banner1483

Hepimizin günlük yaşamda ve iş hayatında kullandığı cihazlar var. Bazılarının eli deli, ikide bir cep telefonun ayarı ile oynar, bilgisayar hakeza, kullandığımız  araçların ayarı ile oynamazsak zaten olmaz, işimiz rast gitmez!

Tartan terazi mesela, onun da bir ayarı var. Terazinin ayarı ile oynayıp, müşteriyi, vatandaşı kazıklamayı, haksız ve haram kazanç elde etmeyi düşünüyorsan, senin ayarında sorun var demektir.

Hal böyle iken kalkıp birinin sana ayar vermeye çalışması ne kadar doğru, ne kadar işe yarar, onu merak etmiyorum aslında ama hatırlayın eskiden belediyeler ayar memurları vardı.

Her yıl esnafın terazilerini kontrol eder, hile hurda varsa uyarır esnafı, ya da ceza keserdi. Şimdi belediyelerde bu ayar memurları var mı, bilemem.

Demek ki insanların, özellikle esnafın ayara ihtiyacı kalmadı ki, pek duymaz olduk.

*

Bu şehri anlamak, çözmek içini şifre memuru olmalı. Aşağıdan yukarıya, soldan sağa çözmeye kalkışırsanız, yaya kalırsınız!

Şehrin de kendine özgü ayarı, bir düzeni var, vardı. Sadece gazetesi değil, Kimlik’leri de olur şehirlerin. Bunun oluşturulması gerekiyor. Şimdi oynanıyor! Kantarın topu kaçtı gibi… Tepkileri iyi dinlemek, kulak vermek gerekiyor.  

Çünkü bu şehirde siyasetçisi de, gazetecisi de, sivil toplum kuruluş kanaat önderi de birbirine ayar vermeyi seviyor.

Kimse kendi kıçındaki pisliği görmez, sanki mahallenin ahlak, namus bekçisi, sana bana ahlak dersi vermeye kalkışır.

Çok bizde bu tiplerden.

*

Bizde siyasetçi her şeyi bilir, her şeye he der, hı der, ha der, okey der, da (Rusça evet demek) der, tamam der, ‘ayıp ettin ha, o iş bende!’ der, ama ne telefona çıkar, ne yaralı parmağa merhem olur!

Dünkü sıpalar ahkam keser, sanırsın Bağdat Müftüsü, sanırsın bu şehri kendinden sorulur, küstahlık, ukalalık, hadsizlik ne ararsan varken, bir de gazeteci kılığı ile çıkmaz mı karşına, adama düpedüz günah nedeni.

Kimse bu şehrin ayarı ile düzeni ile kimliği ile ruhu ve rengi ile oynamasın, kantarın topunu kaçırmasın!

Kaçıranlar iflah olmuyor çünkü!

Benden söylemesi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol