Eleştiri, hem medya açısından, hem de anayasal bir hak. Eleştirenler de eleştiriye açık olacak ve eleştirilenler de tahammül gösterecek. Çünkü eleştiri, doğruyu, güzeli bulmanın kapısı. Kapıyı bir kilitle açmak var, bir de tekme vurarak…

Doğru olanı kilitle açmak varken, eleştiri kültüründen nasibini alamamışların akıbetini görüyoruz bugün. Yarın çekip gidecekler. Kalıcı olan bu şehir ve evlatları.

*

Biz ne seçilmişlerin, ne atanmışların kıymetini bilebiliyoruz. Atanmış hadi neyse diyelim, bizim irademiz dışında yaşansa da, neticede devleti temsil ettiklerinden saygı duymak gerekiyor. Seçilmişler için de aynı duygu içinde olmamız gerekse de, bazılarının bu şehirde yaralı parmağa merhem olamadığını gördükçe, sadece havagazı olduklarının farkına vardıkça, insanın içinden birkaç kelime övgü sıralamak geçmiyor.

Dibine kadar eleştiriyi de hak ediyorlar.

*

Vazgeçtim, bıraktım hepsini bir yana da, seçildiği günden bu yana, kendi işlerini dahi ihmal edercesine, kendini kendinden çok kent’ine adayan, üstlendiği davaya gönül veren, bu uğurda zamanını ve özel yaşamını elinin tersi ile kenara itip şehrin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması adına başarılara imza atan sevgili başkanım Mustafa Buluntu’ya dair kişisel düşüncelerimi zikretmek istiyorum.

Özellikle TÜSAŞ yatırımlarının şehrimize kazandırılması noktasındaki çabasını takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. Çünkü TÜSAŞ’ın şehrimizde hayat bulması, hem ekonomi için, hem bölgesel kalkınma için şehrin ikinci kurtuluşu olacak.

*

Zaman zaman, çaktırmadan ince ince eleştirsek de, sevgili Başkanım Buluntu’nun ticarete, sanayiye olan fedakarane gayretlerini izlerken, haberleştirirken, okurken ben bile heyecanlanıyorum.

Düşünün, kahraman şehrimiz bir savunma sanayi kenti oluyor. Bu başarıda, sayın Buluntu’nun payını kimse inkar edemez.

Kendi ifadesi ile; “Bu yatırım asrın felaketinin yaşandığı şehrimizde 100 yılın yatırımı olacak”

*

Tomsuklu OSB’deki çalışmalar sürerken, bu yılki ödeneğinin artırılması gündeme geliyor. Çünkü bölgenin altyapı çalışmalarını 2024 yılında tamamlanıp, bir an önce faaliyete geçirilip akabinde yatırımcılarımızın hizmetine sunulması hedeflenmiş.

Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen yeni sanayi alanlarının artık bir an önce niteliğinin belirlenip sanayicilerimize devredilmesi lazım. Çünkü OSB’lerimizdeki doluluk oranı Tekstil İhtisas OSB’de dâhil olmak üzere yüzde 100 durumda ve birçok yatırımcımızın yer talebi çok fazla. Konu Sanayi Bakanına iletilecek mecburen.

Bütün bunlar yatırım programına alınır, hedefe konulurken, küçük sanayi sitesi yerindeki dönüşüm faaliyetlerinin devam etmesi ayrı bir sevinç meselesi. Bu meselede sevgili Buluntu’nun gayretleri umarım ve inşallah boşa çıkmaz! Çıkarmak isteyenlere de fırsat vereceğini zannetmiyorum.

Ve… Bu şehrin bir de Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesine ihtiyacı var. Bunu isteyen, dillendiren de Başkan Buluntu… Çalışmaların olumlu sonuçlanmasını arzu ediyoruz elbette. Zira Ticaret ve Sanayi Odasının başında tuttuğunu koparan, işleri takip eden, sorumluluk sahibi Mustafa Buluntu var.

*

TÜSAŞ yatırımı için artık sona yaklaştığımız şu günlerde, üst düzey görüşmeler sürecek ve açılış gerçekleştirilecek. Belirlenen tarih ise 22 Şubat.
Biliyoruz ki TÜSAŞ için talep ve teveccüh beklenenin üzerinde ve çok fazla.
İstiyoruz ki artık Kahramanmaraş bir çeşitlilik kazansın ve daha katma değerli daha nitelikli daha teknolojik yatırımlarla ön plana çıksın. Bu sadece kurulacak şirketle kalmayacak, şirketin sermayesi 200 milyon dolar civarında olacak.

Netçe itibariyle 2024 yılını ekonominin toparlanma süreci yılı olacağının altını çizen sevgili başkan Mustafa Buluntu’nun kıymetini bilmek gerek diyorsam, işte bütün bu olanlar, yaşananlar, gerçekler ve gelişmeler yüzündendir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol