M Erkan Gurbuz Liderliginde Elbistan Da Hizmet Mesaisi Hiz Kesmeden Suruyor Az Laf Cok IsKahramanmaraş’ın en önemli ilçelerinden Elbistan’da belediye hizmetleri, Başkan Erkan Gürbüz’ün öncülüğünde mahalle mahalle sürdürülüyor.

Özellikle ulaşım altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların hız kazandığı ilçede, asfaltlama çalışmalarından sathi kaplamaya, kilit parke uygulamalarından yol çizgilerine kadar birçok noktada ekipler sahada görev yapıyor.

EKİNÖZÜ KIRSALINDA ULAŞIMI İYİLEŞTİREN YATIRIM
EKİNÖZÜ KIRSALINDA ULAŞIMI İYİLEŞTİREN YATIRIM
İçeriği Görüntüle

Başkan Erkan Gürbüz, Elbistan’ın her noktasında vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirmeye devam ederken, belediyecilik anlayışını “Az laf, çok iş” sözleriyle özetliyor.

BATTALGAZİ’DE ASFALT ÇALIŞMALARI HIZ KESMİYOR

Elbistan’da son haftanın en önemli çalışma noktalarından biri Battalgazi Mahallesi oldu.

Battalgazi Mahallesi’nde asfaltlama çalışmalarını sürdüren Elbistan Belediyesi ekipleri, Abdulkadir Yetişkin Mahallesi’nde de asfalt çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Başkan Erkan Gürbüz, asfalt çalışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Elbistan’ın ulaşım altyapısını güçlendirmek için çalışmaların gece gündüz devam edeceğini belirterek, “Durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, bahane üretmeyeceğiz. Enerjimizi, gücümüzü bu kadim şehre hizmet etmekten başka şeylere harcamayacağız. Ne demiştik az laf, çok iş” mesajını verdi.

Battalgazi Mahallesi’nde yürütülen çalışmalar kapsamında Sekili Caddesi’nde asfaltlama çalışmaları da başlatıldı.

Caddede asfaltlama işlemlerinin tamamlandığı bölümlerde ise vakit kaybetmeden yol çizgileri çekilerek ulaşımın daha düzenli ve güvenli hale getirilmesi sağlanıyor.

SEKİLİ CADDESİ YENİLENİYOR

Unnamed (1)-1

Battalgazi Mahallesi Sekili Caddesi’nde sürdürülen asfaltlama çalışmalarıyla birlikte bölgedeki ulaşım standardının yükseltilmesi hedefleniyor. Başkan Gürbüz’ün talimatları doğrultusunda ekipler, asfalt seriminin ardından yol çizgilerini de tamamlayarak sürücü ve yayalar açısından daha düzenli bir ulaşım ortamı oluşturuyor.

Elbistan Belediyesi’nin asfalt yatırımlarında yalnızca yolun asfaltlanması değil, yolun güvenli ve düzenli kullanılabilmesi için gerekli tamamlayıcı çalışmaların da aynı süreçte yapılması dikkat çekiyor.

ÇİÇEK MAHALLESİ’NDE KİLİT PARKE ÇALIŞMASI

Elbistan Belediyesi ekipleri Çiçek Mahallesi’nde de vatandaşların daha rahat ve konforlu yollarda yürüyebilmesi amacıyla kilit parke çalışmalarını sürdürüyor.

Mahallede sokak sokak gerçekleştirilen çalışmalarla yaya ulaşımının kolaylaştırılması ve yaşam alanlarının daha düzenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Başkan Erkan Gürbüz, belediye hizmetlerinin yalnızca merkezde değil, Elbistan’ın tüm mahallelerinde vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda sürdürüldüğünü vurguluyor.

HACIHASANLI’DA SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMASI

Unnamed-2

Elbistan’ın kırsal mahallelerinde de ulaşım altyapısına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Hacıhasanlı Mahallesi’nde sürdürülen sathi kaplama uygulaması ile mahalle yollarının daha güvenli ve kullanışlı hale getirilmesi hedefleniyor.

Belediye ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde vatandaşların ulaşım sorunlarını azaltmak ve mahallelerin şehir merkeziyle bağlantısını daha konforlu hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞKAN GÜRBÜZ’ÜN ÖNCELİĞİ: DAHA KONFORLU ULAŞIM

Erkan Gürbüz yönetimindeki Elbistan Belediyesi’nin son dönemdeki çalışmalarında ulaşım yatırımları önemli bir yer tutuyor.

Kent genelinde daha önce de birçok mahallede asfalt, parke, yol bakım ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken, yeni dönemde bu çalışmaların kapsamının genişletilerek sürdürülmesi hedefleniyor.

Başkan Gürbüz, Elbistan’ın büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu belirterek, ulaşım altyapısının da bu gelişime ayak uydurması gerektiğine dikkat çekiyor.

Unnamed-3

Bu kapsamda mahallelerdeki yolların yenilenmesi, bozuk ve yıpranmış güzergâhların iyileştirilmesi, kırsal mahallelerde sathi kaplama çalışmalarının yapılması ve şehir içindeki ulaşım güvenliğinin artırılması belediyenin öncelikli hizmet alanları arasında bulunuyor.

“ELBİSTAN’IN HER NOKTASINA HİZMET”

Başkan Erkan Gürbüz, göreve geldiği günden bu yana belediye hizmetlerinin Elbistan’ın tüm mahallelerine eşit şekilde ulaştırılması konusunda çalışmalar yürütüyor. Merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahallelerde de yol, altyapı, temizlik, çevre düzenlemesi ve sosyal hizmet çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, vatandaşlardan gelen talepleri de saha çalışmalarının önemli bir parçası olarak değerlendiriyor.

Gürbüz’ün yönetiminde “Elbistan’ın her noktasına hizmet” anlayışıyla hareket edilirken, vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkileyen yol ve ulaşım sorunlarına öncelik veriliyor.

GÜCÜK MAHALLESİ’NDE GÖNÜL BULUŞMASI

Başkan Erkan Gürbüz’ün çalışma programı yalnızca belediye yatırımlarıyla sınırlı kalmıyor.

Gücük Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Gürbüz, aynı zamanda Kıbrıs Gazisi Mehmet Tolan’ı evinde ziyaret ederek halini hatırını sordu.

Gazinin güzel sohbetine ortak olan Başkan Gürbüz, daha sonra mahalle sakinleriyle bir araya gelerek vatandaşların talep, öneri ve beklentilerini dinledi.

Gürbüz, Elbistan’ın her mahallesinde vatandaşlarla buluşmaya ve sorunları yerinde dinlemeye devam edeceklerini belirterek, gazilere vefa ve vatandaşlara gönülden hizmet anlayışının sürdürüleceğini ifade etti.

ORHAN ÖZDOĞAN’A ANLAMLI ZİYARET

Başkan Gürbüz’ün gerçekleştirdiği ziyaretlerden biri de Elbistan kamuoyunda “Orhan Baba” olarak tanınan Orhan Özdoğan’a oldu.

Anahtar Parti Elbistan İlçe Başkanı Fatih Özcan ile birlikte Özdoğan’ı ziyaret eden Gürbüz, akülü aracını yenileyerek kendisine destek oldu.

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Başkan Gürbüz, bazen bir insanın hayatına dokunmak için büyük şeylere ihtiyaç olmadığını samimi bir sohbetin, bir tebessümün ve gönülden kurulan bir bağın çok değerli olduğunu vurguladı. Bu yaklaşım, Başkan Gürbüz’ün sosyal belediyecilik anlayışının da önemli örneklerinden biri olarak öne çıktı.

KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI KARARLI DENETİM

Elbistan Belediyesi, kent genelinde kamu düzeninin sağlanması ve yayaların kaldırımları rahat şekilde kullanabilmesi amacıyla zabıta denetimlerini de sürdürüyor. Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle kaldırım işgallerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Daha önce işletmelere gerekli uyarıları yapan ekipler, kurallara uymayan işletmelere yönelik cezai işlem uyguladı. Uyarılara rağmen kaldırımlardaki işgallere devam eden işletmelerin malzemelerine de ekipler tarafından el konuldu.

Başkan Erkan Gürbüz, şehirde yaşayan herkesin ortak kullanım alanlarına saygı göstermesi gerektiğini belirterek, kaldırımların öncelikli olarak yayaların kullanımına açık olması gerektiğine dikkat çekiyor.

“KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK”

Elbistan Belediyesi’nin zabıta ekipleri tarafından sürdürülen denetimlerin temel amacı, yayaların daha güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesini sağlamak. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli vatandaşların kaldırımları güvenli şekilde kullanabilmesi için yapılan denetimlerin önümüzdeki süreçte de kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Belediye yönetimi, işletmelerden kurallara uymalarını ve vatandaşların ortak kullanım alanlarını işgal etmemelerini istedi.

BAŞKAN GÜRBÜZ DÖNEMİNDE SAHA BELEDİYECİLİĞİ ÖNE ÇIKIYOR

Erkan Gürbüz’ün Elbistan Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından belediyecilik anlayışında saha çalışmalarına ve vatandaşla doğrudan iletişime ağırlık verildi.

Gürbüz, makamda yapılan değerlendirmelerin yanı sıra sahada ekiplerle birlikte çalışmaları inceleyerek sorunları yerinde görmeye önem veriyor.

Daha önce Elbistan’ın farklı mahallelerinde gerçekleştirilen asfalt ve parke çalışmaları, yol düzenlemeleri, kırsal mahallelerde ulaşımın iyileştirilmesi, temizlik ve çevre düzenleme faaliyetleri, parkların yenilenmesi ve sosyal alanların geliştirilmesine yönelik çalışmalar da bu hizmet anlayışının parçaları olarak öne çıktı.

ELBİSTAN’DA SOSYAL BELEDİYECİLİK DE SÜRÜYOR

Başkan Gürbüz döneminde belediye hizmetlerinin bir diğer ayağını sosyal belediyecilik oluşturuyor.

Vatandaşların özel günlerinde ve zor zamanlarında yanında olunması, gazilerle ve vatandaşlarla buluşulması, ihtiyaç sahibi hemşehrilere yönelik desteklerin sürdürülmesi ve toplumun farklı kesimleriyle gerçekleştirilen görüşmeler, belediyenin sosyal yönünü güçlendiriyor.

Gürbüz, Elbistan’ın yalnızca yollarını ve caddelerini değil, aynı zamanda gönüllerini de imar etmeyi hedefleyen bir anlayışla hareket ettiklerini ifade ediyor.

“AZ LAF, ÇOK İŞ” ANLAYIŞIYLA ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz’ün hizmet anlayışının temelinde sahada olmak, vatandaşın talebini dinlemek ve çözümü geciktirmemek bulunuyor.

Bir hafta boyunca Battalgazi, Çiçek ve Hacıhasanlı başta olmak üzere farklı mahallelerde sürdürülen çalışmalar da bu anlayışın sahadaki yansımalarını ortaya koydu.

Asfaltlama, sathi kaplama, kilit parke, yol çizgileri, çevre düzenlemeleri ve zabıta denetimleriyle Elbistan’ın farklı noktalarında çalışmalar devam ederken, Başkan Gürbüz de vatandaşlarla buluşarak belediye hizmetlerini yakından takip ediyor.

Gürbüz, Elbistan için çalışmaların hız kesmeden süreceğini belirterek, “Durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, bahane üretmeyeceğiz” mesajını yineledi.

HEDEF DAHA YAŞANABİLİR BİR ELBİSTAN

Elbistan Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte de özellikle ulaşım, yol, çevre düzenlemesi, sosyal belediyecilik ve şehir yaşamının kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam etmesi bekleniyor. Başkan Erkan Gürbüz liderliğinde sürdürülen çalışmalarla ilçenin cadde ve sokaklarının yenilenmesi, mahallelerin ulaşım sorunlarının azaltılması, ortak kullanım alanlarının korunması ve vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir kent ortamında yaşamaları hedefleniyor.

Elbistan’da sahada yoğun bir çalışma temposu ortaya koyan Başkan Erkan Gürbüz ve belediye ekipleri, “az laf, çok iş” anlayışıyla ilçenin dört bir yanında hizmet üretmeye devam ediyor.

Vatandaşlar ise özellikle mahallelerde gerçekleştirilen asfalt, parke ve yol çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erkan Gürbüz’e ve belediye ekiplerine teşekkür ediyor.