banner1483

Her zaman derim, yazarım; Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek, teknik ve sosyal belediyeciliğin mimarı. Öğretmen diyorsanız başöğretmeni.

İlçesini model ve modern hale getirendir sayın Mahçiçek.

Gönüllere dokunan, inşaat mühendisi olmasına gerek yok gönüller inşa eden birini arıyorsanız, karşınızda durur sayın Mahçiçek.

Basın dostu derseniz üzerine başkan tanımam. İkinci bir isim derseniz düşünürüm!

Hizmetlerin ifası için öz kaynak yaratmak kime mahsus deseniz, size sayın Mahçiçek’i tarif eder herkes.

İlçesinin kaderini ve çehresini değiştiren birini anlatın deseler, ilk akla gelen isimdir sayın Mahçiçek.

*

Biliyorsunuz, biliyoruz, 1999 Mart’ında belediye başkanı olduğunda aklında ilkin bu kentin içme suyu problemi vardı. Hikayesine tanıklık eden birisi olarak söyleyeyim, bu şehirde 3 dönem belediye başkanlığı yapan rahmetli Dr. Sait Emirmahmutoğlu’nun vasiyeti idi.

Öğrendiniz artık, Karasu’yun da mimarı. Kaldı ki seneler önce şehrimize teşrif eden Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12 Şubat Parkı önündeki törende, bu hakkı teslim etmişti.

Proje adamı, yerel yöneticiliğin ustası haline gelen Başkan Mahçiçek, geçen senenin son haftasında, gazetecileri EXPO 2023’te ağırladı. EXPO Başkan Mahçiçek için değil sadece, şehir için, çevre için, yerinde kalkınma için önemli ve büyük bir projeydi.

Tatil, turizm, kültür ve ticaret merkezi olacak EXPO alanı için varını yoğunu ortaya koyuyor, içeriden ve dışarıdan gelen konukları gezdiriyor, şehri anlatıyordu.

*

İlçesine yaptığı yatırımların miktarını 8 yıllık süreçte ‘Model ve modern Onikişubat’ hedefiyle 950 milyon TL kaynak üreterek, 2 milyar 41 milyon TL'lik yatırımlarla Onikişubat’ın çehresini değiştirmesi onun başarısına artılar katıyordu.

Başarı hikayeleri yazmak sayın Mahçiçek’in işi diyoruz, lakin vatandaş da kendisini bekliyor.

Sadece Onikişubat ilçe halkı değil, şehir başkanla buluşmak, sohbet etmek, çay-kahve ikram etmek, dertlerini anlatmak, bu şehir için yapılacak projelerde düşüncelerini paylaşmak için ‘Büyük Başkan’ diye niteledikleri sayın Mahçiçek’i bekliyor.

Ilıca halkı bekliyor. Kırsal kesim bekliyor, şehir merkezi ve ilçeler bekliyor.

Demem o ki, Başkan Mahçiçek, EXPO 2023’e odaklandı, tamam. Ama biraz da halka, vatandaşa zaman ayırmalı.

Büyük hedefler, büyük düşüncelerle gelişir, büyür ve amacına ulaşır. Bu bakımdan halkın sevdiği, özlediği, hasret çektiği Başkan Mahçiçek, halka rağmen siyaset yapılmayacağını en iyi bilen yerel yönetici olması sebebiyle, çalışma-ziyaret alanını genişletmelidir.

Bu sadece benim değil, vatandaşın da temennisi.

Sevmek sevilmek kimsenin tekelinde değil de, büyük başkan olmanın bedeli var, sayın Mahçiçek de bu bedeli vatandaş ile hasbıhal ederek, sohbet ederek, muhabbet ederek ödemelidir.

Gönüllere dokunmak, gönüller inşa etmek Başkan Mahçiçek’e yakışıyor.

Başka nerelere yakıştığını söyletmeyin bana!

*

Birkaç gündü haberlere de yansıdı, spor kulüpleri ve amatörler gerçekten zor durumda. Spor malzemelerinin yanına yaklaşılmazken, spor ve sporcu dostu  olduğunu her fırsatta gösteren Başkan Mahçiçek, yine yaptı yapacağını, amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulundu.

Darda kalan, zorda olan her kim olursa olsun kapısını çalan, ‘yok!’ demeyen, herkesi buyur eden, kabul eden ve yasalar-imkanlar çerçevesinde sofrası kadar gönlünün de insanlara açık olduğunu ispat eden sayın Mahçiçek, yerel siyasetin ağabeyi.

Siyasetin efendisi ve hafızası. Gerisi laftan ibaret!

*

Özetle, büyüklerin, küçüklerin, spor camiasının babası, basının ağabeyi Başkan Mahçiçek, halkı ihmal etmeden, EXPO’ya ayırdığı zamanın bir bölümünü vatandaşa hasretmeli, çayını-kahvesini içip kentin gelişmesine, büyümesine, seçimleri kazanmasına önayak olmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol