Kısık Barajı, senelerdir gündemden düşmedi. Aha bu sene yapılacak, aha önümüzdeki sene ihaleye çıkacak, aha en kısa zamanda temele harcı konacak, aha yakın zamanda su verecek.

İster içme suyu, ister sulama suyu… Su olsun da… Sürekli ertelendi bu mesele. Milletvekilleri de çıkıp açıklama yapmadılar. Niye yapsınlar ki, halktan kopuk oldukları için, halk bir şey sorar, bir şey ister diye ödleri kopuyor Allah etmesin!

Milletin vekili ama milletten kaçıyorlar. Maazallah bir esnaf ziyareti yapacak olsalar, şehirde Trabzon Bulvarından başka cadde yok, kırsal kesimlere, kenar mahallelere giderler mi, ayakları çamur olur, daha yeni boyattı garibim!

*

Ocak ayının son haftasında, Tarım ve Orman Bakanımız sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi şehrimizdeydi. Memleketinde yani. Ziyaretlerde bulundu, gençlerle buluştu, sonra aynı gün çekip gitti.

AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin ziyareti sonrası değerlendirmede bulunarak Kısık Barajı Projesi’nin yatırım programına alındığı müjdesini verdi.

Allah razı olsun dedik. Nihayet dedik, çok şükür dedik, maşallah dedik!

Küresel ısınma ile birlikte su kaynaklarının büyük önem kazandığı dünyada iklim değişikliği nedeniyle kuraklık ve felaketler artarak devam ederken Türkiye su kaynaklarını korumak için büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Maraş da bu küresel ısınmadan, kuraklıktan nasibini alıyor.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın; “Unutmayın, su medeniyettir. İşte baraj. Barajlarınız varsa suyunuz var. Barajlarınız yoksa kuraklık var.” sözlerini hatırlatan şehrin siyasi hafızası, kalender olduğu kadar başarılı İl Başkanı Fırat Görgel, “Maraş’ta büyük değişim yaşanıyor. Bu değişimi ilerleyen zamanda hep beraber göreceğiz. Suyu korumak geleceği korumaktır.” demişti. Ki elhak öyledir.

*

Bakan sayın Kirişçi aynı gün çekip gitti. Teşkilat ile milletvekilleri ile ne konuştular? Başkan Görgel, kent için hayati önem taşıyan birçok projeyi konuştuklarını ve çözüme kavuştuklarına dair açıklama yapmış, müjdeleri de peş peşe sıralamıştı.

Her ne kadar Adana’dan milletvekili seçilse de, Adana’da ikamet etse de, Kahramanmaraş Sayın Bakanımızın baba ocağı nihayetinde. Bakan olduktan sonra da sık gelmeye başladı. Sağ olsun! Doğup büyüdüğü topraklara önem veriyor kuşkusuz.  

Dört bir yanımız sularla çevrili olsa da, şehrimiz için içme suyu, sulama suyu projeleri çok önemli. Kısık Barajı bizim yıllardır uğraştığımız bir projeydi şimdi yatırım programına alınmış. Kısık Barajı ile ilgili süreci başlatılıyor.

Ve çok yüksek maliyetli bir proje, şu anki maliyeti bile bugün itibarıyla 5 milyar TL’ye yakın.  2023 yılı içerisinde bu projenin başlayacağını düşünüyorlar. Hadi hayırlısı demek düşüyor bize.

*

Başkan, şehrin hafızası sayın Fırat Görgel, diğer müjdeleri de sıralasa da, bizim yanımızda Kısık barajı projesi hepsinin önünde.

TMO. Yani Toprak Mahsulleri Ofisi’nde yine bir müdürlük vardı ama küçük bir müdürlük seviyesindeydi. Çiftçilerimiz ve muhataplar bu noktada Gaziantep’e gidip orada işlerini yürütmek zorunda kalıyorlardı. TMO’da da bir Başmüdürlük müessesesi getirildi. İnşallah çiftçilerimiz Gaziantep’e gitmekten kurtulurlar.

*

Tarım Müdürlüğümüzün binası çok eski. Lojmanları da vardı, çürük diye yıktılar. Aynen sağlam Hanefi Mahçiçek Stadını yıktıkları gibi, lojmanları da yerle bir ettiler.  Yenisi, yapılır inşallah. Yaz var güz var! Lakin sayın Kirişçi’nin talimatıyla kısa sürede Tarım İl Müdürlüğümüzün binası da yeni yerine kavuşmuş olacak. Ne denir, inşallah!

Dostlar, bu şehir ilgiye, hizmete, yatırıma ve yeni yeni müjdelere hasret, aç! Aç ama baksanıza, bizi temsil etsinler, haklarımızı korusunlar, şehri abad etsinler diye gönderdiğimiz milletvekilleri Meclis’e bile uğramıyorlarmış.

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan boşuna mı bağırdı çağırdı, fırça çekti size. Aldığınız maaş 70 bine yakın da, inşallah güle güle harcarsınız!

*

Kartlakaya ve Çetintepe barajlarımızla ilgili bu sene yarım kalmış ödenekleri sorunu vardı. Bakan sayın Kirişçi, bu ödeneklerin tamamlanacağının müjdesini vermiş, yüreklere su serpmişti.  

Kahramanmaraş’ın birçok kronik sorunu var. Artık yazılmaktan, okunmaktan, dillendirilmekten gına geldi. Kıymetli İl Başkanım Görgel’in dediğine göre,  2023 Yılı Türkiye Yüzyılı olacağı gibi Kahramanmaraş’ımız için de büyük değişimlerin gün yüzüne çıkacağı dönem olacak.

Bakan sayın Kirişçi her geldiğinde böyle müjdelerle gelmeli. Gelecektir de. Kendisini daha sık görmek isteriz. İşinin uzmanı, ehli ve ciddi, duyarlı bir ziraat Mühendisi. Konuya, ülkenin ziraatına, hayvancılığına hâkim konumda.

O’na inanmak, güvenmek, destek vermek zorundayız bir Maraşlı olarak!

Tabi bu şehrin hafızası sevgili Fırat Görgel’e de…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol