzümlerini yerken, herhalde telefonlar çekmediği için bayağı sıkıntı çekmişlerdir. Bir GSM vericisi taşımak bu kadar mı zordu ve siyasilerin bu konuda dahli olmayacak mıydı?

Protokolde yer almak, kıt gelen alkışlara ayağa kalkarak selam vermek mutlulukları için yeterli ise sözüm yok!

Allah korusun insanların hastası olsa, itfaiyeye gerek duyulsa merkez ile iletişim kurmanın zor olduğu (hatta imkânsız) biline biline insanları hayattan koparmanın mantığını anlayabiliyor musunuz ey siyasiler! Üzüm güzeldi, yemek mükemmel de, tepkileri nasıl buldunuz!

*

Güreş alanı dar, yetersiz. Bunun sancısını geçen yıl da çekti başkanlar, güreşseverler. Çok kişi yine dışarıda kaldı. Genişletilmesi, iyileştirilmesi lazım diyoruz ama dedim ya, ömürleri yeter mi bunu yapmaya, bilemem.

Güreş sahası yetersiz olunca, güreşçiler de zor anlar yaşamadı değil. Pehlivanlar alt alta, üst üste güreş tuttular. Zaman zaman tartışmalar, kararlara itirazlar, kavgalar bile çıkarken, centilmenliğe gölge düşüren hadiseler ve insanlar da gözümüzün önünden gitmedi.

*

Büyükşehir belediyesi kurucu başkanı Fatih Erkoç yine gündemdeydi. Yine, geçen yıl olduğu gibi bu seneki güreşlerde de en çok alkışı o topladı. Halkı selamlarken, yüzündeki mutluluk ışıltısı salonu aydınlatıyordu adeta.

*

Ayakta alkışlanan ve çok ilgi görenlerden biri de MHP Milletvekili sayın Doç. Dr. Zühal Karakoç Dora idi. Partili arkadaşları, ekibi ile gelmiş, her zamanki gülümseyen yüzü ve nezaketi ile salonu dolduranlardan tam puan almıştı.

Tebrikler, teşekkürler sayın vekilim!

*

Bölgenin hayırsever iş insanı, yürekli insan, eskilerin güreş ağası, yüreğini ve sofrasını misafirlere açan Fahri Yaşar’ın hakkını yememek gerek. Yemeğini yiyin, ayranını için, üzümünü de yiyin ama hakkını da yemeyin derim!

Yine binlerce insana ev sahipliği yaptı, ikramlarını esirgemedi, örnek kişiliği ile takdir topladı misafirlerden. Teşekkürler Fahri Bey!

Tabi Bekir ve Necati Eryılmaz’a, bölgenin gayretli insanı, Bertizspor kulübü başkanı, gönül adamı Fatih Yıldız’ın da bu meselede bir teşekkür borcumuzun olduğunu unutmuyoruz.

Tabi Boyalı muhtarımız Eyüp Çavdar’ın da hakkını teslim etmek gerek.

*

Her ne kadar işlerinin ehli olsalar da cazgırların sık sık, aynı isimleri bıktırırcasına, insanların midesini bulandırırcasına vıcık vıcık övgüleri, anonsları illallah dedirtti adeta. Zamansız, gereksiz ve yersiz iltifatlar seyredenleri bile yormuştu.

Üzüm yarışması bu sene daha özenliydi. Seçime kimse itiraz etmedi. Oysa geçen sene skandala imza atılmıştı. Bu yıl Budaklı’dan (9 numaralı kasa) Cuma Köse birinci gelirken, ikinci sırayı Budaklı’dan Emin Kurt ve yine Budaklı’dan Dursun Topal üçüncülük ödülüne layık görüldü ve para ile ödüllendirildiler.

Bu kez kaliteye, yarışmaya gölge düşmedi desem de, ödül verenlerin hep siyasilerden oluşması, vali vekilinin es geçilmesi doğru değildi. Yarışmayı tamamen siyasete alet etmek şık düşmedi. Memlekette, salonda adam kıtlığı mı vardı?

*

Pazar günü hava güzeldi, misafirperverlik 10 numara 5 yıldızdı, fakat hakkı teslim etmek gerek, Geleneksel Güreş Federasyonu Başkan vekili sevgili Şahin Hopur, kendisine ve bölgeye yakışır bir güreş heyecanı yaşattı bölge insanlarına. Güreşi seven, bölgeye yaptığı hizmetlerde adından söz ettiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile Geleneksel Güreş Federasyonu 2. Başkanı Şahin Hopur mükemmel bir organizasyona imza attılar, güreş severlere felekten, unutulmaz bir gün yaşattıkları gibi, ata sporumuz güreşi yaşatma adına keyifli saatler hediye ettiler adeta.

Teşekkürler sayın Necati Okay ve Şahin Hopur!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol