2015-10-09 09:38:55

Kadınlar ikinci sınıf insanlar mı?

09 Ekim 2015, 09:38

  

Özellikle gelişmemiş ve Ortadoğu ülkelerinde kadınların adı yok. Araba kullandırılmaz, mayo-bikini giyip denize giremez, çarşı-pazara çıkamaz… Eeee, otur evde koca bekle, işin yoksa, zamanın varsa çocuk doğur, tamam!

İşte, kadına biçilen görev ve misyon bu.

Kocasından dayağı kadın yer, hakkını arayamaz.

Toplu taşıma araçlarına bindiğinde, yaşlıysa, kucağında çocuğu varsa, engelli ise, bir Allah’ın kulu kalkıp da lütfen yer verir, içinden gelerek iyilik yapılmaz.

Bir işte çalışsa karşılığını tam olarak alamaz.

Trafikte ise, rastgele bir yerde araç kullanıyorsa, maazallah en küçük bir hata, kaza anında, (Ne olacak, avrat kısmına ehliyet verirsen olacağı bu işte gibi peşin hüküm ve önyargı da yine bizim milletimize has özellik) ya sıkıştırılır, taciz edilir, laf atılır, kaza yapması için here türlü girişimler yap ılır iken, lütfen biri bana kadının adının olduğunu söylemesin!

YOLDA BİLE RAHAT YÜRÜYEMEZ MİYİZ?

Hayır, yürüyemezsin. Aşırı derecede makyajlı ve türbanlı dahi olsa, baştan aşağı süzülür, bir de arkasından bakılır kadının, olmadık laflar ada söylenir.

Biraz modern giyinmiş isen, aç gözler üzerinize çevrilir, kendi ailesini unutan insanlar, sözüm ona aldıkları aile terbiyesini unutup, bir de mahallenin namus bekçiliğine soyunan tipler, biz kadınlar üzerinde fazla yorum yapmayı seviyorlar anlaşılan.

Bizim üzerimizden siyaset de yaptıklarını çok duydum.

SİYASETTE VE İŞ DÜNYASINDA KADININ YERİ

Sosyal hayatta kadına yaşama ve çalışma fırsatı tanımayan egemen güçler, (yani şu şarkılara, türkülere konu olan erkek milleti) bilmiyorlar ki artık günümüzde kadın her yerde var ve olmalı.

Zaman zaman haberlere gittiğimde görüyorum, salonu dolduranların çoğu kadın. Bayağı da aktifler söz aramızda.

İş dünyasına bakıyorum ki televizyonda görüyorum, gazetelerde okuyorum kadınlar iş dünyasının da vazgeçilmezi olmuşlar. Aldıkları mikro kredilerle kendilerine iş yeri açan, ekonomik bağımsızlığını kazanmak uğruna iş hayatına atılan kadınları gördükçe, doğrusu gıpta etmiyor değilim.

Ben örneğin…

Bir temizlik şirketim var. Adı da ANT Temizlik. Çevreme, aileme karşı sorumluluklarım ölçüsünde, ekmeğimi çıkartmaya çalışıyorum, fena mı?

Hepinize iyi günler diliyorum! 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.