banner1483

Son günlerin çok tartışılan, çok konuşulan ve çok yazılan meselesi bu iken, çiftçinin ürünleri tarlada çürümeye, saman olmaya aday iken, tam da sulama mevsiminde kendine ihtiyaç duyulurken, Sulama Birlik Başkanı Erol Geyik’in izne ayrılmasına kimse bir anlam veremedi.

Veremediği, sadece izne çıkması değildi.

Hakkındaki iddialar, kamuoyunda konuşulanlar özellikle çiftçilerin ağzından duyduğumuz cümleler, doğrusunu söylemek gerekirse bizi hayretler içinde bıraktı.

Oysa kendisini de dinledim, hiçbirini kabul etmedi. Kurumu nereden alıp nerelere getirdiğini de söylemedi değil. Ama her zaman deriz ya, kimse ayranım ekşi demiyor.

*

Bir memurun birden fazla evinin olması. İddia o ki 3 ev.

Kız kardeşini dahi aynı kuruma taşıması.

Kardeşinin 100 bin liralık arabasını 300 bin liraya Sulama Birliğine satması.

İddia o ki Beşen’de, Önsen’de uçsuz bucaksız ceviz bahçesini sorguluyor insanlar. Yolsuzlukla ilgili bir mahkemesinin dahi bulunduğu söyleniyor. Dilin kemiği yok!

Devlet Su İşleri 20 Bölge memurlarından olup, sonra da Sulama Birliğinin başına (3-4 yıl önce) getirilen Erol Geyik’in çok da masum olmadığı iddiaları gündemden düşmüyor.

Çiftçiler şikâyetçi. Siyasiler dünden şikâyetçiydi.

*

Sulama mevsiminde, hakları olan sulama suyunu çiftçilerden esirgemesi, çiftçilerden beyan aldı, çiftçilere beyan verdi gibi ucu açık tartışmaların netlik kazanmadığı şu sıcak, kurak günlerde, çiftçinin ürünü elinde kaldı, onlarca, milyonlarca zarara uğradı.

Çiftçilerin bu yanlış sulama politikası yüzünden zararlarını kimi tazmin edecek?

Çiftçinin ürününün tarlada kalması demek, market raflarında fiyatların tırmanışa geçmesi demek.

Zaten tohuma, gübreye, ilaca ve mazota para yetiştiremeyen, üstelik de kredi kullanan çiftçilerin geçtiğimiz haftaki haklı eyleminde tek suçlu sulama birlik başkanı mıydı, hayır!

Çiçeği burnundaki DSİ Bölge Müdürünün makamındaki bir toplantıda, geyik muhabbetinde, suyun gözündeki kurum KASKİ’ye laf söylemedi kimse. Neticede bir ucu siyasete dokunacaktı. Bir günah keçisi lazımdı, o da Ayvalı Sulama Birlik Başkanı Geyik oldu.

Çiftçinin asıl tepkisi kime idi? KASKİ’ye!

*

Yani Erol Geyik gün sayıyor. Kriz aşıldı, ha gitti, ha gidecek! Yani bileti kesildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol