Neler anlatmadı ki, herhalde hiçbir programda hizmetlerini bu kadar detaylı, keyifli anlatma fırsatı bulamadı. Yaptıklarını, yapacaklarını anlatırken özgüven içindeydi. Hani söylenir ya, bir kompozisyon dersinde öğretmen konu verir öğrencilerine, ‘Atatürk neler yaptı?’ başlıklı.

Öğrencilerin çoğu M.Kemal Atatürk’ün savaşlarını, zaferlerini, inkılaplarını ve kadına seçme ve seçilme hakkına kadar akıllarına ne gelirse yazarlar  sayfalar dolusu. Ama öğretmen, bir tek öğrencinin kompozisyonuna 10 üzerinden on puan verir.

O öğrenci, koca sayfaya, sadece iki kelime yazmıştı; ‘Neler yapmadı ki?’

*

Kent Kulisi programının konuğu olan Başkan Güngör, milyarlık yatırımları anlatırken heyecanlıydı, gözlerinin içi gülüyordu. “2019 yılından günümüze kadar şehrimize toplamda 4 Milyar TL’lik yatırım kazandırdık. Yıllar itibariyle de yatırımlarımız artarak devam ediyor. Bu seviyelere ulaşmamızda mali yapımızı, insan kaynaklarımızı ve proje yönetimimizi disipline etmemiz çok büyük katkı sağladı.” demişti.

Sorularımız arasında en dikkat çekeni, ki toplumun büyük kesimi tarafından da beklenen mesele, altyapı çalışmaları tamamlanmayan Binevler yolu idi. O bölgede oturanlar, esnaflar aslında haklıydı. Ama zahmet çekmeden de bal yenmiyordu.

Sayın Güngör müjdeyi verdi, bu ayın sonuna kadar çekilen çile nihayete erecek.

Sabır. Bir ay daha sabır!

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, çevrimiçi olarak yayınlanan Kent Kulisi programında üstelik de 2 saate yakın süre içinde, şehirde altyapıdan turizme, üstyapıdan ulaşıma tüm alanlarda hayata geçirilen ve planlanan yatırımlara ilişkin bilgileri sıralarken, sadece yaptıklarını değil, geleceğe dair projelerine de geniş yer vermişti.

 “2019 yılından günümüze kadar şehrimize toplamda 4 Milyar TL’lik yatırım kazandırdık. Yıllar itibariyle de yatırımlarımız artarak devam ediyor. 2022 yılında ise yatırım miktarımız 2,6 Milyar TL. Bu seviyelere ulaşmamızda mali yapımızı, insan kaynaklarımızı ve proje yönetimimizi disipline etmemiz çok büyük katkı sağladı. Ortada bir başarı varsa bu bireysel başarıdan ziyade ekip işidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz, bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, teşkilatımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte şehrimizin katma değerini daha da ileriye taşımak için gayret ediyoruz” diyerek başarıyı ekibe bağlıyordu. Hakkı teslim buydu.

*

Yayının ertesi günü, kime rastladıysam, yayını çok beğendiklerini, sonuna kadar izlediklerini belirtirken, en çok da tecrübe meselesi ve merhum işadamı Sakıp Sabancı’ya atıfta bulunarak 4 yıl içinde fiziken, ruhen ve kurumsal anlamındaki değişiklikleri de içinealarak, uğradığı ihanetleri hatırlattım.

Gülümsedi, edebince cevap verdi. Ama ne demek istediğimi, neyi ve kimleri kast ettiğimi çok iyi anlamıştı.

Yorumladığım üzere, günümüzde etik siyaset diye bir şey kalmadı. Dumura uğrayan milli değerlerimiz ile birlikte siyaset de kirlenmişti aslında. Bu saatten sonra da hangi deterjanı kullanırsanız kullanın, kırklasanız dahi temize çıkması mümkün olmayan siyaset dilinin de kendine çeki düzen vermesi kaçınılmaz hale geldi. Yoksa adama, ‘Dilini depene çek!’ diyecekler.

Asıl dezenformasyon yasası siyasiler için de geçerli olmalıydı. Mecliste mesele tartışılırken unutuldu, gözden kaçtı herhalde.

Çünkü etik siyaset, tetik siyasete, butik siyasete evrilmiş, kirlenmiş, çirkefleşmiş, ihanet limanına demir atmıştı.

*

Yazımın ilk paragrafında da zikrettim, neler yaptığını, yapacağını uzun uzun anlatacak değilim. Her gün çeşitli haber mecralarında bunları okuyorsunuz zaten, tekrar edip sizi sıkmak, kıymetli zamanınızı almak istemedim.

Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyoruz.

Kıymetli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile yeni yılda da yine o keyifli yayınlar yapmak dilek ve temennisiyle yeni yılınızı bir kere daha kutluyorum.

Sağlık, esenlik ve mutluluk dileklerimle…

NOT: ‘Müzik değiştiğinde dans da biter’ başlıklı köşe yazım Çarşamba günü…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol