Bugün bu seriyi tamamlıyoruz. Gittiğimiz, belediye başkanlığı için adı gezen isimlerle bizzat görüşen, kamuoyunun da beklentilerini, tepkilerini, isimler üzerindeki düşüncelerini not edip, objektif ve etik gazetecilik anlayışı ile pehlivan tefrikasını andıran yazı serisini bitiriyoruz.

Hatırlarsanız, geçen sayıda, varan-3 dosyasında ilçenin ana çekirdeğini oluşturan, çatısını kuran 3 aileden söz etmiş, bunlardan biri olan Gökşenler’i sona bırakmıştım.

Sona bıraktığım sadece Gökşenler ailesi değil, ilçede başkanlık için adı geçen önemli bir isim daha vardı ki, istifa etmeyip seçimde arkadaşı, can yoldaşı Murat Dal’dan yana tutum sergileyen, onun lehine çekilen Abazalılar ailesinin etkili ismi Abdulkadir Kayıran’dan söz edecektim.

Tabi mekânın sahibi, evin büyüğü, patronu Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ı unutmak mümkün olmayacaktı.

Başlıyoruz.

Şimdi bütün gözler 7 Ekim’e, yani pazara çevrilmiş, beklentiler, umutlar bu güne ertelenmiş iken, bugün yazacaklarımız belirleyici, etkili olur mu, bilemem. Siyasetten anlayan biri olsam, ‘evet, olur!’ derim de, o da bende yok!

7 Ekim’deki AK Parti Kurultayda alınan kararlar, beklentileri, çıkışları, umutları da beraberinde getirecek. İsimleri de…

*

İsterseniz önce ilçenin iskeletini, çatısını oluşturan 3 aileden biri olan Gökşenler’i bitirelim. Yeşilova, vakti zamanında beylikti, ilçenin merkeziydi. Belde idi. Oyların çoğu da burada aslında. Andırın -  Kadirli arasında mahalle. Buraya Aşağı Çukurova adını verenler de var. Sıtma’dan dolayı şimdiki yere yerleşmiş insanlar.

İlçenin çekirdek ailesini oluşturan esnaf yüzü Sinan Gökşen de bu ailenin hatırı sayılır bir ferdi. Kendisi ile 4-5 sene önce, Celalettin Güvenç ile bir Afrin yolculuğumuzda tanıştık.

Kadirşinas, hayırsever bir işadamı olarak biliniyor ilçede.

Maddi ihtiyacı olmayan, 1870’den beri temiz bir ailenin esnaf ferdi. Çaylarımızı yudumlarken, ‘2024 Mart ayında yapılacak mahalli seçimlerde, belediye başkanlığı için aday mısınız?’ şekelindeki net soruma, aday olması konusunda üzerinde baskı olduğunu söylemeden yapamadı.

Halkın, özellikle muhtarların onay verdiği bir isim olarak biliniyor. Henüz bir karar vermese de geçmişte milletvekili adayı da olmuş. Mesleki ve siyasi sabıkası olmayan dürüst, temiz bir ailenin tanıdık ismi Sinan Gökşen.

Doğa ve tarihin buluştuğu kaleler şehri Andırın zor bir coğrafya üzerinde. İşletme yok, sanayi yok, istihdama yok. Yaşayanlar, çocuklarının geleceğini eğitime sırtlamış. O yüzden okuma-yazma oranı yüzde 100.

*

Anlaşılan o ki AK Parti İlçe Başkanı Abdulkadir Kayıran aday olmayacak. Olsaydı istifasını vermesi gerekiyordu. İlçede bu şu anlama geliyor; ‘Hakkını Murat Dal’dan yana kullanacak, tercih ve tasarrufunu bu isme çevirdi’

Gerçekten beyefendi, gayretli, çalışkan isim Kayıran. Murat Dal ile samimi, güven veren bir dostluğu var. Dal’a inanıyor. Halen büyükşehir belediye meclis üyesi olan inşaat mühendisi olan Dal, daha önce de belediye başkan adayı olmuş, nasip, kısmet değilmiş. Olmadı.

Maddi durumu da hayli iyi. Birçok işyeri sahibi.

Gelelim finale, asıl meseleye… İlçenin Başkanı, bir anlamda ev sahibi, patronu Ahmet Doğan’a. Bir kere olduğu kadar beyefendi, kalender, devlet eğitimi-terbiyesi almış, devlet umuru görmüş bir isim.

57 mahalleye eşit şekilde hizmet götürme uğraşında.

Dürüst, gayretli. İlçede, kışın şartlar zor. Doğalgaz herkes ve her bölge için bir nimet iken, ilçe depolama (tanklarla) ısınmaya çalışıyor. Barınma sorun değil. Depremde çok fazla zarar görmeyen ilçe, TOKİ’nin 400 ev umut oldu. Plan-projesi bitti. Yaklaşık 70 dönümlük alanda tamamlandığında barınma sorun olmaktan çıkacak.

İlçede öğrenci yurdu var, 350 talebe sayısı 180’e düşmüş.

Önceki yazılarda ilçeye yaptıklarını yazmıştım. Ancak otogar ulaşım için önemli. Bir an önce bitirilmesi gerekiyor. 2 kez ihaleye çıkılıp iptal edilmesi manidar. Küçük Sanayi Sitesi esnaf için hayati önem taşırken, bürokrasi ve merkez kadar büyükşehirle de uyumlu, koordineli çalışan Başkan Doğan bu hayali gerçeğe dönüştürmek için özveriyle çalışıyor.

Hele hele ilçeye kazandırdığı yürüyüş ve bisiklet yolu büyük ilgi gördü, beğeni topladı.

*

1.050 rakımlı, 25 bin seçmene sahip ilçe şimdi partilerin belediye başkan adaylarının belli olmasını bekliyor. Seçmen partilerine, adaylara bakıp oyunu kullanacak ve ilçe yönetimi kime nasip ise, kime kısmet ise, kime daha çok layık ise ona geçecek.

Hak’tan hayırlısı…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol