2024-05-04 11:54:00

TUSAŞ yatırımı ve Başkan Mustafa Buluntu

Editör

04 Mayıs 2024, 11:54

Mustafa Buluntu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduktan sonra bu şehir, daha içeriğinin ne olduğunu bilmeden TUSAŞ ile tanıştı. Bazı sanayiciler ve ticaret erbapları da dahil.

Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Uzay Havacılık A.Ş. için ortaklık başvuruları da sona erdi yaş, 168 ortağın başvurusu da dikkatlerden kaçmadı.

İlgi büyük.

TUSAŞ büyük ve ciddi bir yatırım. Düşünün, TUSAŞ dahil 220 milyon dolarlık sermayeye ulaşınca, ortakların heyecanı daha da büyüdü. Üstelik de bu rakamın hedeflenenden daha büyük olması yatırımın önemini artırırken, önümüzdeki günlerde şirket kurulumu gerçekleşecek.

Bütün bunları tesis eden, bu büyük yatırımın şehrimize gelmesine ön ayak olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız sayın Mustafa Buluntu ile Türkoğlu ilçe belediye eski başkanı, yatırımcıların önünü açmakla bilinen, belediyeciliğin kitabını yazan adam sayın Osman Okumuş’a teşekkür etmek gerekiyor.

Tabii her zaman yanında olan, desteğini esirgemeyen Ticaret Borsası Başkanı sayın Mustafa Narlı ile Sanayi Odası Başkanlık yönetimini de unutmamak  lazım. Başarı ekip işi.

Buluntu ekip ruhunu kuruma mükemmel monte etmiş.

Düşünün, sanayi şehri Kahramanmaraş bundan böyle uçak parçası da üretecek. Kim bilir kaç kişi çalışacak.

6 Şubat’ta yaşanan ve ‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılan yıkıcı depremler sonrası bölge ekonomisini canlandırmak, depremde ağır yara alan şehirleri kalkındırmak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla savunma sanayi şirketleri konu özelinde yatırım hamlelerine başlamış ve depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yatırıma başlayan savunma sanayinin öncü şirketi TUSAŞ olmuştu.

Hatırlayın geçtiğimiz aylarda, Türkoğlu OSB’de tesisin de açılışı yapılmıştı.

*

Geçen hafta Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün şehrimize geldi, Kahramanmaraş Uzay Havacılık A.Ş. ile ortaklık şirketi ile imzalar atıldı.

İlk etapta 30 milyon Euro’luk bütçe ile başlayan yatırım sadece fabrika ile sınırlı kalmayarak, daha büyük bir savunma sanayi şirketi için harekete geçilecek olması, yatırımcıları, kent insanını daha da heyecanlandırdı.

Bu heyecanı bize kazandıran Başkan sevgili Mustafa Buluntu doğrusu alkışı hak ediyor.

Tüm iş dünyasının istifadesine sunulan ve minimum 100 bin dolar ile başvuruların yapılabildiği ortaklık şirketi için 29 Şubat’ta başlayan süreç 30 Nisan itibariyle son bulurken, Kahramanmaraş’ın esnafı, tüccarı, sanayicisi yatırıma büyük ilgi gösterdi ve 200 milyon Dolar sermaye hedeflenen başvurular için büyük bir başarı sağlandı. Bu kapsamda Kahramanmaraş’tan 168 başvuru gerçekleşti ve TUSAŞ’ın payı da dâhil olmak üzere bu başvurular doğrultusunda sermaye 220 milyon Doları aştı.

Tekstil ve metal mutfak eşyalarında Türkiye’nin üretim gücü olan Kahramanmaraş, savunma sanayii ile birlikte yeni bir sayfa açarak, artık üretimdeki güçlü rolünü daha da artıracak. Kurulacak olan büyük savunma sanayii şirketiyle Kahramanmaraş, yeni ihracat ve üretim kahramanlıklarına imza atacak.

*

Doğrusu bu yatırımın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Genel Müdür, hemşehrimiz  sayın Rafet Bozdoğan’a da ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

Başkan Buluntu’nun dediği gibi hep birlikte bir mücadele verildi ve sonunda zafere ulaşıldı.

Evet, yüzyılın afetini yaşadık ama inşallah Kahramanmaraş bu projeyle beraber yüzyılın dönüşümünü yaşayacak. Bunun haricinde 150’ye yakın firmamız da yan tedarikçi olma noktasında ilerliyor. Kahramanmaraş'ta çok ciddi bir değişim ve dönüşüme inşallah hızlı bir şekilde başlanacak.

Sayın Buluntu’nun dediği gibi, “Kahramanmaraş, Ankara’dan sonra savunma sanayiinin merkezi olacak”

Emeği geçenleri kutluyoruz!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.