Haberlerde okudum, geçenlerde Baro Başkanı Muhammet Burak Gül, avukatlara yapılan saldırıları kınamak için, zannediyorum eş zamanlı bir bildiri yayınladı, Adliye önünde paylaştı.

Her kimden ve ne sebeple gelirse gelsin, şiddete karşıyız. Ne kadına, ne çocuğa, ne de herhangi bir hayvana. Biliriz ki şiddet şiddeti doğurur.

*

Adaletin tecellisinde toplumun en büyük yardımcısı, ihtiyacımız olan avukatlara yapılan saldırıyı kınamak, ayıplamak herkesin içinden geçmeli. Here kurumda, her sektörde olduğu üzerde, her kasanın içinde mutlaka çürük-çarık bir tanesi çıkıyor. Meyve alıyorsunuz kasayla, üstünde gayet güzel, ‘ye beni’ diye çağrıştıracak güzellikle meyve, ama bakıyorsunuz alt tarafında küçükleri, ezikleri…

Her yerde olsa da çürükler, ezikler, meslek ahlakına aykırı hareket edenler, insanları canından bezdirenler, yine de saldırıları kabullenmemizi gerektirmez.

*

Saldırmak, küfretmek, hakaret etmek, iftira atmak acizliktir, küçüklüktür. Bu sebepten avukat dostlarımıza yapılan saldırıyı ben de kınıyorum. En başta gazetemizin@sitemizin de hukuk danışmanı olan, ki tanıdığım için yazıyorum;  Ahmet Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel olmak üzere, tüm avukatlara geçmiş olsun.

E hadi bir avukat fıkrası anlatayım da kafanız dağılsın, maraza çıkmasın, keyfiniz yerine gelsin.

Hakim sanığı tepeden tırnağa süzdükten sonra, ‘Bak evladım, suçunu itiraf etmişsin. Kaldı ki poliste tutulan zabıta da imza atmışsın. Öyle değil mi?’ diye sorunca suçlu hiç çekinmeden cevap vermiş; ‘Evet hakim bey, öyle oldu!’

Hakim oturduğu yerden doğrulmuş, sanığa seslenmiş bir kere daha; ‘Fakat şimdi de suçsuzum da suçsuzum diyorsun. İlle de avukatım gelsin diye tutturdun! Niye?’

Sanık gayet pişkin; ‘Hakim bey, suçu kabul ettiğim zaman daha avukat tutmamıştım. Avukat tuttuktan sonra suçsuz olduğuma ben bile inandım!’ cevabını vermiş!

*

Biraz gülümseyin istedim, keyfiniz yerine gelsin istedim, moraliniz yükselsin istedim, atabiliyorsanız kahkaha atın istedim. Tüm avukat dostlarıma sevgilerimle!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol