Siyasi partilerin milletvekili adayları (A, B, C, ya da X partisi, fark etmiyor) 9 Nisan’da belirleniyor ve sahnede olacaklar. Bakalım dağ fare mi doğuracak, umduğumuz dağlara kar mı yağacak, umutlar gelecek bahara mı kalacak?

9 Nisan’a bir hafta kaldı şunun şurasında!

*

Vatandaş mevcutlardan yaka silkiyor, umudunu kestiği için, yaralı parmağa merhem olmadıkları için ‘istemezük’ derken, yeni yüzlere bağlamış umudunu. Lekesiz , şaibesiz, mesleki ve kişisel sabıkası olmayan, yani sicili temiz, pisliğe bulaşmamış, Fetö denen hain yapı ile iltisaklı olmamış, stajyerliğini tamamlamış, kendini siyaseten ve yönetim anlamında yeterli hissedenleri bekliyor yeni listede.

*

‘Ama dışarıdan gelmesin!’ diyor ısrar ve inatla. Zira totodan çıkar gibi gelenler, şehri tanımayanların bu şehre bir şey vermedikleri gün gibi aşikâr iken, özellikle kadın milletvekilleri, il başkanları veya ilçe başkanlarının güne giderken terliklerini, yedek ayakkabılarını yanlarında götürdükleri gibi, erkek siyasiler de ‘Aman ayağımız çamura değmesin, daha yeni boyattık’ derdindeyse, düşüncesi içindeyse, bu şehre hiç gelmesin daha iyi.

*

Yeni yüzler, yeni isimler derken, biraz düşünmek, tartmak gerekiyor. Yorgun binalar gibi yorgun siyasetçilerden, tüm enerjisini ve heyecanını yitirmiş, bu şehir için başarı hikayesi yazmayı bırakın, masal bile yazamayacak kadar acz içinde olanları sırtında taşımaktan, topluma kambur olmaktan başka işe yaramadığını düşünen ve eskilerden bıkan insanlar, ehliyet diyor, liyakat diyor, başka bir şey demiyor.

Sizi yoksa farklı mı düşünüyorsunuz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol