banner1483

Haberlerini izlemeyip, birkaç televizyon dizisini izlediğim ATV’de birkaç sezondur merakla izlenen ‘Bir zamanlar Çukurova’da bir hanım kahya var.

Daha önce çiftliğin kâhyası Gafur Ağa idi. Ancak düzenbaz tutumları, sakız gibi çiğnediği yalanları, ekmek yediği çanağa pislemesi sebebiyle, çiftlik sahibi Demir tarafından azledilince, yerine eşi, dişli, erkek gibi kadın Saniye çiftliğin kâhyası olur.

Olur ve Gafur’in imparatorluğu düşer, etkinliği azalır, çiftlikte çalışan marabaların yanında itibarı sıfıra iner, her ne kadar bu mesele gururunu incitse de, yeni kahya eşi Saniye tarafından sık sık azarlanır, yalanları, dengesizlikleri yüzüne vurulur ve ‘Avel avel konuşma!’ uyarısı ile yüz yüze gelir.

Artık ipler Saniye Kahya’nın elindedir, Gafur’un itibarı yerlerde sürünmektedir. Buna rağmen dangalak dangalak, yani boş boş, seviyesiz konuşmalarından da bir türlü vazgeçmez, geçemez.

Alışmadık kıçta don durmadığı için, Gafur da bu huyundan vazgeçemez. 

*

Bu yörede, özellikle Çukurova tarafında boş boş konuşanlar için söylenir. Yalancılar, riyakârlar için…

Toplum içinde, sırf konuşmak için, sırf varlığını hissettirmek, sırf sesini duyurmak adına boş boş konuşan insan çok. Buna ister siyasetçi deyin, ister belediye başkanı, ister sıradan vatandaş, ister işadamı, ister sivil toplum kuruluşu, isterse de gazeteci, hiç fark etmiyor.

Konuşmasında tat yok, lezzet yok, rayiha yok!

Edepten, izandan yoksun!

*

‘Sırf bil diye söylüyorum’ desinler diye ortaya atılan fikirsiz, temelsiz, bilgi kırıntısını bile içinde barındırmayan vaatlerden sıdkını sıyıran insanların neler düşündüğünü bir bilsen, bu işi yapmayacaksın ama hasbelkader sana siyasetçi etiketi yapıştırmışlar.

Avel avel konuşmaların, ses kayıtlarına ve belgelere dayanan tutarsızlığın yüzünden aslında insan içine çıkacak yüzün yok da, bir kere adam diye getirip bir yere oturtmuşlar seni.

Ama yarın seçim olduğunda, o halkın seni öyle bir yere koyacak ki, çalgına dönecek, feleğini şaşacak!

Demedi deme!

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol