TES İŞ’TE OLOĞANÜSTÜ GENEL KURUL HEYECANI

GÜNCEL

Devlet Su İşleri ve bazı enerji kurumlarında çalışan işçilerin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla, seneler önce kurulan Tes-İş Kahramanmaraş Şubesi, olağanüstü genel kurula gidiyor.

 

1997 yılında, Tes-İş şubesinin 2 dönem sekreterliği ardından, 2005 yılındaki genel kurulda ise başkanlık koltuğuna oturan ve bu görevi de layıkı ile yaparak çalışanların, üyelerin gönlünde taht kuran Ö. Lütfi Ergin, 3 dönem sürdürdüğü başkanlığı (25 Nisan 2017) 4. dönem ile taçlandırması ardından, yönetim içindeki bazı isimlerin mevcut yönetim ile yollarını ayırmak istemesi üzerine bu Pazar günü olağanüstü genel kurula gidilme kararı alındı.

BÜTÜNDEN KOPAN PARÇALAR İFLAH OLMAMIŞTIR

Genel kurul, Pazar günü Saffron Otel’de saat 10.’da başlayacak ve iki adayın yarışacağı heyecan kasırgasında 124 delegenin yüzde 62’sini alan başkanlık koltuğuna oturacak.

Kahramanmaraş merkez ve bazı ilçeleri yanında, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te şube delegeleri Pazar günü oylarını kullanacaklar iken, mevcut başkan Lütfi Ergin’in bu olağanüstü genel kurulundan zaferle ayrılması bekleniyor.

Olağanüstü genel kurula Tes-İş Genel Merkezinden de bazı isimler yanında, DSİ ve enerji sektöründe hizmet veren kurun amirleri ve çalışanları, bölge müdürleri ve çevre illerin şube başkanları ve temsilcilerinin de katılması beklenirken, geçmişte sporun da içinde olan, hakemlik yapan, beyefendi kişiliği yanında zengin kariyere sahip, son olarak da sınavlarda elde ettiği başarı ile üniversite diplomasına kavuşan Lütfi Ergin, mütevazı kişiliği, yardımseverliği ve iyi niyeti ile tanınan bir sivil toplun kuruluş önderi olarak biliniyor.

ERGİN; KOYNUMDA YILAN BESLEMİŞİM!

Yönetimindeki bazı isimlerin (H. Mehmet Kavuk, Kadir Özdemir -Gaziantep-, Abdullah Bozkurt ve Kadir Gülbeyaz – Adıyaman-) uzun süre Ergin yönetiminde görev almaları karşısında, neden bu gün rakip olarak karşılarına çıktıklarına bir anlam veremediğini söyleyen Tes-İş Şube Başkanı Lütfi Ergin, senelerdir birlikte çalıştığı yol arkadaşım dediği isimlere güvendiğini, ama yanılmış olduğunu ifade ederek, “Güven aynen ruh gibidir, vücuttan çıkınca geri dönmüyor. Her seçimde dostumu düşmanımı daha çok öğreniyorum. Yıllardır sırtımda taşıdıklarım, şimdi beni arkamdan vurmaya çalışıyorlar. İhaneti gördüm, yaşadım. Ne deyim, bu insanları Allah’a havale ediyorum, Allah onları ıslah etsin. Son olarak şunu söylemek isterim, aşırı iyi niyetimin kurbanı oldum. İnsanlara, hak etmedikleri değerinden fazlasını vermeyecekmişsin, bunu da öğrenmiş oldum.” diye konuştu.

Ergin son olarak, bütünden kopan parçaların iflah olamayacağını da sözlerine ekledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.