Bu ülkenin üretimden başka çıkış yolu yoktur.

İthalatınız ihracatınızdan çoksa üst üste yıllardır cari açık veriyorsanız, sizi hiç kimse kurtaramaz.

Sıcak para insülin gibidir alıştığı zaman ölene kadar kullanmak zorundasınız. Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz.

Bizim ihracat yapacak ürünlere ihtiyacımız var. Bir şeyler satmak zorundayız!

Teknoloji alanında birçok şeyi kaçırdık.

Tarım alanında henüz yapabileceğimiz birçok şey var,  coğrafyamızın bize verdiği avantajları kullanarak Ürettiğimiz ürünleri dünyanın birçok ülkesine satabiliriz.

Bunun için seferberlik mahiyetinde bir operasyona ihtiyacımız var. Ticari ateşeler yetmez,  sivil toplum örgütleri elini taşın altına koymalı.

*

Devletin ilgili kurumları ihracatçının emrinde olmalı.

Yasal prosedürler kolaylaştırılmalı, ürün kalitesi artmalı,  daha ucuza üretebilmeliyiz bunun için üretim maliyetlerimizin düşmesi gerekiyor.

Genç nüfusumuz umudumuz,  yollar köprüler, tüneller, havaalanları… Bunlar tabii ki Bir ülke için önemli yatırımlar.

Lakin bu ülkenin Üretime ve ihracata ihtiyacı var.

Köprüler tüneller ve havaalanları için harcanan paranın çok küçük kısmı ile söylediğim sektörler harekete geçirebilir ve yeni ihracat olanakları oluşturulabilir. Hazine de dövizimiz olmadıkça sürekli cari açık verdikçe, döviz borçlanmaya devam ettikçe, ülke olarak bu işin içinden çıkmamız mümkün değil.

*

Açık pozisyonlarımız dünyanın her tarafından görünüyor.

Gizli saklı hiçbir şey kalmadı.

Faizler artıyor dünyanın en yüksek faiz veren ülkesi olduk.

Hem de faize karşı bir anlayış iktidardayken. Bütün bunların sebebi; ÜRETEN insanlara sahip çıkılmaması.

Sanayiciye, çiftçiye, küçük ve orta ölçekli esnafa, İhracat yapabilecek potansiyelde olan her türlü ticari girişime kayıtsız şartsız destek verilmeli.

Her taraf işsiz üniversite mezunlarıyla dolu maalesef bu gençler yeterli ve kaliteli bir donanıma sahip olmadan mezun oluyorlar.

*

Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil, üniversite sayısının artması çözüm değil, sayısal çoğunluk işe yaramıyor. Nitelik lazım. Eğitim sisteminde yapılan anlamsız değişiklikler sebebiyle ara eleman yetişmiyor, meslek okullarının kapatılmasıyla birlikte sanayideki ara eleman sorunu devam ediyor.

Kısacası; ülkede topyekûn bir ihracat seferberliği başlatılmalı, ithalatını yaptığımız stratejik ürünler tespit edilmeli, kimler bu ürünleri yapabilecek durumda ise onlara fırsat verilmeli önleri açılmalı sermayeleri yoksa sermaye verilmeli.

Bu ülkede özel bankada vatandaşın 250 milyar $’ı var, bu ne demek; ben ülkeme ve onun parasına güvenmiyorum demek.

Acilen güven ortamı oluşturulmalı ve döviz yatırıma dönüştürülmeli, ülkede ciddi bir gelir dağılımı adaletsizliği var.

Salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz şu günlerde dahi lüks araba satışlarında patlama var bir tarafta ay sonunu getiremeyen insanlar diğer tarafta sıfır araba almak için kuyruğa giren insanlar,  ortada bir sorun var artık bu sorunu hiç kimse görmezden gelmemeli. Acilen bu genç nüfusa iş ve istihdam olanakları getirilmeli.

*

İnsanları tembelliğe alıştıran anlamsız sosyal politikalar yerine; çalışmayı ve üretmeyi teşvik eden uygulamalar getirilmeli, YENİ YOLLAR YENİ KÖPRÜLER VE YENİ TÜNELLER YENİ BORÇLANMALAR İSTEMİYORUZ!

YENİ FABRİKALAR ÜRETİM TESİSLERİ, TOPYEKÜN İHRACAT SEFERBERLİĞİ İSTİYORUZ…

Selametle kalın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol