banner1483

Ramazan ayının son günlerinde, şehrimizde görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle iftarda bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Eğer geleceğe yönelik bir tasavvurunuz varsa, böyle EXPO 2023 gibi uluslararası bir proje yaparsınız. EXPO 2023, hem ülke düzeyinde hem de uluslararası düzeyde Kahramanmaraş’ımızı üst liglere çıkartacak, marka değerini artıracak bir proje. Gelin bu memleketi hep birlikte birinci sınıf memleket yapalım. Her şeyiyle örnek, model bir memleket yapalım. Bunu başarabilir miyiz? Emin olun ki başarırız” demişti.

Takiben birçok kuruma, öğrencilere, son olarak da Tarım ve Orman Bakanı sayın Vahit Kirişçi’ye EXPO alanını gezdiren Başkan sayın Mahçiçek, eseri ile ne kadar övünse, gurur duysa az diyeceğim.

*

Bir kere, EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nın manzarası muhteşem. İnsanı büyülüyor adeta. Doyulmaz bir güzellik var karşımızda!

Başkanın deyişi ile; “Kahramanmaraş’ımızı üst liglere çıkartacak, marka değerini artıracak bir proje”

Bir kere, hizmet ve gönül adamı sayın Mahçiçek, tüm mesaisini, emeğini, enerjisini bu büyük yatırıma adadı.

Anlatırken gözlerinin içinin gülmesi, mutluluktan uçması bundan. Düşünün, bugün l.080 dönümlük alana kurulan, lakin atıl vaziyette, işlevsiz, ölü bir yatırım olarak insanların sadece seyrettiği Antalya EXPO alanını bizzat gören, ziyaret eden bendeniz, bize ait eseri görünce, kıyaslama yapınca, Başkan Mahçiçek’e eserinden dolayı bir kere daha on üzerinden on verdim.

Hep diyoruz ya, şehrimizi tanıtamıyoruz, bu konuda ciddi eksikliğimiz var. Dışarıda güçlü bir lobimizin de olmaması, Türkiye topraklarında yaşayan insanların bizi başka coğrafyalarda, bölgelerde adlandırması, doğrusu gururumuzu incitse de, bu eksiklikte bizim de payımızın olduğunu düşünüyorum. Başkan sayın Mahçiçek de bu meseleye parmak basıyordu, daha doğrusu acı gerçeğe…

İşte bu eksikliği EXPO giderecek, şehrimize yerli ve yabancı yatırımcılar, turistler akın edecek.

Ancak bu şehirden sorumlu olanlar ve bu şehre gönül verdiğini söyleyen özel sektör ve işadamları, konaklama ve ulaşım konusunda ellerini taşın altına koymak zorundalar.

Belediyenin otel yapma lüksü yok. Bu işadamlarına düşüyor.

*

Bu fuar alanının önemi açıldıktan sonra daha da net anlaşılacak. Hem yerel, hem uluslararası düzeyde bir dünya projesi EXPO 23.

Böyle uluslararası bir çalışmayı, rüya gibi bir projeyi almak, şehre kazandırmak kolay değildi. Mesela İzmir alamamıştı.

İzmir almak için gayret ediyor. Gaziantep'te bizim aldığımızı duyunca onlar da iştaha gelmiş ama belki ilk defa Gaziantep’i solladık ya da önüne geçtik. Aslında biz Gaziantep’i ilk kez sollamıyoruz. BOTAŞ tecrübesi ile şehrimiz doğalgaza Gaziantep’ten önce gelmişti. EXPO, hem ülke düzeyinde hem de uluslararası düzeyde Kahramanmaraş’ımızı üst liglere çıkartacak, marka değerini artıracak bir proje olarak tarihe geçecek.

Başkan sayın Mahçiçek gerçekleştirdi bu vizyon projeyi.

*

Bu mesele ve Başkan Mahçiçek’a dair çok yazı yazdım, yazarım da. Bu şehir halkı O’nu daha bir üst ligde görmek istiyor. O da bunu hak ediyor Allah için.

Ve halk kendisini bağrına basmak istiyor. Fırsat buldukça, haftada en az 2 gün, esnaf, vatandaş ziyaretleri kadar, kırsala kadar uzanan ziyaretler zincirinde, gönüllere girme noktasında halkın içine karışmalıdır.

İnsanlar başkanlarına bir çay ısmarlamak, onun sıcak ve samimi gülüşüne eşlik etmek, elini sıkmak isterken, Mahçiçek de bu zevki, bu arzuyu halktan esirgememelidir.

*

Bugün, değerli meslektaşım, KAGİD Başkanım, KENT KULİSİ canlı yayın partnerim sevgili Neşe Yıldızhan’ın yazısı da doğrusu hem gururumu okşayan, hem de Başkan Mahçiçek’in hakkını teslim eden yazısı, usta yazarlara taş çıkartacak cinstendi. Kıskanmadım desem yalan olur!

Zaten bu şehirde gülmek, gülümsemek en çok bir Başkan Mahçiçek’e, iki gazeteci kardeşim Neşe Yıldızhan’a, üçüncüsü de Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a yakışıyor.

 *

Yazıya nokta koyacak olursam, teknik belediyecilik kadar sosyal belediyecilikte de çığır açan, iz ve eser bırakma adına ismini altın harflerle yazdıran Başkan Mahçiçek’e seslenmek istiyorum; sayın Başkanım, esnaf ve vatandaş ziyaretlerini lütfen ıskalamayın! Çünkü, sabırla, özlemle bekleniyorsunuz. Sizi sevenleri daha fazla bekletmeyin lütfen! Sevdiğiniz kadar sevildiğinizi de bilin yani.

Başarıların daim olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol