Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek, geçen hafta Pazar günü, kent yüzyılının en büyük eseri olan EXPO alanında, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece yaparak ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Siyasileri, bürokratları, basın mensuplarını, muhtarları, sivil toplum kuruluş kanaat önderlerini ve yabancı misafirleri bu alanda sürekli ağırlıyor.

Şehri tüm yönleriyle tanıtıyor, bütün renkleri bir masa üstünde toplayarak insanlarla kurduğu gönül köprüsünün ayaklarını güçlendirme adına hem teknik, hem sosyal belediyeciliğin örneklerini sergiliyor.

Hizmet etmek, gönüllere dokunmak, gönüller inşa etmek Başkan Mahçiçek’e yakışıyor doğrusu.   

*

Bu bağlamda, sağlık, spor, kültür ve eğitim yatırımlarıyla model olan ve bu alanda ülke genelinde adından söz ettiren Onikişubat Belediye Başkanı sayın Hanefi Mahçiçek, büyükler kadar küçüklerin, özellikle öğrencilerin de hamisi olmayı sürdürüyor.

Teknik ve sosyal belediyeciliğin mimarı, başkanı olduğu ilçeyi model ve modern yapılaşma ile abad eden Başkan Mahçiçek, eğitime, öğrencilere  verdiği önemi kanıtlamak istercesine bu kez de ilçe genelinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) ilk 25’e giren öğrenciler ve ailelerini bir araya getirdi.

Tek kelimeyle mükemmel.

*

EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki Arasta Çarşısı’nda düzenlenen kahvaltıya Başkan Mahçiçek ve eşi Ayten Mahçiçek’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Başkan Mahçiçek, program öncesinde öğrenci ve ailelerini tek tek selamlayarak tebriklerini iletip, başarılarının devamını dilerken, bu sonbaharda hizmete girmesi ve muhtemelen Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdelasını keseceği bu muhteşem proje için gecesini gündüzüne katmayı sürdürüyor.

Tüm ekibiyle, özveriyle…

Bu, 1999 Mart mahalli seçimlerinden bu yana tanıdığım kıymetli dost, sayın Mahçiçek için yazdığım kaçıncı yazı, emin olun sayısını unuttum. Daha ne kadar yazarım ömrüm yettiği sürece, bilemem.

Mahçiçek demek, hizmet demek, eser demek, proje demek.

Mahçiçek demek, İller Bankası’ndan gelen para ile yetinmeyip, özkaynak üretmek demek.

Mahçiçek demek, cinsiyet ayrımı yapmadan, insanları dini, etnik kökeni ile bağrına basan, sevginin en yüce değer olduğuna inanan insan evladı demek.

Mahçiçek demek, Belediyeciliğin kitabını yazmak demek.

Mahçiçek demek, yerel yönetimlerin hafızası demek.

Mahçiçek demek, teknik ve sosyal belediyeciliğin mimarı demek.

Mahçiçek demek, gönüllere dokunmak, gönüller inşa etmek, insan odaklı  çalışmak demek.

Mahçiçek demek, gönül zenginliği, tevazu, hoşgörü, kalenderlik demek.

 

Öğrencilere geleceğe dair tavsiyelerde bulunur, ‘Özgüveni sağlam, hedefini iyi tayin etmiş, geleceğini iyi kurgulamış nesillere ihtiyacımız var’ derken, Hanefi Mahçiçek demek, dost demek, güven demek, samimiyet demek, sevgi demek, özetle ve kısaca insan demek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol