banner1483

Yılmaz Özdil’in 16 Temmuz tarihli yazısından bazı bölümleri, ibret-i alem için köşeme taşıyorum. Ülkemin yaşadığı güven sorunu bundan daha iyi anlatılamazdı.

Gelinen noktada fuhuş serbest, arsızlık zaten memlekette para ediyor itibar  görüyor, hırsızlığın suçu da kalmadı, tutuklasan senden önce Adliye’den çıkıveriyor.

Yapanın da yanına kâr kalıyor! Üstelik bir de düşman kesiliyor sana.  

İşte o yazıdan bazı bölümler; Tamamını yayınlasam kıyamet kopacak, çıngar çıkacak, belki de benim sonum hazırlanmış olacak! En iyisi, kısa kesip Aydın havası (Doğrusu Aydın aba’sı) yapmak.

*

Hırsız kepengi kırarak dükkâna giriyor, soyup soğana çeviriyor, kabak gibi kamera görüntüleri de var, yakalanıyor, adli kontrolle serbest bırakılıyor.

Kiracı-ev sahibi ilişkileri bundan böyle daha da sıkıntılı olacak. Cebelleşme, kavgalar olacak iken, kiracı ev sahibine öfkeleniyor, evi yakıyor, apartmandaki komşular çoluk çocuk canını zor kurtarıyor, adli kontrolle dışarıda arkadaş!

Herifin biri, (bakın erkek demiyorum) boşanmak isteyen eşini sokak ortasında tabancanın kabzasıyla vura vura dövüyor, yakalanıyor, hooop adli kontrolle dışarıda.

Çakalın biri dön9erci büfesi işleten kadın esnafa musallat oluyor, haraç istiyor, haraç verilmeyince maske takarak geliyor, tabancayla büfeyi tarıyor, yakalanıyor, adli kontrolle o da dışarıda.

*

Mafya özentisi, hadi bozuntusu diyelim iki tip, alacaklı oldukları adamı sokak ortasında tekme tokat dövüyorlar, cep telefonu görüntüsü de var üstelik, dayak faslı üç dakika sürüyor, zorla otomobile bindirilip kaçırıyorlar. Yakalanıyorlar, adli kontrolle serbest bırakılıyorlar. Diğerleri gibi…

Şerefsizin önde gideni boşanmak isteyen eşine sokak ortasında kurşun yağdırıyor, eşini ıskalıyor, tesadüfen oradan geçen bir başka kadını yaralıyor, yakalanıyor, yine bildiğiniz oyun sahnede, adli kontrolle serbest.

Maddi durumu iyi olmayan kadınları fuhuşa sürükleyen on kişilik çete suçüstü yakalanıyor, hepsi adli kontrolle bildiğiniz gibi dışarıdalar.

Trafik kavgasında magandaların biri silah çekiyor, elinde silahıyla öbür sürücüyü kovalıyor, yakalayamayınca öbür sürücünün otomobiline yayalım ateş açıyor, suçüstü yakalanıyor, adli kontrolle bildiğiniz gibi dışarıya salıveriliyor.

Son… Sapığın birdi belediye otobüsünde yan koltukta oturan genç kadının bacaklarının gizli gizli fotoğrafını çekiyor, öbür yolcular tarafından fark edilip yakalanıyor, adli kontrolle serbest.

*

Magandalar, manyaklar, psikopatlar, geri zekalılar, zontolar, hırtlar, suça meyilli suçlular özgürce dolaşıyor, suç işlemeyen insanlar bunlara denk gelmemek için bunlara değmeden, adeta saklana saklana yaşamaya çalışıyor.

Öyle hale geldik ki, dürüst, insan gibi yaşamak, özgürce dolaşmak isteyen aklı başında insanların yaşam alanı daralıyor.

Bu ülkede artık insana hakları suçu yok da, insan olmak suç bence.

*

NOT: Bu tür sapkın ve gazetelerin üçüncü sayfalarını işgal eden toplumun kıyısında gezinen hadiseleri istemeyerek yazsam da, bereket versin şahsım şehrinde başarılı bir Emniyet Müdürü var.

Bizim huzura, barışa, güvenli ortamlarda yaşamaya, özgürce dolaşmaya ihtiyacımız varken,  

Bu kentin asayişinden, insanların can ve mal güvenliğinden sorumlu Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, suça zemin aralamıyor, suçluya göz açtırmıyor, ite kopuğa, çara çakala meydanı boş bırakmıyor, özellikle uyuşturucu ve tedarik edicilere aman vermiyor, sorumluluklarını bilen ekibi ile insanların rahatı, huzuru ve can-mal güvenliği için gayretle çalışıyor.

Özetle şehrimde asayiş berkemal.

Teşekkürler sayın Salim Cebeloğlu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol