banner1483

İkisi birbirine çok yakışıyor. Başkanı olduğu ilçesini model ve modern ilçe haline getiren Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Sayın Hanefi Mahçiçek de ilçesine çok yakışıyor.

Yaptıklarını uzun uzun anlatacak değilim.

Daha önce de zikrettim, tekrarında sakınca yok, bir edebiyat dersinde öğretmen öğrencilere kompozisyon konusu vermiş, konu şu; “Atatürk neler yaptı?”

Sınıftaki öğrenciler uzun uzun o mavi gözlü liderin devrimlerini, kazandığı savaşları, Cumhuriyeti ve değerlerini say1falarına doldurmuşlar.

Zil çaldığında, öğretmen kâğıtları topladığında, notları verdiğinde sadece bir öğrenciye on üzerinden on vermiş. En yüksek notu alan öğrenci, boş sayfaya iki kelimelik bir cümle yazmış;

“Neler yapmadı ki… “

*

1999 Mart ayından beri tanıdığım, şehrin evladı, yerel yöneticiliğin yüz akı, kaynak üretmede ve yaratmada tartışılmaz isim Başkan sayın Hanefi Mahçiçek, şu sıralar özellikle dünya projesi, çevre illerde bile eşi benzeri bulunmayan, tamamlandığında, hizmete girdiğinde ticaret ve sosyal yaşam merkezi olacak ve tüm dünyanın ilgisini çekecek olan EXPO’yu anlatıyor.

Basın camiasına.

Öğrencilere.

Muhtarlara.

Sivil toplum kuruluş temsilcilerine.

Belediye meclis üyelerine. Ve tüm  halka…

Başkan Mahçiçek’in önem verdiği bir proje EXPO. Anlatırken gözlerinin içi gülüyor, içi içine sığmıyor, eline oyuncak tutuşturulmuş çocuk gibi seviniyor, eseriyle gurur duyuyor haliyle.

Bir baba şefkatiyle davranıyor çalışanlarına, bu büyük projeye emek verenlere.

*

Toplumda karşılığı olan bir yerel yönetici sayın Mahçiçek. İnsan odaklı hizmetleri, gönüllere dokunması, insan biriktirmesi onun en büyük sermayesi.

O ilçesi sakini olsun olmasın, herkesi çok seviyor. Babacan tavırları ile gülümseyen yüzüyle insanlara güven veriyor, referans olduğu eserleri, projeleri ve insan odaklı yaşam ve yönetim tarzı sayesinde vatandaşın haklı olarak gönlünde taht kuruyor.

EXPO tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 60 ülke temsilcisi gelecek, yaşam ve ticaret merkezinde stand açacak, ancak konaklama için sıkıntı yaşanacaksa, o bölgede ve kent merkezinde otellere ihtiyaç olacak.

Maksat amaca ulaşmak ise, ulaşım ve konaklama bu şehirde sorun olmaktan çıkmalı. Alternatif yollar açılmalı, mevcutlar iyileştirilmeli, EXPO’ya giden tüm kanallar rahatlatılmalıdır. Madem bu şehre yerli ve yabancı turist çekilecek, madem amaç şehri tüm zenginlikleri ile tanıtmak, madem ticaretin ve sosyal yaşamın merkezi olacak isek, büyükşehir dâhil tüm ilçeler el birliği içinde EXPO için ellerini taşın altına koymalıdırlar.

*

Sadece ilçesi Onikişubat sakinleri için değil, tüm şehir için, bölge için, ülkemiz için ve partisi için bir şans, bir fırsat.

Sermayesi insan olan Başkan sayın Mahçiçek’in Rab’bim bahtını ve yolunu açık etsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol