banner1482

Şimdi sporla ilgilenen herkes bu sorunun cevabını arıyor. Son diyeceğimi peşin yazayım da maraza çıkmasın, ya karakolda biter, ya mahkemede, ya da…

Bakarsan, herkes kendi penceresinden dışarıyı seyredince, tabi kiminin penceresi PVC kaplı kimininki ahşap, eh kiminin camları aynalı, kiminin camları da puslu olunca, görünen veya görünmek istenen manzara farklı oluyor.

*

Pazar günü genel kurul var. Var da, pandemi yasakları bizleri pazar günü eve hapsedecek iken, genel kurul yapılır mı, yapılmaz mı, bu konuda bizi bilgilendiren yok! Zaten adaylar da kendi canı dertlerine düşmüş iken, ‘bu seçimin galibi benim!’ diye düşünürken, kendi arkadaşları, takımlarla kulis çalışmalarını sürdürürken, bakalım Pazar günü dananın kuyruğu nereden kopacak!

Kuyruğu ucu mu, yoksa tamamı mı, net bir şey yok.

Pazar günü ipi kim göğüsleyecek, Pazar günü zafer şarkılarını kim ya da kimler söyleyecek, belli değil.

Herkes ‘En güçlüsü benim, en şanslı aday benim, bu seçim ve başkanlık benim hakkım!’ diye düşünürken, adayların birbirini suçlamaları, hakarete ve incitmeye kadar uzanan çizgide, A veya B kazanmış ne değişir?

*

İptal edileceğine dair de ciddi ciddi iddialar var. Peki gerekçeler neler diye soruluyor:

Üyelikleri silmek…

Aidatları yatırmak…

Takımları yok saymak…

Bunlar konuşulurken, adaylar özellikle bu üç kriter ve iddia üzerinde yoğunlaşırken, gerek senelerdir tanıdığım Ekrem Karaoğlan (Ekrem Spor) ve yine uzun zamandır tanıdığım Eftal Karaçalı, kozlarını paylaşacaklar.

Her iki taraf da iddialı.

Kazanmak güzel şey. Adı, yeri ve miktarı, içeriği ne olursa olsun, kimse kaybetmek istemez ve kaybetmek için de kumar masasına oturmaz! Seçimi de bir kumar olarak ele alırsak, her iki adayın da kazanma şansı olduğu kadar kaybetme riski de mevcut.

Neticede iki pehlivan çıktı meydane, ikisi de birbirinden merdane hesabını güdersek, kim daha iyi peşrev çekerse, kim daha çok tezahürat alırsa, kim  daha çok  oyun biliyor ve bunu devreye sokmayı becerebiliyorsa, seçim onun.

*

Ama birbirlerine çamur atarak, birbirlerinin onurunu kırarak, birbirlerine hakaret ederek, birbirlerini inciterek, birbirlerine kaşın üstünde gözün var diyerek seçime de gidilmez.

Her ikisi de spor camiasına yabancı değiller. Biz A veya B demiyor, kazananın spor camiası olmasını istiyoruz.

Okuduklarınızı, iddiaları geçin bir tarafa. Bırakın yukarıda yazdıklarımı, bırakın eleştirileri, tahminleri, yorumları. Mesele neticelenmiş, hakem düdüğü çalıp, skoru ilan etmiştir!

Pandemiye rağmen, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen genel kurul yapılacak, belki de çoğu kimse seçime, oylamaya katılmayacak.

Yazıya nokta koyacak olursam, üstünlüğü elinde bulunduran, müsabakaya 1 değil, 3-0 önde başlayan spor camiasının tanınmış ismi sayın Ekrem Karaoğlan’a hayırlı olsun. Artık ona ‘Başkanım’ diyebilirsiniz.

Ne kadarsa, o kadar!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol