Adımları kısa olanın yolu uzun çekermiş.

Zekası kadar fiziki gücü de dört dörtlük olan sevgili Bekir Kılıç’ı uzun senedir tanıyan birisi, Büyük Birlik Partisi il başkanlığı dönemindeki performansını, söylediklerini, duruşunu, hitabet sanatını, bilgi ve birikimini, Büyükşehir Belediye eski Başkanı sevgili Fatih Erkoç ile yol ve kader arkadaşlığını bilen birisi olarak, onun yola çıktığında uzun maraton koşucularına taş çıkartacağına eminim!

Diyeceksiniz ki, ‘Bekir Kılıç’ın uzun maraton koşusunda ne işi var?’

Sabredin, anlatıyorum.

*

Bu şehrin sokaklarında büyümüş bir isim Bekir Kılıç.

Herkes O’nu Bertiz’li bilir ama değil, o her mahallede, her sokakta, her gedikte vardı. Arkadaşları, akrabaları, dostları, hatıraları vardır mutlaka.

Toplumsal duyarlılık ve hafıza denildiği zaman ilk akla gelen isimlerdendir Bekir Kılıç. 6 Şubat yüzyılın depreminde önce en çok hasar gören Hatay’a gitti, Ramazan’da iftar çadırı kurdu, döndü sahip olduğu her şeyi bu şehre harcayacak kadar gönlü açık arkadaşımız, Kahramanmaraş merkezde 30 bin kişilik kazan kaynattı, insanların yüreğini ısıttı, karnını doyurdu, gönlüne dokundu ve deprem süresince de şehirde kaldı.

Enkazda kurtarma çalışmalarına bilfiil katıldı. İnsanlık görevini yaptı ziyadesiyle.

*

Oysa onun da acıları tazeydi, işyerleri yıkıldı, fakat gönlünde sakladığı memleket sevdası, duygularında taşıdığı insan yüreği yüzüne bakar, kim bilir belki de önümüzdeki yılın Mart ayındaki mahalli seçimlerinde şans yüzüne güler, ilçelerden birine belediye başkanı olur mu, niye olmasın!

Olanlardan neyi, nesi eksik!

Üstelik de bu şehri yönetebilecek kapasiteye, yeteneğe, bilgi birikime ve bu şehir için hazırladığı 50 kadar projeye sahip.

Bu şehrin sokaklarında büyümüş bir Bekir Kılıç’ın bu şehrin ayağa kalkmasında değil sadece elini, gövdesini ortaya koyacak kadar cesur, delikanlı bir insan.

*

Şimdi siyasetten uzak olsa da, memleketin sigortasıdır, teminat mektubudur O.

Bir şans, bir fırsattır bu şehir için. O, 100 metre değil, uzun maraton koşucusudur!

Unutanlar için hatırlatayım istedim!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol