banner1482

Ocak ayından bu yana, Başkonuş’a ikinci gidişim. Bu kez kar yoktu ama Başkonuş karsız da güzeldi. Şubat ayı başlarında gittiğimde, kar vardı, insanlar kayak yapıyordu. Her ne kadar Yedikuyular kayak tesisleri olmasa da, insanların özellikle çocukların eğelenebileceği derecede bu imkân veriliyordu ve insanlar kayak yapma zevkini tadıyorlardı.

Bu kez kar olmayınca, karsız bir günde doğa ile baş başa kalıp, huzuru bulmanın, doğanın sesini dinlemenin mutluluğunu yaşadık herkes gibi.

*

Kalabalıktı.            

Özellikle Gaziantep bölgesinden ve çevre illerden gelen misafirlerin memnuniyeti karşısında, yöneticilik anlamında onlara verdiğim puan tartışmasız on üzerinden on olurdu.

Çalışanlar saygılı, tam bir hizmet erleri gibiydiler. Kalite zaten tartışılmayacak kadar mükemmeldi.

Her açıdan…

*

Tanıdığım, birkaç kez kısa süreli de olsa sohbet etme imkanı bulduğum hem inşaat mühendisi, hem avukat olduğunu sonradan öğrendiğim sayın Serdar  Erdoğanyılmaz’ı dinlemek büyük keyif. Donanımlı, memleket için kalbi atan ağabeyimiz.

Çevresi geniş.

Herkesi tanıyor. O anlattıkça ben dinlerken hem bilgileniyorum, hem keyif alıyorum. Birkaç kez televizyonda dinlemiş olsam da, yüz yüze ilk kez bu kadar uzun süreli karşılıklı oturduk, birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk.

*

Yayla turizminin kalbi, bacasız sanayi turizmin gözbebeği Başkonuş Yaylası için düşüncelerini dinlerken, yaptıklarını gözlemlerken, babam bir ara eski valimiz sayın İlhan Atış’ı aradı. Devletin Valisi sayın Atış, daha babam bir kelime bile söylemeden Başkonuş’ta olduğumuzu anlayıverdi.

Biz de uzun uzadıya sayın Atış’ın kulağını çınlattık. Gerek Serdar ağabeyimizin, gerekse babamın yakından tanıdığı, bu şehrinde çok sevdiği eski valimiz sayın Atış, tam bir Kahramanmaraş sevdalısı imiş, bunu da öğrenmiş oldum.

Gerek bürokrat, gerekse insan yanı ile halkın sevgilisi olmuş bu şehirde.

*

Sohbet esnasında siyaseti konuştuk. Daha doğrusu babam ile Serdar ağabeyim konuştu, ben dinledim. Onlar varken bana düşmezdi kelam etmek.

Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere, Kahramanmaraşspor, sanayi ve iş dünyası da sohbetin ana konuları arasında yer alırken, sanayi ve iş dünyasının marka değeri yüksek KASİAD Başkanı sayın Ali Arpasatar’ın Nisan ayında bu görevi bırakacağı bilgisini de bu surette öğrenmiş bulundum.

*

Oğlu Serhan Erdoğanyılmaz… Yabandı dili, birçok Avrupa ülkesini görmesi, tecrübelerini artırması, hayata erken atılıp babasını yalnız bırakamayıp, Başkonuş gibi tanıtıma muhtaç bir bölgeyi zirveye taşıması, her babayiğidin harcı değildi.

Genç ve idealist bir insan.

Çok fazla samimiyetimiz, sohbet etme imkanımız olmamasına rağmen, babamdan duyduklarım ve Başkonuş’u Başkonuş yapan usta aktör rolüyle onu daha çok sevdim.

Şehrimizi tanıtma adına TRT1’de gösterilen BENİM ADIM MELEK dizisinin bazı bölümlerinin bu yaylada çekilmesine imkan tanımış, oyuncuları Başkonuş’a davet etmiş, netice itibariyle şehrimiz bir kere daha anılır olmuştu.

Alkışlarım bu değerli baba ve oğlu için!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol