Okurlarım, takipçilerim hatırlar, yerel seçimler öncesi ilçelerin nabzını tutarken, ilkin ceviz diyarı Çağlayancerit’ten başlamış, belediye başkanlığı için adı geçenleri dinlemiş, halkı da dinleyerek ilçenin siyaseten nabzını yoklamış, kişisel yorumlarımızı ekleyerek, gündem oluşturmuşken, sıra kaleler diyarı, tirşik’i, kirazı ve Andız pekmezi ile meşhur doğa harikası (ki görenler Andırın’ı Ayder Yaylasına benzetirler) ilçemize zaman ayırdık, gittik, gördük ve yazdık, yazacağız.

Duygusal davranmadan, parti gözetmeden, net çekeceğimiz Andırın fotoğrafını daha yakından görmeniz için, bu yazıları pehlivan tefrikası gibi 3 veya 4 kez sürdürmek istiyorum.

Zira çok dostla karşılaştım, zaman zaman övgü, zaman zaman da eleştiriler alırken, şunu anladım, özellikle istihdamın olmadığı, geçim kaynağının birkaç  ürüne bağlandığı küçük ilçelerde bilgi kirliliğinin, dedikoduların ve boş beleş konuşmaların önüne geçilemiyor, hatta ana unsurunu oluşturuyor. Gitmeden, görmeden yapılan yorumlar, yanlışlara sürükler bizi, hatalara, geri dönüşü olmayan yollara saptırır. Objektif ve etik gazetecilik gereği, biz bunu yapmaya çalışıyoruz.

*

Bir söz var, sık-sık tekrarlarım, yazarım; şöyle; ‘Gördüm ve başımdan geçti demek, duydum demekten çok daha iyi muhakeme şeklidir!’

Bu cümleden yola çıkarak, dedikodularla değil, bizzat yerinde ve yüz yüze görüşerek yazılan bu yazı serisi, hem ilçeye, hem parti teşkilatlarına, hem de belediye başkan adaylığını düşünenlere ayna ve rehber olacak!

Okuma oranının yüzde 100’lere dayandığı, bugün her şehirde, her ilçede en az 5-10 Andırın’lı bürokratın bulunduğu bu güzide ilçemizi yazmak aslında çok zor ama deneyeceğiz. Önemli olan zoru başarmak, yapabilmek.

Son örnek; AK Parti milletvekili sayın Prof. Dr. Mehmet Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü sayın Mutlu Kaya…

İlçenin, siyasetin, hizmetin, bürokrasinin yüz akı dostlarımız.

*

İsterseniz önce ev sahibinden, sonra da mekânın sahibi, siyasetin patronu, söz sahibi, belirleyici unsur dediğimiz halktan başlayalım. 

Doğa ve tarihin buluştuğu, Toros’ların saklı cenneti, ilk çağlardan beri birçok medeniyete ve farklı kültürlere ev sahipliği yapan şehir Andırın Belediye Başkanı sayın Ahmet Doğan, bir hukuk adamı.

Dürüst, iyi niyetli, gayretli, beytülmal’ı koruyan, hamilik yapan, belediye imkânları ölçüsünde ilçesine, halkına hizmet etmeye çalışan Başkan Doğan’ın ilçeye kazandırdıklarını ilerleyen yazı serisinde sürdüreceğiz. Aslında finali başkanla bitirmek istiyorum. Şimdilik kısa kesiyorum, Andırın havası olsun!

Ve siyasetin düzgün yüzü, AK Parti İlçe Başkanı sevgili Abdulkadir Kayıran ve sevgili Murat Dal’ı da… Finale kalanlar bu isimler.

Şimdilik giriş bölümü, hikâyenin önsözü şeklinde düşünebilirsiniz! Tabi ilçenin, halkın ihtiyaç ve taleplerini, ilçeye katma değer katacak yatırımları, büyükşehir belediyesinin ve siyasetin katkılarını da unutmadan…

*

Önce millet ittifakının en güçlü partisi olan CHP İlçe Başkanı sevgili Özkan Çetin’den başlamak istiyorum. Tanışmak kısmet olmadı ama kendisi bizi okuyor, takip ediyormuş. Teşekkür ederim.

Fırıncı kendisi. İşyerinde bulamadım. Ama dün bu seriyi yazmaya başlarken telefon etti,  görüşemediğimiz için üzüntülerini dile getirdi, ‘Belediye başkanlığına aday mısın?’ şeklindeki düz ve net soruma, asıl söylemek istediğini sona bırakarak, çok kısa, çok net cevap verdi, ‘Andırın’ı alacağız, çok iddialıyız!’

Takdir ilçe halkının, çünkü patron onlar. Patron ne derse, o…

*

Cumhur ittifakının bir diğer adayı anlaşılan o ki İlker Güngör olacak. MHP ilçe başkanlığını geçtiğimiz hafta içinde bırakan eğitimci sevgili Güngör’ün ilçede hatırı sayılır bir ağırlığı ve karşılığı var.

Görüşmek, konuşmak kısmet olmadı. 15 gün sonraki gidişimde tanışır, sohbet ederiz diye düşünüyorum.

Tabi son sözü patron, yani vatandaş söyleyecek. Biz elçiyiz, arada köprüyüz!

*

NOT: Önümüzdeki hafta Çarşamba günü. İlçenin nabzını tutmaya devam:  Hastane Müdürü Hamza Tor, ilçede 5 yıl AK Parti ilçe başkanlığı yapan ve kendisinden helallik dilediğim Yunus Emre Dalkıran, AK Parti ilçe yönetiminde olan Altan Özer, yine ilçe yönetiminde, orman işletmesinde çalışan Mustafa Coşkun ve siyasete uzak olduğunu, başkanlığa adaylığı düşünmediğini, aday olmaz ise kimden yana tercih ve tasarruf hakkını kullanacağını bizzat bize söyleyen, İYİ PARTİ’den olsa da, siyasete ailesinin karşı çıktığı, ismi gibi efendi birisi olarak değerlendirdiğimiz Av. Efendi Şahin, AK Partiye tepki olarak İyi Parti’ye geçen sigortacı Duran Paksoy konumuz olacaklar.

Devam edecek… Sırayla…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol