banner1483

Teknik ve sosyal belediyecilik kadar, gönül belediyeciliğin de mimarı gösterilen Onikişubat İlçe Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş’ı dünyada marka haline getirecek EXPO Projesi’ni adeta kentte yaşayan herkese aşılıyor. Gençlere sesleniyor, anlatıyor sürekli. Çünkü geleceği onlarda görüyor senin gibi, benim gibi, herkes gibi…

“Gençler bu izlediğiniz proje, bir dünya projesi. İşte bu projeyle Kahramanmaraş’ın tanıtım eksikliğini aşacağız, tüm dünya ile güçlü bağlantılar kuracağız ve şehrimizin marka değerini çok daha yükseklere çıkaracağız. Bunu yapar mıyız? Yapacağız gençler, biz inanıyoruz” diyen, gençlere söylediğini daha önceleri de basın camiasına, muhtarlara, sivil toplum kuruluş kanaat önderlerine, belediye meclis üyelerine ve belediye başkanı arkadaşlarına anlatan Başkan sayın Mahçiçek, ‘Doğa dostu kent ve duyarlılık’ teması çerçevesinde bahçecilik alanında ulaşılan son noktayı Kahramanmaraş’tan dünyaya sergileyecek uluslararası EXPO Projesi’ni 2023 yılında Kahramanmaraş’a kazandırabilmek için uğraşıyor.

*

Başkan sayın Mahçiçek, hatırlanacağı üzere, yaklaşık 17 yıl önce BOTAŞ’taki tecrübesini, birikimini ve hayalini sakladığı şehre doğalgazı getirerek insanların hayır duasını almıştı. Ki, ‘Gaziantep’ten ilk kez bir adım öndeyiz!’ demişti.

Ciddi, insanların yaşamını kolaylaştıracak projelerinden biri de bu şehrin insanlarına cazibe ile gelen içme suyunu kazandırması olmuş, KARASU’yu kente 65 km. öteden taşımış, bir anlamda bu şehirde 3 dönem belediye başkanlığı yapmış merhum Dr. Sait Emirmahmutoğlu’nun vasiyetini yerine getirmişti.

*

Şimdi bir rüyasını daha gerçekleştirmek üzere…

‘Rüya gibi proje’ olarak nitelendirdiği EXPO 2023’ün önemini herkese aşılarken, gözlerindeki parıltı değme sanatçılarda yoktu.

Basın camiasını EXPO ile tanıştırdı.

Muhtarları öyle…

Belediye meclis üyelerini hakeza.

Sivil toplum kuruluş temsilcilerini, belediye başkanı arkadaşlarını, derken şimdi de kariyer günlerinde anlattı EXPO 2023’ün üzerine evladı gibi titriyor, biran önce bitirilmesi için heyecan duyuyor.

Duymamak ne mümkün!

*

Araya bir not düşecek olursam, ticaret ve kültür kadar sosyal yaşam alanı dediğimiz EXPO alanında, BLUELAND işletmesi ile insanların sosyal yaşamına renk ve heyecan katan sevgili Mesut Şahinkanat’ı unutmamak gerek.

Alana değer katmış, insanları eğlencenin zirvesine taşımıştır.

Kent insanının sosyalleşmesine katkı sunan sevgili Mesut Şahinkanat, işletmecilik konusunda rüştünü ispat etmiş, Başkan sayın Mahçiçek’in yüzünü yere eğdirmemiş, onu mahcup etmemiştir.

Yüreğine sağlık sevgili Şahinkanat!

*

Başkan sayın Mahçiçek, belediyeciliğin kitabını yazmak bir tarafa, gönül belediyeciliğinin de en önde gelen mimarlarından biri olma özelliğini korurken, hiçbir zaman kültürden, sanattan, spordan da kopmadı.

Bu bağlamda, tüm zorluklara rağmen görevlerini fedakârca yerine getiren sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlamak amacıyla konser düzenledi.

