banner1483

“Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın üçüncü metropol ilçesi yapacağım!” iddiası ile çıktığı yolda, aldığı o kadar çok mesafe katetti ki, bunları anlatmak, yazıya dökmek yetmez ama evet, yaşamak gerekiyor.

Salı günü olduğu gibi…

Bu, sevgili Osman Okumuş için yazığım kaçıncı yazı, inanın sayısını unuttum! Artık klişeleşmiş, bildik, her gün yazılıp konuşulan cümleleri sarf ederek vakit almak yerine, Okumuş Başkanın icraatlarını, projelerini ve ortaya koyduğu eserleri yerinde görüp değerlendirmek kaydı şartı ile Salı günü gazeteci arkadaşları davet etti, yaptıklarını, yapacaklarını anlattı.

Bu başkanı dinledikçe insan keyif alıyor. Haz duyuyor, eserlerini hayranlıkla izlerken, yaptıklarının, eserlerinin bırakın hepsini, onda birini yapamayan büyükşehirler, şehirler ve büyük ilçeler varken, Başkan Okumuş ki bir ziraat  mühendisi olarak projelere bile kendi imzasını atarak öyle inanılmaz eserler  vücuda getirdi ki, gıpta etmemek elde değil.

*

Önce ilçesine kazandırdığı, yatırımcının önünü açtığı, ilçesini bir sanayi bölgesi haline getirdiği için ne denilse az.

Yatırımcıya her türlü kolaylığı gösteriyor, müteşebbisleri ilçesine çekiyor, biz daha Tomsuklu’yu senelerdir hayata geçiremezken, hısım-akraba çatışmasına terk etmişken, Başkan Okumuş ‘Beni takip edin!’ dercesine mesaj veriyor, örnek olduğu kadar kaynak yaratmadaki hünerini de sergileyerek ilçesinde hem işsizliğin önüne geçiyor, hem insanların yaşam kalitesini artırıyor, hem de esnafa can suyu olma adına sanayicilerle seviyeli, ilçe yararına ilişkiler kuruyor, karşılığı olarak da birçok ilde dahi bulunmayan projelerle bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor.

*

Yukarıda, yerel yönetimlerin, yani belediyeciliğin kitabını yazan olarak lanse ettim Başkan Okumuş’u. Her ne kadar bazıları ‘ben de yazdım!’ dese de, bırakın kitabın tümünü, önsözü’nü dahi yazıp yazmadığı tartışılanlara nazaran ilçesini abad etti Allah için.

Yatırım olarak tekstil, gıda, metal, plastik ambalaj gibi sektör ağırlıklı 94 hektarlık alanı sanayi alanı olarak ayrılmış ve 37 parsele bölünmüş olan Organize Sanayi Bölgesi gelecekte 5 bin kişiye istihdam alanı olacak.

Gıda OSB, bırakın ilçeyi, birçok il’e dahi nasip olmayan istihdam alanı. 80 hektarlık alandaki işletme sayısı 80. dondurmacısı, bibercisi, tarhanacısı, baharatçısı, hazır yemek üreticisi, şekerlemecisi, pastacı ve unlu mamül üreticileri ve diğer sektörler…

OSB işletme önündeki bilgilendirmeden sonra, NİPAŞ iplik fabrikasına geçiyoruz. İşletme sahibinin oğlu Aziz Nohutlu, bizleri bilgilendiriyor. Büyük bir işletme. Allah hepsinin yolunu, bahtını ve kazancını açık etsin!

*

Derken uzaklara yolculuk başlıyor. ilkin Şekeroba mahallesindeki 400 dönümlük MİLLET BAHÇESİ’ne gidiyoruz. Atıl alanı verimli, diğer adıyla sosyal yaşam alanı haline getirmiş. Gören imresiyor, hayran kalıyor. Sayın Okumuş anlatırken gözlerinin içi gülüyor, takdir edildiğinin farkında, taklit edildiğinin de bilincinde eserleri ile gurur duyuyor.

Değirmen Park hizmete gireli seneler oldu. Manzarası, tarihe olan saygısından olsa gerek, bireysel yetenekleri ile bize geçmişi hatırlatıyor, yaşatıyor Başkan Okumuş.

Su Parkı’na giderken Fırnız’ı aratmayacak, hatta Fırnız’a rakip olacak Vadi Parkı gösteriyor araç içinde. Tamamlandığında, yine bölgenin en mükemmel yaşam ve piknik alanlarından biri olmaya namzet. Her yerde bizlere açıklamalarda bulunuyor, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır dercesine yeni projeleri anlatırken heyecanını, mutluluğunu gizlemekte zorluk çekiyor.

*

Son durağımız yine bölgenin cazibe, piknik alanı; Su Park…

Atıl alanı verimli hale getirmiş. İlk kez gören arkadaşlarımız var, onlar da hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Başkanın yakın ilgisi, serin havada içimizi ısıtırken, ‘Ben farklıyım, benim adım Osman Okumuş. Ben proje adamıyım, belediyeciliğin gerçek anlamda kitabını yazan benim!’ dercesine yine de bir yerlere mesaj vermekten geri kalmıyor, farkını her defasında ortaya koyuyor.

*

Netice itibariyle… Ülkedeki belediyeciler arasında, ki anket sonuçları var, en çok ismi geçen, tanınan, hizmetleri ve eserleri ile haklı bir gurur yaşayan, bu gururu, bu sevinci halkı, bizlerle paylaşan Osman Okumuş, gerçek manada da bir basın dostu.

İnsan evladı her şeyden önce.

O biliyor ki insanlar sadece yol, park-bahçe, asfalt istenmiyor. Gönüllere dokunduğu için, insan odaklı hareket ettiği için ve de gülümsemeyi kendine yakıştırdığı için basın camiası tarafından da en çok sevilen başkanlar arasındaki yerini koruyor!

Büyüdükçe küçülüyor, bölgede herkes tarafından tanındığı, bilindiği, sevildiği için de insanların gönlünde taht kuruyor haklı olarak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol