banner1482

Bir kere gitmiştim ailemle. Hayran kalmamak elde değil. Ancak son söyleyeceğimi önceden söyleyeyim, bir sporsever olarak bu muhteşem yeri spor kulüplerine yarışır bir kamp yeri haline getirirse, hem şehrimize, hem kendisine getirisi fazla olacaktır.

İklimi, coğrafyası ile spor kulüplerinin arayıp da bulamayacağı bir tesistir Başkonuş.

Ve bir de konferans salonu…

Ülkemiz coğrafya olarak mükemmel. Her tarafından tarih ve güzellik fışkırırken, doğal güzellikleri, tarihi eserleri ile öne çıkan yerleşim birimlerimiz kuşkusuz var. Biz ülkemizin doğal güzellikleri, zenginlikleri ile gurur duyan bir milletin evlatlarıyız.

Dedim ya, Serdar Erdoğanyılmaz ağabeyimle fazla temasımız olmadı. Belki beni tanımaz bile. Şimdi o kadar yoğun işi arasında Başkonuş işletmesini sevgili oğluna bıraktı. Adını bile bilmem, tanımıyorum ama duyduklarım beni ümitlendiriyor.

İnancım odur ki sevgili oğlu da babasının gittiği yoldan yürüyecek, Başakonuş gibi bir muhteşem tesisi daha mükemmel hale getirecek, taşıyacaktır. Neticede bir gencin eli değecek bundan sonra.

*

Ayder Yaylasına bin basacak, insanın gittiğinde, gezdiğinde, bir gece konakladığında huzur bulabileceği Başkonuş Yaylasını görmeyen insan çok. Ki Başkonuş, bir tatil, bir turizm cenneti. Ulaşımı ile tesislerdeki hizmet kalitesi ile her mevsim insanların, özellikle komşu illerden gelenlerin tatil ve dinlenme yeri olurken, turizm turları neden ısrarla Karadeniz’e giderler de, hemen burunlarının dibindeki Başkonuş’u görmezden gelirler.

Çok fazla tanımasam da, televizyondaki programlarından ve gazetelerdeki köşe yazılarından tanıdığım sevgili Serdar Erdoğanyılmaz ağabeyim gibi kapasitesi yüksek, beş parmağında on marifet barındıran,  işletmeciliğin ruhunu özümsemiş işletmeci olarak şehrimiz için bir şans olduğunu düşünenlerdenim.

Dedim ya, ilk kez gittim. Dedim ya, hayran kaldım.

Gerek yayla içi, gerekse etrafı temizliği, tertemiz suyu, mükemmel havası, eşsiz doğal güzelliği, dört bir yanındaki tuvaletleri bölgede eşine benzerine rastlanmayan bir yayla iken, neden ısrarla Ayder’e gider insanlar anlamakta zorluk çekerim.

Tur şirketlerinin bu harika cenneti neden göremediğine hayret ediyorum.

Biraz da yönünüzü kendi içinizdeki güzelliklere çevirin! Başkonuş ve Yavşan Yaylaları size göz kırpıyor!

*

Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör hem Başkonuş’a, hem de bir başka doğal güzellikler manzumesi Yavşan Yaylası’nı tatil ve turizm cenneti haline getirebilmek için büyük uğraş verir.

Yayla turizmini canlandırmak adına…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol