Nasıl olsa mahalli seçimlere şunun şurasında 8 ay kaldı. Kurban bayramı da geride kaldı, iki diki et yiyenin canına kan gitti, havalar sıcak olsa da siyaset de buna ayak uydurdu, piyasa şimdi başkan adayları ile dolup taşacak.

Bakalım kaç kişi büyükşehir ya da ilçeler, kaç kişi belediye meclis üyeliği, kaç kişi muhtarlık için başvuracak.

Rakamları da TÜİK açıklar nasıl olsa!

*

Belediye başkanı mı olsam, belediye meclis üyesi mi, yoksa muhtarlığa mı fit olsam! Zor bir karar, zor bir seçim. Zat mı atsam, fal mı tutsam, hacılara hocalara mı danışsam, papatya falı ile belirleme yoluna mı gitsem, karar veremiyorsun.

Gönül kârda gezer! Tercih senin dostum! Gücün hangisine yetiyorsa, cesaretin hangisini kaldırıyorsa, buyur, koltuk senin!

Lakin bu işin bir de şartı şurtu var. Belki tuhafınıza gidecek ama TRT Nağme müzik kanalını dinlemenizde yarar var.

Ne alakası var diyorsunuz, izah edeyim!

*

Büroya geldiğimde, yaptığım ilk iş, TRT Nağme müzik radyosunu dinlemek olur. Sabah açar, akşam çıkarken kapatırım. Müzik ruhun gıdası ya, yazılarımı, haberlerimi müzik eşliğinde yapar, tamamen Türk Sanat Musikisi eserlerinden oluşan şarkı demetleriyle bedenimi, ruhumu da dinlendiririm.

Tanıtım ve reklam için iletişim araçlarından biri de radyo. İstek istiyorsunuz, adınız geçiyor. Müzik fenomeni diyorlar buna.

Bunlardan biri de tanımadığım, yüzünü bile görmediğim hemşehrimiz sevgili Yaşar Şekkeli.

Müziği çok sevdiği belli. Her istek şarkıda mutlaka adı geçiyor. Demek ki işi gücü yok, radyo başında şarkı dinliyor benim gibi.

*

Tanımadığım, yüzünü bile görmediğim bu kardeşimiz bence belediye başkanlığına, olmadı belediye meclis üyeliğine, kurtarırsa muhtarlığa aday olmalı.

Radyoda her gün ismi geçiyor, bedava reklamı oluyor. Parasız, pulsuz. Sırf dinleyenler oy verse, açık ara başkan seçilir. Beş kuruş harcamadan, emek ve zaman sarf etmeden. İsrafın tavan yaptığı günümüzde bedava başkanlık daha ne olsun!

‘Yok!’ derse, ‘işim olmaz!’ derse tabi ki kendi tercihi saygı duyarız da, lakin adaylara tavsiye ederim.

TRT Nağme kanalını dinlesinler, her şarkıda istekte bulunsunlar, isimleri geçer, avantadan reklamları olur.

Dedim ya, sırf dinleyenler oy versin, açık ara başkan. Benim bile niyetim var desem…

*

Havalar sıcak. Ama yerel siyaset hareketli. Seçimlere 8 ay var, millet büyükşehir belediye başkanı kim olacak, özellikle metropol ilçelerin başkanlık koltuğuna kim oturacak, onu merak ediyor insanoğlu.

Sizin merak etmenize gerek yok, nasıl olsa parti genel başkanları belirliyor isimleri, (Adayı Ankara belirliyor, bunun adı dayatmadır-Bizi kendi halimize, bizi kendimizle baş başa bıraksalar ya…) siz kendinizi yormayın, beleşten reklam peşinde koşmak istiyorsanız TRT müzik kanalını dinleyin, çok da kafaya takmayın!

Hadi, iyi dinlemeler! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol