Belgesel izlemeyi seven birisi olarak, şahsım şehrinde ir hayvanat bahçesi olmamasını üzüntüyle karşılamışımdır. Gerçi seneler önce, Üngüt’te ‘Sezal’ların petrolü’ arkası dediğimiz yerde küçük de olsa bir hayvanat bahçesi vardı ve özellikle çocuklar, ki onlardan daha fazla büyükler, izlemeye gelirlerdi.

Sonra şunu konuştular, bunu yazdılar; ‘Bu ne ki, Gaziantep’te bunun on misli büyüklükte olanı var, hem de binlerce hayvan, gezmekle bitiremezsin!’

Hurraaaa, millet oraya doluştu bu kez.

*

Evinde kedi-köpük türü evcil hayvan besleyen biri değilim, besleyenlere, bakanlara da saygı duyarım. Torunumun çok sevdiği bir kedi var, adı kendisi gibi beyaz, gerçekten evcil ve insanlardan daha akıllı.

Söz dinliyor en azından. Kalk diyorsun kalkıyor, git diyorsun gidiyor, gel diyorsun geliyor. İnsanlarda bu yok. İnadı seven toplum haline gelince, gel dediklerin gidiyor, kalk dediklerin oturuyor, konuş dediklerin dut yemişi bülbül gibi susuyor.

Beyaz onlardan akıllı. Laftan anlıyor en azından!

*

Şimdiki insanlara laf anlatmak, amiyane tabirle deveye hendek atlatmaktan zor. Dinlemesini bilmediği gibi susmayı da bilmeyen insanların arasında, bazen ne konuşacağınızı unutuyorsunuz.

Bir şey anlatıyorsunuz, daha lafın ortasında, hadi diyelim canlı yayında soru soruyorsunuz, birkaç kelime sonrası hemen cevap vermeye yelteniyor. Yahu dur bir, daha sorumu tamamlamadım.

Yok, yok, ben sen ne soracağını anladım. Dudak okuyor herhalde, ya da mimiklerimden bir anlam çıkartıyor çokbilmiş ukala!

*

Geçenlerde, MAK Araştırma şirketinin sahibi, sevgili kardeşimiz, aslen Elbistanlı olan Mehmet Ali Kulat’ın paylaşımını görünce, aklıma kediler, köpekler, yılanlar, aslanlar, çiyanlar, sırtlanlar ve ayılar düştü.

Hemen belgesel kanallarından birine yöneldim. Keyif alıyorum hayvanları seyretmekten. İnsanlar papağan gibi aynı şeyleri söylüyorlar, yazıyorlar. İnandırıcılığı da yok zaten. Güven de vermeyince, dinlemesi için ayırdığınız zaman bile israfa giriyor.

Bakın ne demiş kıymetli hemşehirimiz M. Ali Kulat; “Gün canınız sıkılır, kalkar taa Afrika'ya Tanzanya'da Serengeti'ye Safari'ye gidersiniz. Aslanları ve sırtlanları kendi doğal ortamında görürsünüz.

Orada gördükleriniz ile burada gördükleriniz arasında çok da fark yok der, kaldığınız yerden hayata devam edersiniz!”

Bir şeyler ima etmeye çalışmış. Akıllı adam, kurnaz adam.

Aslında verdiği mesaj çok açık da, alabilene, anlayabilene!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol