2023-09-05 08:27:15

Hodri meydan mı, er meydanı mı?

Coşkun BAYARÇELİK

05 Eylül 2023, 08:27

Epey bir zamandan beri yazmadım, yazamadım.

Çoğu zaman elim varmadı kaleme, bazı kerelerde düşüncelerim ağır geldi, sus pus olmuş yüreğime. Oysa kelimeler olanca azametiyle sağanak halinde Ahırdağı’nın zirvesinden, tozu dumana katarak bu şehirde algı oluşturan ne olduğunu bilemediğimiz kişilere gereken cevabı vermek için karşı hücuma geçti cümle harflerim.

Bunlara karşı sitemim yok, öfkem var gayrı. Ne yapalım, ne edelim ya da sizleri hangi toprağa belleyelim de mutmain olabilesiniz!

*

Mado, Yaşar Pastanesi ne yaptı size. Bu nasıl bir izan, nasıl bir bakış açısıdır ki, belden aşağı vuruyorsunuz. Feyk hesap açıp nasıl bir kampanya başlatıyor ve de nasıl oluyor da yalanı gerçekmiş gibi anlayabiliyorsunuz. Kimlik yok, isim sahte vs her şey dek dubara. 

Madem bizlere ver yansın ediyorsun, niye gizleniyorsun. Bunun bir tek adı vardır omurgasızlık. Yani aşağılık bir trajik vakadan başka hükmün yok. İnsanın eleştirisi de, kavgası da delikanlı gibi olmalı. Ağzına geleni say, aklına eseni yaz ama kim olduğunu sakla.

*

Belli ki büyük bir korku ve paniktesin. Aslında sövmenin de, sayıştırmanın da kralını yaparım ama buna ahlaki ölçüde yüreğim hayır der, kendime olan saygınlığı mı kaybederim, Mehmet Fiskeci ağabeyime ve bu yazıyı okuyanlara karşı saygısızlık etmiş olurum ki bunu asla yapmam. Şimdi, hani bir şey olur da hadi bakalım hodri meydan derler ya, ben öyle demiyorum, çünkü hodri meydan nerede olursan ol görüşelim, vuruşalım anlamı taşır.

*

İstediğin yere gelirim lakin Şehit Kubilay gibi pusu kurup sırtımızdan hançerler siniz.

Ammaaaaaa, er meydanı denildiği vakit bu şehrin orta yerinde büyük bir temaşa kurulur biz de orada kozumuzu paylaşırız. Bu yazıyı okuyan algıcılar kelimelerim sizlere ne anlam ifade eder bilemem, lakin hayâ sahibi olanlar için çok anlam ifade eder. Sizlerde olduğunu sanmıyorum. Olsa kaçak oynamaz adam akıllı çıkarsın içinden geleni yazarsın, söylersin bizde seni adam akıllı rahatlatırız. Mado ve Yaşar pastanesi Mehmet-Atilla-Erdal KANBUR kardeşlerin değil yahu, benim benim.

*

Ben gibi düşünen insanların velhasıl kelam Kahramanmaraş sevdalısı olan güzel gören, güzel yürekli insanlarındır Mado ve Yaşar pastanesi. Sen ve senin gibi algıcıların değildir. Olmaz, olamaz, çünkü siz bitmiş tükenmişsiniz de kendinden bile haberiniz yok. Siz ötede gülle oynayın, ya da oynamıyorsanız otobana girin ve bu şehri terk edin diyeceğim ama o karakter de yok sizlerde.

*

Bizim yerimiz de adresimizde belli, o feyk hesabı açan horoz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.