Toplumun tüm kesimini kapsayan projelerle halkın gönlünü kazanan Başkan Mahçiçek, bir özel gecede, günde, hekimler ve sağlık çalışanları için Türk Sanat Müziğinin ünlü yorumcularından Umut Akyürek ile üstad Zekia Bilgen konserinde, müzik severlerin kulaklarının pasını silmiş, adeta müzik ziyafeti çektirmişti.

Yaşam sadece yeşil alan, cami, okul, asfalt, yol, kilit parke, park ve köprü değildir. İnsanların sosyalleşmeye de ihtiyacı vardı su kadar, ekmek kadar, hava kadar.

*

Başkan Mahçiçek, bir proje adamı. Sanıyorum hakkında en çok köşe yazısı yazdığım yerel yönetici.

Ve benim kendisinden beklediğim bir başka husus, biraza daha değil, daha çok halka inmesi… Çünkü vatandaş başkanlarını aralarında, yanlarında görmek, dertleşmek, dertlerini anlatmak istiyor.

Sadece Onikişubat ilçe sakinleri değil, tüm Kahramanmaraş halkının gözbebeği haline gelen sayın Mahçiçek, evet, insanlarımız EXPO 2023 projesini bilmeli, O da her yerde anlatmalı.

Bunda beis yok.

Yok da, insanlar başkanlarının ziyaret edip, biri çaylarını, kahvelerini içmelerini bekliyor.

*

Başkan Mahçiçek’in sık sık vurgu yaptığı meselelerden biri de bu şehirdeki tanıtım eksikliği. Biliyorsunuz, Ankara’da bile bir güçlü lobimiz, bırakın lobiyi, bir güçlü derneğimiz, vakfımız bile yok.

Şehirleri marka değeri yüksek firmalar, kurumlar, projeler ileri taşır. O, tanıtımın önemine vurgu yaparken, şehrin tanıtımını en önemli hedef olarak gösteriyor ve bunun için de ilk başta EXPO’yu örnek olarak öne çıkarma çabası içinde.

Doğru, tüm Türkiye bizi Güneydoğu’da biliyor. Eğitimlileri bile… O, bir dünya projesi olan, sadece EXPO’nun 6 aylık açılış döneminde bile 2 milyon insanın geleceğini düşünürken, takip eden yıllar içinde hedefi her yıl 1 milyon olarak gösteriyor.

Ve kendine çok güveniyor bu konuda.

*

Başkan sayın Mahçiçek çok iddialı. Zaten onu zirveye taşıyan da iddialı düşüncesi, projeleri, hedefleri ve eserleri. EXPO hayal ve gerçeklerin son örneği.

Önemli olan şehrimizin marka değerini çok daha yükseklere çıkartmak, zirveye taşımak.

Çünkü EXPO bir dünya projesi. Gittiği Dubai’de bile en çok Kahramanmaraş, en çok EXPO’nun konuşulması boşuna değil.

Proje alanının yüzde 70’i tamamlandı. Bunun için devletten bir kuruş dahi alınmadı. Tıpkı Karasu gibi…

O gün, kariyer gününde gençlere söylediği şu cümle önemliydi aslında; “Bir idealiniz, bir amacınız olsun! Biz bunları yapıyoruz, siz daha iyisini, daha fazlasını yapmalısınız! Lakin telefon ve bilgisayarlarla çok vakit geçiriyorsunuz. Kullanmayın demiyorum, ama onlarla uğraştığınız kadar da okuyun. Okumak, insan zekâsını ve düşünce yeteneğini geliştirir. Eğer iyi çalışırsanız, alanınızın en iyisi olursanız, bu ülkeyi daha ilerilere taşırsınız!”

Yol gösterici, eğitici öğretmen gibiydi.

Sayın Başkan her geçen gün zirveyi zorluyor. Evet, gelecek ondan çok söz edecek!

Bekleyin, görün!   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol