2024-05-08 10:54:28

Konuşulması gereken yerde susmak, susanı sorumluluktan kurtarmaz!

Editör

08 Mayıs 2024, 10:54

Hani tepkilerin dile getirilmesinde, bazı hakların alınmasında, haksızlıkların yaşanması, adaletsizliğin zuhur etmesi hallerinde, artık slogan haline getirilen ‘Susma, sustukça aşıra sana gelecek!’ tepki seli şu günlerde şahsım şehrinde o kadar çok konuşuluyor ki, anlatmak mümkün değil. Biz de yazdıkça bazı dostlarımız aynı meseleyi sık sık gündeme taşıyorsun, kabak tadı veriyor denildiğini duyuyorum tabi.

Bir şey daha duyuyorum, dedikodu mu, iftira mı, asparagas mı öğreneceğiz, 31 Mart mahalli seçimlerinde biliyorsunuz Yeniden Refah Partisi 3 ilçe belediye başkanlığını kazandı. Kim ne derse desin, artık siyasette söz sahibi. Üstelik de siyaset arenasının üçüncü partisi.

Sırasıyla Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Göksun ve Nurhak…

Bu ilçelerin, merkezi hükümetten destek alabilmek, vatandaşa vaat ettikleri projeleri hayata geçirebilmek için AK Partiye geçeceklerine dair ciddi yorumlar, duyumlar alıyoruz.

*

Susmasın arkadaşlar, söylesinler, ‘Hayır, uydurma, yalan, böyle bir niyetimiz yok! Biz merkezi hükümetten destek alamasak da, söz verdiğimiz üzere vatandaşa hizmet edeceğiz. Biz liderimize bağlıyız, davayı savunuyoruz. Milli görüş geleneğinden gelenler partisine, seçmene ihanet etmezler! Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın’ türkünde karşı çıkışları da duyuyorum.

Deprem çok şeyimizi alıp götürdü. Allah özellikle Dulkadiroğlu, Türkoğlu ve Göksun belediye başkanlarının yardımcısı olsun. Milli görüş gömleği giymeleri bir tarafa da, ateşten gömlek giydiklerinin kendileri de farkındadır mutlaka.

Mehmet Akpınar, Mehmet Karaca ve Selim Cüce

Tanıdığım kadarıyla bırakın siyasetlerini, bırakın partilerini, karakterleri buna izin vermez diye düşünüyorum.

Mehmet Akpınar dostumu yıllardır tanırım. Sağlam, düzgün insan. Kendine özgü kırmızı çizgileri olan siyasetçi. Basit, ucuz biri olmadı hayatında.

Mehmet Karaca’yı şunun şurasında seçim arifesinde tanıdım, daha yakından tanımak, tahlil edebilmek ve hakkında bir kanaat edinmek için zamana ihtiyaç var. Ancak gözlemlerime dayanarak söylüyorum, böyle bir niyeti olmaz, olamaz.

Sadece Göksun’un değil, bölgenin ‘Kuyumcu Selim’i’ olarak bilinen Selim Cüce  dostumuzu nereden baksan 35 senedir tanırım. Ucuz siyaset adamı değil. Gönüllere dokunan insan. Yaşamı boyunca zengin oldu mu, para biriktirdi mi bilmiyorum da, yüreğinde insan biriktiren arkadaşımız.

Gücün yanında yer almak adına, hizmetlerin ifası adına merkezi hükümetten destek alma noktasında gömlek değiştirir gibi parti değiştireceklerini AK Partiye geçeceklerini zannetmiyorum.

*

Geçmiş dönemlerde AK Parti’deki kayıtları, (İl Başkanı Muhammet Aydoğar dahil) yakınlıkları, ilişkileri de göz önüne alınırsa, ki partinin çeşitli kademelerinde görev almış olmaları da dikkate alındığında, insan bazen olmaz olmaz diyemiyor.

Fakat yine de konuşması gereken bir isim varsa, o da yeniden İl Başkanlığına dönen sevgili Muhammet Aydoğar’dır.

Elin ağzı torba değil ki büzesin. Ağzı olan konuşuyor işte!

NOT: Editör yazımda 31 Mart mahalli seçimlerinde Elbistan belediye başkan adayı olan Şule Boynueğri’ye yer verecektim, olacak olmalı işte, yer kalmadı.

Cuma günü…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.